شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۰ شوال ۱۴۴۵ | Apr 20, 2024
کد خبر: 494159
۱۳ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۸:۳۷
فطریه

حوزه /کسی که مخارج روزمره او را شخص دیگری تامین می کند نان خور آن شخص محسوب می شود.

خبرگزاری «حوزه»؛ کسی که مخارج روزمره او را شخص دیگری تامین می کند نان خور آن شخص محسوب می شود؛ اعم از اینکه آن نان خور بچه باشد یا بزرگسال، واجب النفقه باشد یا غیر واجب النفقه ، مسلمان باشد یا کافر، نزد او زندگی کند یا در جای دیگر زندگی کند.(0 العروه الوثقی کتاب الزکاه)

مصادیق نان خور دایمی

 *زکات فطره همسر بر عهده چه کسی است؟

آیات عظام امام(ره)، خامنه ای، خویی، فاضل، سیستانی، وحید، مکارم، صافی، شبیری و نوری: زکات فطره همسر با صدق نان خور بودن بر عهده شوهرش است.

 *زنی که نان خور شوهرش است در صورتی که خودش زکات فطره اش را بپردازد آیا پرداخت زکات فطره وی از عهده شوهرش ساقط می شود؟

آیات عظام امام، خوی، بهجت و نوری: اگر با اجازه شوهرش پرداخت کند و شوهرش راضی باشد از عهده شوهر ساقط می شود ولی اگر بدون اذن شوهر باشد بنابر احتیاط واجب از عهده شوهر ساقط نمی شود.

آیات عظام خامنه ای ، فاضل، مکارم و شبیری: ساقط نمی شود مگر اینکه با اذن و اجازه شوهرش باشد.

آیات عظام سیستانی، وحید و صافی: ساقط نمی شود.

 *فرزندی که نان خور پدرش است و خودش زکات فطره را پرداخته است آیا زکات فطره از عهده پدر ساقط می شود؟ (اعم از اینکه اجازه گرفته یا نگرفته باشد یا به وکالت از پدر باشد یا نه)

آیات عظام امام(ره)، خوئی، بهجت و نوری: اگر با اجازه پدرش پرداخت کند از عهده پدر ساقط می شود ولی اگر بدون اذن او باشد بنابر احتیاط واجب از عهده پدر ساقط نمی شود.

آیات عظام خامنه ای، فاضل، مکارم و شبیری: ساقط نمی شود مگر اینکه با اذن و اجازه پدرش باشد.

آیات عظام سیستانی، وحید و صافی: ساقط نمی شود.

*زکات فطره فرزندی که ازدواج کرده و با همسرش در خانه پدری زندگی می کند و هزینه های زندگیش را پدرش تامین می کند بر عهده پدر است یا خودش؟

همه مراجع: بر عهده پدر است.

*پدری که غنی است ولی زکات فطره نمی دهد، آیا فرزند او نسبت به پرداخت فطریه تکلیفی دارد؟

آیات عظام امام، بهجت، فاضل، وحید و نوری: احتیاط مستحب آن است که اگر واجد شرایط وجوب زکات فطره باشد خودش آن را بپردازد.

آیات عظام خامنه ای، خویی، صافی و شبیری: پرداخت فطریه بر او واجب نمی شود.

آیات عظام سیستانی و مکارم: در صورتی که خود انسان واجد شرایط پرداخت فطره باشد بنابر احتیاط واجب باید آن را بپردازد.

*زکات فطره فرزندانی که در شهر دیگری دانشجو هستند بر عهده کیست؟

همه مراجع: اگر هزینه زندگی آنها را پدر یا مادرشان تامین می کند پرداخت زکات فطره بر عهده آنهاست و اگر خودش هزینه های زندگیش را تامین می کند پرداخت زکات فطره بر عهده خودش است.

 
 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • محمود IR ۲۱:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۳
    1 0
    اگه همیشه خبرها و مطالبی رو بزارید که مربوط به تبلیغ و معرفی دین اسلام عزیز باشه خیلی خوبه و اجرتون هم خدا در دنیا و اخرت بهتون میده.اما وقتی مطالب و اخباری رو میزارید که بوی شخص محوری و صنف محوری میده و هدف تبلیغ و نشون دادن یه صنف هست مثل طلبه ها و حوزه و ... واقعا انسان بدش میاد و حتی از دین هم کم کم زده میشه. اینو برادرانه بهتون میگم و از سر خیرخواهی چون هروقت مطلب دینی مفید(اعتقادی احکام اخلاق) میزارید لذت میبرم و به دیگران هم میگم و اونا هم استفاده میکنن اما وقتی اخبار بیخود مثل اینکه طلبه ها کجا چکار کردن و چکار نکردن واقعا بدم میاد چون این هیچ فایده ای نه برای دنیای کسی داره نه اخرت بلکه این خود نشون دادن در لباس دین و استفاده ابزاری از دین باعث نفرت و انزجار میشه و البته اگه مردم ببینن طلاب و علما دین رو به اونها یاد میدن و نمیخوان خودشون رو مطرح کنن کم کم خدا خود اونهارو هم محبوب جامعه میکنه‌. علت محبوبیت قدیم روحانیون هم همین بوده که واقعا برای خدا کار میکردن و خدا هم خوب اجرشونو میداد بر خلاف حوزه و روحانیت امروز که میخواد به زور خودسو تو دل مردم جا کنه که قطعا نتیجه معکوس میده. خدا به من و شما و همه مردم (در هر صنفی) توفیق بده برای خدا کار کنیم و کاری نکنیم که تبلیغ خودمون بشه بلکه تبلیغ فقط و فقط دین خدا و معارف دین باشه.