چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۲۲ شوال ۱۴۴۵ | May 1, 2024
خسرو پناه

حوزه/ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: ترویج فرهنگ قرآنی وظیفه صرفاً یک مجموعه یا وزارتخانه نیست بلکه همه نهادها و ارگان ها باید خود را موظف به این امر بدانند.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه با بیان این نکته که شورای عالی انقلاب فرهنگی برای اینکه قرآن در سپهر فرهنگ عمومی گسترش و ترویج داشته باشد، شورای توسعه فرهنگ قرآنی را راه‌اندازی کرد، ابراز داشت: مدت‌ها این شورا به‌ صورت مستقیم زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی فعالیت می‌کرد و اخیراً با تصمیمی که گرفته شد به مجموعه سازمان تبلیغات اسلامی ملحق شده که البته همان کارکرد سابق را دارد و نظارت شورای عالی انقلاب فرهنگی بر شورای توسعه قرآنی همچنان پابرجاست.
وی افزود: اولین جلسه شورای توسعه قرآنی بعد از ملحق شدن به مجموعه سازمان تبلیغات اسلامی با حضور ریاست جمهوری تشکیل شد و امیدواریم این شورا با قوت بیشتر و فعال‌تر از گذشته عمل کرده و ظرفیت‌های موجود خود را که تاکنون اجرایی نکرده به مرحله اجرا برساند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در مدت فعالیت شورای توسعه قرآنی در این سال‌ها، اسناد متعددی هم در حوزه سیاست‌گذاری و راهبردی و هم در حوزه راهبری و هدایت‌گرایانه برای مؤسسه‌های مختلفی که از فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات و مجموعه مراکزی مانند اداره اوقاف و امور خیریه که فعالیت‌های قرآنی مجوز دارند و نیز مراکز مختلف قرآنی مصوب شده است.
وی همچنین درباره عملکرد این شورا در حوزه توسعه فرهنگ قرآنی گفت: بنده خللی در بحث سیاستی اعم از سیاست‌های راهبردی و راهبری مشاهده نمی‌کنم؛ مهم آن است که ما بتوانیم برنامه‌هایی عملیاتی تعریف کنیم، برنامه‌هایی مانند برنامه محفل که دو سال از اجرای آن می‌گذرد و در این مدت بسیار مورد توجه و مؤثر واقع شده است، این برنامه حاصل همفکری نهادهای مختلف و رسیدن به این تدبیر عملیاتی است، همچنین اجرای این برنامه در ورزشگاه آزادی بسیار مفید و مؤثر بود.
حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پویش زندگی با آیه‌ها گفت: از دیگر برنامه‌های عملیاتی، طرح زندگی با آیه‌هاست که از سوی سازمان تبلیغات طرح شد و سپس گسترش و توسعه پیدا کرد و سازمان‌های مختلفی در اجرای آن همکاری کردند. بنابراین، آنچه مهم است، تدبیر و برنامه‌ریزی برای اقداماتی است که قرآن در زندگی مردم وارد شود و توسعه قرآنی در بینش، کنش و منش مردم و مسئولان شکل بگیرد.
وی با بیان این که شورای عالی انقلاب فرهنگی تمام فعالیت‌های تخصصی قرآن را به شورای توسعه قرآنی واگذار کرده و مستقیماً در این موارد ورود نمی‌کند، تصریح کرد: امر قرآن این‌گونه نیست که تنها معاونت قرآن و عترت وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی و دارالقرآن سازمان تبلیغات متولی آن باشند، بلکه سایر معاونت‌ها، ارگان‌ها و وزراتخانه‌ها مانند معاونت سینمایی و موسیقی وزارت ارشاد نیز باید قرآن را در حوزه فعالیت خود ساری و جاری کنند و لذا همه مسئولند در توسعه معارف قرآن نقش جدی داشته باشند تا قرآن در عرصه‌های مختلف ظهور و بروز داشته باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha