پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ |۸ شوال ۱۴۴۵ | Apr 18, 2024
حجت الاسلام لیالی

حوزه/ عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی تصریح کرد: متاسفانه به جهت شرایط سخت اقتصادی، در حال حاضر بسیاری از کتاب فروشی ها به اغذیه فروشی تبدیل شده اند.

حجت الاسلام و المسلمین محمد علی لیالی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه»،با اشاره به برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران اظهار داشت: در شرایط کنونی به جهت تشدید مشکلات اقتصادی ، باید دولت حمایت بیشتری از ناشران به عمل آورد و گرنه طیف وسیع تری از ناشران ، ورشکسته شده و عملاً تعطیل می شوند.

وی افزود: اگر در همین وضعیت کمکی به انتشارات و کتاب فروشی ها نشود، بحران اقتصادی، عملاً مجموعه کتاب و نشر و مطبوعات را از چرخه فعالیت خارج می کند، کما این که همین حالا نیز بسیاری از کتاب فروشی ها تبدیل به اغذیه فروشی شده اند.

این نویسنده و محقق حوزوی همچنین گفت: در عرصه رقابت فضای مجازی با فضای مکتوب، عرصه برای کتاب و نشریات بسیار تنگ شده و اگر دولت و مجموعه حاکمیتی ، همین اندک حمایت ها را هم قطع کنند، عملاً ما دچار ورشکستگی و تعطیلی بسیاری از انتشارات و یا نشریات و مجلات می شویم.

مدیر نشر عاکف در عین حال بیان داشت: امسال به خاطر همین مشکلات اقتصادی بنده نتوانستم از طریق انتشارات خود ، حتی یک کتاب را هم چاپ کنم و معلوم نیست که این وضعیت تا کی ادامه دارد.

وی افزود: در چنین وضعیتی که عملاً بسیاری از ناشران و مجلات و روزنامه ها ورشسکت شده و به خاک سیاه نشسته اند ، تنها برخی از موسسات و انتشارات که بودجه مستقیم دولتی داشته یا وابسته به برخی نهادها هستند به فعالیت ادامه می دهند.

حجت الاسلام و المسلمین لیالی همچنین گفت: از سوی دیگر لازم است که دولت به طور جدی با پدیده شوم قاچاق کاغذ مقابله کند و در تخصیص ارز دولتی به کاغذ ناشران ، رعایت عدالت و دقت را داشته باشد ، ضمن آن که می تواند با خرید کتاب از ناشران و اهدای آن ها به کتابخانه های عمومی، تا حدودی به حمایت از صنعت نشر و چاپ کتاب بپردازد.

۳۱۳/۸

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha