شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۸ شوال ۱۴۴۵ | Apr 27, 2024
امامی

حوزه/ حجت الاسلام امامی گفت: یکی از اشکالات آموزشی این است که دانش آموز را ستم پذیر و زورپذیر بار می آورد تا بتواند او را مطیع سازد و این مسئله باید حل بشود و دانش آموز و نوجوان نباید زیر بار ظلم و زور برود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از ارومیه، حجت الاسلام منصور امامی امروز در مراسم افتتاحیه همایش " علمی و تخصصی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان آذربایجان غربی" که دانشگاه فرهنگیان ارومیه برگزار شد، اظهار داشت: هر نظام فکری برای اینکه بتواند استیلای اجتماعی پیدا بکند نیازمند به آموزش دارد و در آموزش باید مبانی هستی شناسی، انسان شناسی و روش شناسی را آن مکتب عرضه کرده و نسبت خود را با سیاست و اقتصاد ... مشخص کند.

وی افزود: وقتی در مورد انسان شناسی صحبت می کنیم باید مشخص کنیم که از کدام انسان صحبت می کنیم و تعریف خود را از آن معین کنیم؛ عصر حاضر، عصر جنگ انسان شناسی است و هر مکتبی بر اساس دیدگاه خود به انسان، جامعه و علوم را تحلیل می کند و حتی در موضوع آموزش پرورش باید روش شناسی و انسان شناسی آن را مورد مداقه قرار بدهیم.

مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی تصریح کرد: باید جایگاه فعلی آموزش و پرورش را مورد بررسی قرار دهیم و همه ما در دوران دانش آموزی چندین سال زبان عربی و انگلیسی خواندیم و امروز حتی نمی توانیم با عرب زبان ها و انگلیسی زبان ها صحبت کنیم و مسئولین هم این را می دانند اما اقدام خاصی انجام نمی دهند.

وی عنوان کرد: وقتی به تاریخ آموزش و تعلیم و تربیت نگاه می کنیم، متوجه می شویم که در قدیم الایام این روش متداول کنونی وجود نداشت اما آن مکتب ها خروجی های قابل توجهی داشتن و این مسئله قابل تأمل است که افرادی مثل ابن سینا با آن شیوه های تعلیم و تربیت، در علوم مختلف صاحب تخصص می شود و چگونه است که نوجوانان ۹ سال ۲۰۰ سال قبل گلستان و بوستان را می خواند اما امروز به دروس دانشگاهی تبدیل شده است، پس معلوم می شود اختلالی در سیستم آموزشی وجود دارد و باید برطرف شود و البته منظور این نیست که همه سیستم های آموزشی به قدیم برگردد، لکن می شود از طرح های موفق گذشته الگو برداری کرده و به صورت به روز استفاده کرد.

حجت الاسلام امام گفت: افرادی در علوم مختلف تأثیرگذار بودند که شاید دانش آموخته آن علم نبودند و از طرفی افرادی که ممحض آن علم بودند، در مرحله عمل شکست خوردند، مثلا ژان پیاژه به عنوان پدر علم روانشناسی کودک که در این زمینه کتب متعددی نوشته است، در تربیت فرزندان خود موفق نبوده است و نمی شود ما چشم مان را به روی عملکردشان ببندیم و بگوییم رابطه ای بین علم و عمل وجود ندارد و ما به سراغ نظریات و فراورده های علمی او می رویم.

وی ادامه داد: آنچه که در تعالیم ما به عنوان عالم بی عمل یاد می شود باید در علوم روز هم مورد مداقه قرار گیرد و متأسفانه عده ای حرف های خوب می زنند اما در عمل، این را مشاهده نمی کنیم و نکته ای که لازم است روی آن تأکید ویژه باشد، این است که در نوع نگاه تربیتی قرآن و اهل بیت گذاره هایی را می بینیم که در جاهای دیگر به ندرت پیدا می شود و یا با آن قدرت دیده نمی شود و لذا لازم است در سیستم آموزشی این مسائل لحاظ بشود.

مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی اضافه کرد: قرآن در داستان فرعون بیان می کند، طاغوت برای این که جامعه را تابع خود بکند جامعه را فاسد می کند و اگر مردم فاسد شدند از طاغوت اطاعت می کنند و مردمی که پاک و سالم هستند لازم نیست مبانی سیاسی را به او یاد داد به صورت فطری در برابر ظلم و طاغوت ایستادگی می کند، پس قرآن شرط مقابله با ظلم را پاک بودن جامعه عنوان می کند.

وی عنوان داشت: یکی از اشکالات آموزشی این است که دانش آموز را ستم پذیر و زورپذیر بار می آورد تا بتواند او را مطیع سازد و این مسئله باید حل بشود و دانش آموز و نوجوان نباید زیر بار ظلم و زور برود؛ برخی انتقاداتی که در جامعه رخ می دهد نشانگر پاک بودن جامعه است و لذا قرآن کریم فرمول های آموزشی را به ما یاد می دهد.

حجت الاسلام امامی خاطرنشان کرد: ما از دید قرآن انسان متوقف نداریم، و این کتاب الهی بیان می کند که انسان در حال صیرورت و شدن است و در جوهر خود یک حرکتی دارد به سمت فلاح و رستگاری و یا جهنمی شدن و اگر این نگرش به انسان نگاه کنیم، متوجه می شویم که او با رفتار خود بهشت و جهنمش را می سازد.

وی گفت: در دیدگاه غربی ها روح و معنویتی در انسان وجود ندارد و آن ها انسان را یک حیوان جهش یافته می داند و خرافات را به نام علم به خورد مردم می دهند و برخلاف آن ها اسلام انسان را داری یک روح عظیمی می داند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی گفت: تمام مبانی آموزشی غربی ها بر روی شرطی سازی است و لذا نوع انسان شناسی ها می تواند مکتب آموزشی درست کند و ما باید به سمت ساختار سازی پیش برویم و البته در جاهایی در آموزش و پرورش موفق بودیم و نمونه های متعددی را در شهدای غیرت، جنگ تحمیلی و مدافعین حرم و ... می شود مثال زد.

انتهای خبر./

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha