پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۵ شوال ۱۴۴۵ | Apr 25, 2024
شهید

حوزه/ نشست ساحت های ۶ گانه تربیت سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در وصیت نامه شهدا با موضوع بررسی سبک زندگی وتحصیلی شهید معلم – استاد ابراهیم اصغری در نمازخانه خواهران ساختمان مركزي وزارت آموزش و پرورش برگزار شد .

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» از تهران، حجت الاسلام حسین درودی، معاون امور استان های ستاد همکاری های حوزه و آموزش و پرورش، در این نشست، ضمن تبریک هفته پاسداشت مقام معلم به خانواده بزرگ آموزش و پرورش، به بررسی ساحت های 6 گانه تربیت در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش با الهام از وصیت نامه نورانی شهید معلم – استاد ابراهیم اصغری پرداخت .

*شهیدی از جنس تهجد و شجاعت

معاون امور استان ها ستاد همکاری های حوزه و آموزش و پرورش گفت: شهید اصغری تک پسر خانواده بود، بنده ای با تقوا بود و مخلص، قلم از وصف او عاجز است! معلم بود و دانشجو، ورزشکار ، شاعر، نویسنده ، کاریکاتوریست، خادم اهل بیت و مداح، فرمانده ای شجاع بود و تیز بین، در فوتبال و هندبال و کاراته سر آمد بود و ...حتی در غواصی هم استاد بود.

حجت الاسلام درودی  افزو: یکی ازمبانی سند تحول بنیادین اعتقاد توحیدی است و همین مبنا باعث شده کسانی همچون شهید اصغری راه صد ساله را یک شبه طی کنند، او وقتی شهد شیرین ،عبادت واطاعت خالص را توصیف می کند می گوید "خدایا در تنهایی به لقای خود مرا امیدوار کن، در بی کسی، در غربت و رنج با لهیب آفتاب مهرت مرا بسوزان و تنم را آب کن. فقط توان طاعت و عبادت و کار برای خودت را در من به وجود بیاور."   

*واژه های عرفانی را نمی توان فقط در متن آموزشی گنجاند.

سخنران این نشست بابیان اینکه این واژه های عرفانی را نمی توان فقط در متن آموزشی کتب دینی و درسی دید، یاد آورشد: ساحت اعتقادی در سند تحول   از قبیل وحي و الهام  به دليل ناکافي بودن ابزارهاي عادي شناخت آدمي، يعني حس و عقل، براي سعادتمندي بشر در اختيار افراد ويژه اي، که خداي متعال آن ها را براي پيام رساني خويش برگزيده است، قرار مي گيرد و این گونه است که شهدا فقط برای جهاد و شهادت بر گزیده نمی شوند بلکه برای نماد زندگی مبتنی بر دین و آموزه های اهل بیت و شاخص خوب زیستن نسلهای  بعد از خود نیز انتخاب می شوند.  

*دوآیه در ویژگی وحی الهی

این محقق و پژوهشگر عرصه تعلیم و تربیت با اشاره به آیه «الله اعلم حيث يجعل رسالته» (انعام/ ١٢٤) خاطر نشان ساخت: وحي الهي پس از دريافت کامل و عاري از خطاي آن از سوي پيامبر، مي بايست در مقام حفظ و نگه داري و نيز ابلاغ آن به ديگران از هرگونه خطا و اشتباهي در امان باشد ،تا  ابتدا کاستي معرفتي بشر که انزال وحي را ضروري مي کند، جبران شود و آدمي شناخت صحيح و کافي براي رسيدن به سعادت را در اختيار داشته باشد؛ سعادتي که خداوند سبحان انسان را براي نيل به آن آفريده است.

 وی با استناد به آیه شریفه  «رُسلاً مبشّرين و منذرين لِئلاّ يکون للنّاس علي الله حجّة بعد الرّسل »نساء / ٦٥ " اذعان داشت: دلیل دوم این است که   حجّت بر مردم تمام شود تا روز قيامت کسي نتواند به اين بهانه که از دعوت الهی بي اطلاع ماندم و راه صحيح سعادت در اختيار من قرار نگرفت ، دردادگاه خداوندي عذرتراشي کند.

*چگونه نسلی از جنس شهیدان تربیت کنیم

معاون امور استان ها دبیرخانه ستاد همکاری ها در ادامه به بحث  شهود و مکاشفه مبانی در سند تحول بنیادین صفحه 84 اشاره کرد و گفت: اگر بخواهیم نسلی از جنس شهیدان تربیت کنیم باید اخلاق در همه عرصه ها را سرلوحه خود قرار دهیم، زیرا رشد اخلاقی شهدا  با مهار کردن زبان سرکش و درنده میسر شد،در حالات شهید اصغری می خوانیم، ابراهیم، خیلی کم حرف بود، ظرفیت و تحمل داشت ،اما وقتی حرف میزد  کلماتش حساب شده و دقیق بود.    

*ویژگی منتخبین شهادت

وی یکی دیگر از ویژگی های منتخبین شهادت را عظمت و سلامت روح و روان عنوان کرد و بیان داشت: گریز از چشم ظاهر بین مردم باعث رشد بی شائبه سلامت روح و روان می گردد که شهید اصغری در این زمینه می گوید؛ "پروردگارا! نمی خواهم مردم بگویند او چقدر شجاع است و ... دوست دارم مرا از چشم ظاهر بین مردم دور کنی.

حجت الاسلام درودی با اشاره به ساحت اخلاقی سند تحول گفت: هر چند فطرت الهي انسان، سرماية اصلي حرکت او به سوي کمال است، ولي چنان که گذشت، فطرت امري نيست که به طور خودکار فعليت يابد؛ لذا بايد جرياني اجتماعی، زمينة بروز و ظهور مناسب فطرت را فراهم سازد تا اين سرمايه با حرکت اختياري شکوفا گردد، در غیر این صورت  ممکن است به سبب تأثيرپذيري از عوامل بيروني يا با سوء اختيار فرد در استفادة ناشايست از استعدادهاي طبيعي و پيروي از عواطف و تمايلات طغيانگر، اين فطرت پاک هرگز مجال بروز و شکوفايي نيابد.

* اهميت و ضرورت تربيت عبادی

معاون امور استان ها دبیرخانه ستاد همکاری ها با شاره به  اهميت و ضرورت تربيت عبادی در سند تحول یاد آورشد: شاخص عبادت در نزد شهیدان خداوند مهربان را کافی دانستن در همه امور است وادبیات عبادت شهدا این است که همواره در راز و نیازهای خود می گویند: "خدایا! مرا فقیر درگاهت قرار بده، تو برای من همه چیز هستی و بس! این زیباترین لحظه ی زندگی من است."

وی گفت: در نگرش اسلامي، سازمان دهي تمامي نهادهاي اجتماعي، اعم از سياست، اقتصاد، فرهنگ، بهداشت و تمامي اعمال فردي و اجتماعي، بايددر راستاي تحقق مراتب حيات طيبه در همه ابعاد صورت پذيرد. لذا، در تحقق مراتب حيات طيبه درهمه ابعاد، افراد و نهادهاي جامعة اسلامی متناسب با ظرفيت ها و تأثيرات خود مسئوليت دارند و بايد در مشاركتيهمدلانه و هماهنگ فعاليت كنندو این همان چیزی است که در مبانی نظری از آن به عنوان غايت، نتيجه و هدف كلي تربيت یاد شده است .

*شعور سیاسی شهدا

حجت الاسلام درودی در پایان با اشاره به شعور سیاسی شهدا در باب انحراف شناسی گفت»: شهید اصغری در این زمینه می گوید «اگر همگی حول محور رهبری واحد اسلامی جمع شوید هیچ قدرتی نمی تواند در بینان شما نفوذ کند. به عصرها و نسل ها بفهمانید که ما وارثان خون سید الشهدا علیه السلام و یاران با وفایش هستیم. هر چند در کربلا نبودیم ولی هر روزمان را عاشورا و هر زمینمان را کربلا کرده ایم».

انتهای پیام   ۳۱۳/۱۷

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha