پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ |۱۷ رمضان ۱۴۴۵ | Mar 28, 2024
حضرت محمد

حوزه/ استاد یوسفیان با بیان اینکه شخصیت حضرت محمد صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم تا پایان دنیا برای همه الگو هستند، به بیان برخی ویژگی های اخلاقی آن حضرت و روایات نبوی پرداخت.

به گزارش خبرگزاری حوزه، انسیه یوسفیان در مراسم جشن بزرگ ۱۷ ربیع الاول که به مناسبت میلاد باسعادت پیامبر اسلام صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم و حضرت امام جعفر صادق علیه‌السلام و با حضور اساتید، طلاب، کارکنان و خانواده های ایشان در جامعه الزهرا علیهاالسلام برگزار شد، با اشاره به آیه ۲۱ سوره احزاب تصریح کرد: این آیه شریفه سوره احزاب وجود نازنین پیامبر گرامی اسلام صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم را برای همه اسوه و الگو معرفی می‌کند و یکی از ادله عصمت پیامبر گرامی اسلام همین آیه شریفه است.

استاد جامعه الزهرا علیهاالسلام با اشاره به اطلاق در اسوه بودن پیامبر اسلام صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم، گفت: خداوند به صورت مطلق رسول خدا را به عنوان الگویی نمونه معرفی کرده است، چنانچه واژه «لَقَدْ کَانَ لَکُمْ» به فرمایش علامه طباطبایی در تفسیر المیزان یعنی شخصیت حضرت محمد صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم تا پایان دنیا برای همه الگو هستند.

یوسفیان با اشاره به اینکه اسوه به معنای اقتدا و پیروی کردن است، تصریح کرد: مدل و روش زندگی ما باید مدل زندگی پیامبر گرامی اسلام صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم باشد.

وی یادآور شد: آیه الگو بودن پیامبر گرامی اسلام صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم وسط آیات مربوط به جنگ احزاب است که سیمای منافقان و مؤمنان را ترسیم می‌کند.

سراسر زندگی پیامبر اکرم(ص) اخلاص است

استاد جامعه الزهرا علیهاالسلام با بیان اینکه همه رفتار و کردار پیامبر الگو است، گفت: یکی از ویژگی های پیامبر گرامی اسلام صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم که برای ما الگو است، تحمل سختی ها در زندگی است؛

وی با اشاره به اینکه سراسر زندگی پیامبر اکرم صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم، اخلاص است، عنوان کرد: مفسران می گویند اگر خداوند پیامبر خدا را در ابتدای آیه برای همه الگو معرفی می‌کند اما در ادامه می فرماید اینگونه نیست که همه آن حضرت را الگو قرار دهند، بلکه ویژگی های کسی که به پیامبر تأسی می‌کند این است که به خداوند امید دارد؛ چنانچه در ادامه آیه می خوانیم: «  برای آنها که امید به رحمت خدا و روز رستاخیز دارند و خدا را بسیار یاد می‌کنند».

یوسفیان تصریح کرد: امید به خداوند و یوم الآخر نشانه دارد و نشانه آن عمل صالح است. همچنین نشانه نیت صادق این است که در عمل ظاهر شود.

ویژگی کسی که به وجود پیامبر اسلام اقتدا می کند

وی بیان داشت: کسی که به وجود پیامبر گرامی اسلام صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم اقتدا می‌کند، سه نشانه دارد، هدف او خداوند است، همت او خانه آخرت و عمل او ذکر کثیر است.

 استاد جامعه الزهرا علیهاالسلام با اشاره به «وَذَکَرَ اللَّهَ کَثِیرًا» در این آیه، اظهار داشت: تسبیحات حضرت زهرا علیهاالسلام یکی از اذکار کثیر است که می توانیم خود را به این ذکر عادت قرار دهیم.

یوسفیان در ادامه گفت: پیامبر گرامی اسلام صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم در عبودیت کامل الگو است و به فرمایش علامه ذات و وجود و افعال پیامبر گرامی اسلام صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم و همه، عبد است، چنانچه می گوییم: «أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلاَّ اللهُ» و «اَشهدُ انَّ محمّداً رسولُ الله».

وی با اشاره به این حدیث که «اَلْعُبودِیَّةُ جَوْهَرَةٌ؛ عبودیت گوهری است»، عنوان کرد: حقیقت عبودیت خداوند مساوی با خداوندگاری در سراسر هستی است، عالم به اذن او است و مصداق و اتم آیه شریفه «إِنِّی جاعِلٌ فِی الْأَرْضِ خَلیفَةً» این است که انسان به جایی می رسدکه همه چیزش خدایی می‌شود.

مقام وساطت و شفاعت شهدا بر اساس روایات

استاد جامعه الزهرا علیهاالسلام بیان داشت: خداوند متعال در یک حدیث قدسی که از پیامبر گرامی اسلام صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم نقل شده، می فرماید: ای فرزند آدم! من بی‌نیازی هستم که نیازمند نمی‌شوم؛ مرا در آنچه بدان امر کرده‌ام اطاعت کن تا تو را بی‌نیازی کنم که نیازمند نشوی. ای فرزند آدم! من زنده‌ای هستم که نمی‌میرم، مرا در آنچه امر کرده‌ام اطاعت کن تا تو را زنده‌ای قرار دهم که فنا نشوی. ای فرزند آدم! من چون چیزی را بخواهم، به آن می‌گویم: باش! پس موجود می‌شود؛ مرا در آنچه امر کرده‌ام اطاعت کن تا تو را چنین سازم که هر چه را بخواهی، بگویی: باش! پس موجود شود».

یوسفیان تصریح کرد: انسان کافر اکنون زنده است، اما در حقیقت مرده است؛ حال آنکه شهیدی که به ظاهر مرده است، در حقیقت زنده است. خداوند در آیه ۱۶۹ سوره آل عمران می فرماید: «هرگز کسانی را که در راه خدا کشته شده‏ اند مرده مپندار بلکه زنده‏ اند که نزد پروردگارشان روزی داده می ‏شوند»

وی تأکید کرد: حیات آثار دارد و مقام وساطت و شفاعتی که شهدا دارند، آثار حیات است؛ همه ارواح بعد از مرگ زنده اند و حیات برزخی دارند، اما حیات شهدا و کافران با هم متفاوت است.

پیامبر گرامی اسلام صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم عبد مطلق هستند

استاد جامعه الزهرا علیهاالسلام با اشاره به آیه ۲۰ سوره حدید که « زندگی دنیا چیزی جز متاع فریب نیست»، گفت: دنیا چیزی نیست که بخواهیم به آن دل ببندیم، الا متاع الغرور؛ خاصیت دنیا این است که همه ما روزی از این دنیا می رویم.

یوسفیان با اشاره به اینکه عبودیت مطلق خداوند برابر با خدایی بر همه هستی است، عنوان کرد: امام هادی علیه‌السلام می فرمایند: «مَنْ یَتّقِ اللّهَ یُتَّقی وَمَنْ یُطِعِ اللّهَ یُطاعُ؛ هرکه از خدا بترسد و تقوا پیشۀ خود کند، همه از او می‌ترسند و از او  حساب می‌برند،‌ و هر کس که اطاعت خداوند کند، همه از او اطاعت می‌کنند»، همچنین پیامبر گرامی اسلام صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم می فرمایند: « هرکه از خدا بترسد، همه از او می‌ترسند و هر که از خدا نترسد، از همه چیز می‌ترسد».

وی با بیان اینکه پیامبر گرامی اسلام صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم عبد مطلق هستند، تصریح کرد: اگر می خواهیم از رسول خدا صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم الگو بگیریم، آن حضرت بنا بر آیه ۴ سوره قلم خلق دارای «خلق عظیم» هستند، « و تو اخلاق عظیم و برجسته‌ای داری».

استاد جامعه الزهرا علیهاالسلام یادآور شد: یکی از مثال های اخلاق نیکو، نرمی است که از عنایات خداوند متعال است، اگر خدا عنایت کند، انسان نرم می‌شود و اگر زبان نرم نباشد، اطرافیان پراکنده می شوند.

یوسفیان اظهار کرد: ما تصور می کنیم که اطراف پیامبر همواره راحتی بود، حال آنکه اطراف پیامبر سختی بود، اما آن حضرت دارای اخلاق حسنه بودند، امام علی علیه‌السلام می فرماید: «خودتان را بر خوش اخلاقی تمرین و ریاضت دهید، زیرا که بنده مسلمان با خوش اخلاقی خود به درجه روزه گیر شب زنده دار می رسد».

ویژگی بانوان صالح از دیدگاه قرآن کریم

وی تأکید کرد: هر زندگی سختی دارد، جدال همه جا بد است اما در خانه بدتر است، ما در حدیث اول اربعین حضرت امام خمینی(ره) این روایت را می خوانیم که ابی الدرداء می گوید: روزی ما پیرامون یکی از مسائل دینی مشغول مراء و جدل بودیم، پیامبر اکرم وارد شد و با دیدن این حالت در میان ما آنچنان غضبناک شد که سابقه نداشت و فرمودند: «مردم قبل از شما بر اثر مراء به هلاکت رسیدند و افزود: مراء و جدل را کنار بگذارید، زیرا اهل مراء زیانکارند، جدل را کنار بگذارید زیرا اهل جدل را در قیامت شفاعت نخواهند کرد، جدل را کنار بگذارید، زیرا من مسئول خانه هائی در بالا و آغاز و وسط بهشت هستم و کسی که مراء را ترک گوید گر چه حق با او باشد، اسکان خواهم داد، مراء را کنار بگذارید، زیرا این عمل پس از نهی از بت پرستی اولین چیزی است که خداوند مرا از آن نهی کرده است».

استاد جامعه الزهرا علیهاالسلام اضافه کرد: امام صادق علیه‌السلام نیز فرمودند: «کسی که انجام چهار چیز را برایم ضمانت کند، من نیز چهار خانه در بهشت برای او ضمانت می کنم: کسی که انفاق کند و از فقر نترسد، کسی که درباره دیگران انصاف روا دارد و کسی که در برابر عالم آشکارا سلام و اداء احترام کند و کسی که جدل را گرچه حق با او باشد ترک گوید».

یوسفیان بیان داشت: خداوند ویژگی های صالحات را بیان می‌کند از جمله: «زنان صالح، زنانی هستند که متواضعند، و در غیاب (همسر خود،) اسرار و حقوق او را، در مقابل حقوقی که خدا برای آنان قرار داده، حفظ می‌کنند».

اظهار محبت در خانواده معجزه می‌کند

وی با اشاره به لزوم گذشت در زندگی، تأکید کرد: برخی به فکر ادای حقوق دیگران هستند و برخی به فکر ادای حق خود هستند، اما در روایات توصیه شده که به فکر ادای وظیفه و ادای حقوق دیگران باشید، در روز قیامت وقت است که حق خود را بگیرید.

استاد جامعه الزهرا علیهاالسلام با بیان اینکه اظهار محبت در خانواده معجزه می‌کند، عنوان کرد: به فرموده امام علی علیه‌السلام دنیا مانند خرده غذایی است که در دهان می ماند، خود را به این دنیا نفروشید، هر گاه فشاری در زندگی به شما وارد آمد، به خدا توکل کنید و خداوند را طرف قرارداد خود قرار دهید که قیمت اظهار محبت شما در این شرایط بهشت است.

۳۱۳/۶۱

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha