جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ |۱۸ رمضان ۱۴۴۵ | Mar 29, 2024
حجت الاسلام سروری

حوزه/ نویسنده و تاریخ پژوه حوزوی بیان کرد: در نقش حضرت خدیجه(س) در پیشبرد اهداف پیامبر(ص ) همین بس که مورخان می گویند، سرمایه حضرت خدیجه (س) مهم ترین پشتیبان برای انجام رسالت الهی پیامبر(ص ) بود و در یک کلام سرمایه آن حضرت موجب رشد، ترویج و ترقی اسلام در آن مقطع تاریخی شد.

حجت الاسلام  والمسلمین حجت الله سروری در گفت وگو با خبرگزاری «حوزه»، گفت: تاریخ نگاران،  ام المومنین حضرت خدیجه (س)  را با عنوان هایی همچون «بانوی دوراندیش و خردمند» یا «بانوی عاقل» یاد کرده اند.

وی افزود: حضرت خدیجه علیها السلام یکی از ثروتمندان  مکه بود، ولی هرگز از یاری فقیران روی برنگرداند و خانه اش همواره کعبه آمال مردم بینوا و پناه گاه نیازمندان بود.

این نویسنده حوزوی یادآورشد: کرم، سخاوت، دوراندیشی، درایت، عفت و پاک دامنی، از وی بانویی پرهیزکار و مورد احترام ساخته بود. لقب «بانوی بانوان قریش» که در آن زمان به وی داده شد، نشان دهنده جایگاه او در میان مردم است.

وی گفت: ام المومنین حضرت خدیجه(س) از بزرگترین بانوان اسلام به شمار می رود. او اولین زنی بود که به اسلام گروید؛ چنانکه علی بن ابی طالب (ع) اولین مردی بود که اسلام آورد؛ اولین زنی که نماز خواند، خدیجه بود؛ او انسانی روشن بین و دور اندیش بود. با گذشت، علاقه مند به معنویات، وزین و با وقار، معتقد به حق و حقیقت و متمایل به اخبار آسمانی بود.

حجت الاسلام  والمسلمین  سروری افزود: همین شرافت برای او بس که همسر رسول خدا (ص) بود و گسترش اسلام به کمک مال و ثروت او تحقق یافت.

نویسنده و تاریخ پژوه حوزوی یادآورشد: آن حضرت با تمام وجود درکنار پیامبر اسلام (ص ) ایستاد و با جان و مال در راه توسعه و ترویج دین مبین اسلام گام برداشت.

وی گفت: درباب نقش این بانوی بزرگوار در پیشبرد اهداف پیامبر(ص ) همین بس که مورخان می گویند، سرمایه حضرت خدیجه (س) مهم ترین پشتیبان برای انجام رسالت الهی پیامبر(ص ) بود و در یک کلام سرمایه آن حضرت موجب رشد، ترویج و ترقی اسلام در آن مقطع تاریخی شد.

حجت الاسلام  والمسلمین  سروری یادآورشد: در عظمت این بانوی ایثار و سخاء همین بس که جبرئیل سلامی ویژه از سوی خدا برای حضرت آوردند. خدیجه در برابر این سلام گفت: إِنَ اللَّهَ هُوَ السَّلَامُ وَمِنْهُ السَّلَامُ وَعَلَى جَبْرَئِیلَ السَّلَامُ وَعَلَیکَ یا رَسُولَ اللهَ السَّلامُ وَبَرَکاتُه پیامبر اسلام درباره ام‌المؤمنین «خدیجه کبری» که بهشت، مشتاق اوست می‌فرماید: زوجتی فی الدنیا و الاخره، یعنی رابطه بین او و خدیجه تا ابد قطع نمی‌شود.

وی اظهارکرد: در 24 سال زندگی مشترک با پیامبر گرامی اسلام (ص)، خدمات بسیاری از سوی این بانوی بزرگوار برای شخص نبی مکرم اسلام و دین اسلام انجام شد؛ حمایت های مالی، روحی، عاطفی از حضرت محمد صلی الله علیه و آله، تصدیق و تأیید پیامبر در روزگاری که هیچ کس تأییدش نمی کرد و یاری ایشان در برابر آزار مشرکان، گوشه هایی از این خدمات ارزشمند است.

نویسنده و تاریخ پژوه حوزوی در باب آثار و برکات وجودی حضرت خدیجه تصریح کرد: حضرت خدیجه علیها السلام پس از ازدواج با پیامبر، دارایی اش را به ایشان بخشید تا آن را هرگونه می خواهد مصرف کند؛ رسول گرامی اسلام در این زمینه می فرماید: «هیچ ثروتی به اندازه ثروت خدیجه علیهاالسلام برای من سودمند نبود.»

وی گفت: حضرت خدیجه علیها السلام، این بانوی بزرگوار نه تنها از عمق جان به رسالت پیامبر ایمان آورد، بلکه او را در برابر سختی ها و تکذیب مشرکان و بدخواهان یاری داد. وی افزود: آن بانوی مکرمه و بزگوار تا زنده بود، اجازه نداد آزار و شکنجه مشرکان بر رسول خدا صلی الله علیه و آله سخت آید.

حجت الاسلام  والمسلمین سروری بیان کرد: هنگامی که رسول الله صلی الله علیه و آله با باری از مصیبت و اندوه به خانه می آمد، خدیجه او را دلداری می داد و نگرانی را از ذهن و خاطرش می زدود؛ اموال حضرت خدیجه علیها السلام به عنوان ابزاری مناسب از همان ابتدا در خدمت اسلام و پیشرفت آن قرار گرفت.

وی افزود: جالب این که آخرین بخش از دارایی خدیجه توسط امیر مؤمنان (ع) در سفر هجرت به مدینه صرف شد. سفر اکثر مسلمانان با اموال خدیجه ممکن شد.

سه وصیت ام المومنین(س)

استاد حوزه بیان کرد: در منابع تاریخی آمده است که سه وصیت ام المومنین  در واقع  اوج عظمت اخلاقی وکمال معنوی  و ارمغان عبودیت او را به منصه ظهور می رساند؛ در این منابع یاد شده است که مکالمه ای با این عنوان بین پیامبر و حضرت خدیجه(س) انجام شد که این بانوی گرامی عرض کرد: یا رسول الله! چند وصیت دارم: من در حق تو کوتاهی کردم، مرا عفو کن؛ پیامبر (ص) فرمود: هرگز از تو تقصیری ندیدم و نهایت تلاش خود را به کار بردی. در خانه ام بسیار خسته شدی و اموالت را در راه خدا مصرف کردی.

وی افزود: در ادامه عرض کرد: یا رسول الله! وصیت دوم من این است که مواظب این دختر باشید؛ و به فاطمه زهرا (س) اشاره کرد، چون او بعد ازمن یتیم و غریب خواهد شد؛ پس مبادا کسی از زنان قریش به اوآزار برساند؛ مبادا کسی به صورتش سیلی بزند؛ مبادا کسی بر اوفریاد بکشد؛ مبادا کسی با او برخورد غیر ملایم و زننده ای داشته باشد.

این نویسنده تصریح کرد: حضرت بیان کرد که اما وصیت سوم را شرم می کنم برایت بگویم؛ آن را به فاطمه عرض می کنم تا او برایت بازگو کند؛ سپس فاطمه را فراخواند و به وی فرمود: نور چشمم! به پدرت رسول الله بگو: مادرم می گوید: از تو می خواهم مرا درلباسی که هنگام نزول وحی به تن داشتی، کفن کنی.

حجت الاسلام  والمسلمین  سروری یادآورشد: پس فاطمه زهرا (س) از اتاق بیرون آمد و مطلب را به پیامبر (ص) عرض کرد؛ پیامبر اکرم (ص) آن پیراهن را برای خدیجه فرستاد و او بسیار خوشحال شد؛ هنگام وفات حضرت خدیجه، پیامبراکرم (ص) غسل و کفن وی را به عهده گرفت. ناگهان جبرئیل درحالی که کفن از بهشت همراه داشت، نازل شد و عرض کرد: یا رسول الله، خداوند به تو سلام می رساند و می فرماید: ایشان اموالش را در راه ما صرف کرد و ما سزاوارتریم که کفنش را به عهده بگیریم.

این نویسنده و تاریخ پژوه حوزوی عنوان کرد: فقط یک جمله می توان در وصف این بانوی با کرامت بیان کرد و آن اینکه تاریخ در مقابل عظمت حضرت خدیجه سر فرود می آورد و در برابرش متواضعانه و دست بسته می ایستد.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha