به گزارش خبرگزاری حوزه، اولین نشست از سلسله نشستهای رونمایی از کتب انتشارات دانشگاه بینالمللی اهلبیت (ع) با حضور آقای دکتر ابوالفضل تاجیک، نویسنده کتاب «عرفان و شریعت؛ از تعارض تا گفتگو» و عضو هیأت علمی دانشگاه بین المللی اهل بیت (ع) و به میزبانی دکتر محسن گلپایگانی در غرفه انتشارات دانشگاه برگزار شد.
دکتر تاجیک در این مراسم به معرفی اجمالی اثر خویش پرداخت و ابراز داشت که در این کتاب در پی تبیین رابطه تاریخی عرفان و شریعت در درازنای تمدن بزرگ اسلامی بوده و درنهایت، در پی ارائه برداشتی صحیح و غیرجانبدارانه از این رابطه بودهاند.
به اعتقاد وی، رابطه میان عارفان و متشرعین ـ به نمایندگی فقها ـ در طول تاریخ تمدن اسلامی، رابطهای پر فراز و نشیب بوده است. تلقی عارفان از شریعت نیز به همین منوال با نوسانات مختلفی همراه بوده است. برخی از اهل تصوف، حقیقت را همان شریعت دانستهاند و برخی دیگر حقیقت را ورای شرع میانگارند و اساساً حضور شریعت را مخلّ ظهور طریقت و تصوف میدانند. برخی گروههای دیگر نیز ضمن اصالت دادن به هر یک از دو گفتمان، معتقدند نبایستی هیچیک در حریم دیگری ورود نموده و هر یک متکفل سامان دادن به بخشی از نیازهای اینجهانی و آنجهانی فرد است. گروه دیگری نیز فارغ از آنکه خود به کدامیک از دو گروه وحدتاندیش یا استقلالاندیش باور دارند، در پی ایجاد گفتوگو میان این دو گفتمان پرقدرت فرهنگ و تمدن اسلامیاند و معتقدند: چنانچه بتوان با گفتوگو و برقراری آتشبس میان این دو گروه، استعدادهای موجود در هر یک را به فعلیت رساند، فرهنگ و تمدن اسلامی شاهد یک جهش عظیم روبهجلو هم در جهات مادی و هم در سمتوسوی معنوی خواهد بود و دوران طلایی تمدن اسلامی در سایه این همدلی و همزبانی دوباره رخ خواهد نمود.
به بیان دکتر تاجیک، اندیشه تعامل مسالمتآمیز میان عرفان و شریعت، باور بزرگفقهای عارفی همچون حضرت امام خمینی(ره) است که تناسب و همراهی این دو را به صورت عملی در حیات فردی و اجتماعی به منصه ظهور رساندهاند.
گفتنی است، این کتاب با موضوع رابطه خاص میان عرفان و شریعت، تعارض و تقابل میان این حوزه توسط انتشارات دانشگاه بین المللی اهل بیت(ع) در قطع رقعی با تعداد صفحات ۱۸۸ صفحه منتشر شده است.