شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۰ شوال ۱۴۴۵ | Apr 20, 2024
آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری در سی‌وچهارمین نشست «ستارگان محراب»

دبیر شورای عالی حوزه های علمیه در در سی‌وچهارمین نشست «ستارگان محراب» گفت: ممکن است گلایه و حرف و حدیث هایی وجود داشته باشد، اما مصلحت انقلاب، نظام اسلامی و اسلام فراتر از این حرف‌ها است و نباید دست از ولایت برداریم، لذا همانگونه که فاطمه(س) تا آخرین لحظه دست از ولایت و علی(ع) برنداشت ما هم در میدان باشیم.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از تهران، آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری، در سی‌وچهارمین نشست «ستارگان محراب»، به منظور تجلیل از مقام آیت الله ضیاء‌الدین نجفی، امام جماعت مسجد جامع و تولیت مدرسه علمیه نبی اکرم(ص) خیابان نبرد شمالی تهران با بیان این که مجالس تجلیل و تکریم از علما هم در آیات و روایات و هم نزد اولیاء الهی و ائمه اطهار علیهما السلام از اهمیت بالایی برخوردار است، با طرح این سؤال که چرا برای علما مجالس تجلیل و تکریم برگزار می‌کنیم؟، گفت: دلیل اول این است که تکریم از عالمان دین از باب تاسی به ذات اقدس الهی است. حضرت باری تعالی به ما یاد داده تا از عالم و شخصیت تاثیرگذار دینی و علمی تجلیل و تکریم کنیم. زیرا در پیشگاه خداوند دو دسته دارای آبرو هستند؛ یکی انسان های مخلص و دلداده به خدا و دوم اهل علم.

دبیر شورای عالی حوزه های علمیه کشور در ادامه افزود: دومین دلیل تجلیل از علما تاسی از رسول اکرم صلی الله علیه و آله وسلم است، زیرا که ایشان می فرمایند: مَنْ أَکْرَمَ عَالِماً فَقَدْ أَکْرَمَنِی وَ مَنْ أَکْرَمَنِی فَقَدْ أَکْرَمَ اَللَّهَ وَ مَنْ أَکْرَمَ اَللَّهَ فَمَصِیرُهُ إِلَی اَلْجَنَّةِ، اگر کسی عالمی را اکرام کند و جلسه تقدیر و تکریم برایش برگزار کند و از علم او بهره ببرد، من را تکریم کرده و کسی که من را تکریم کند خدا را تکریم کرده است.

وی در ادامه افزود: نکته دیگری که درباره تجلیل و تکریم و علما مورد اهمیت است، این است که گرامی ترین و ارزشمندترین انسان ها نزد خدا بعد از سلسله انبیا و اولیا الهی علیهم‌السلام، عالمان دین و هدایتگران طریقت هستند.

آیت الله حسینی بوشهری تصریح کرد: عالمان دین، معلمان خیر هستند و راه هدایت را به جامعه نشان می‌دهند. آنها هستند که بایدها و نبایدها را به ما یادآوری می‌کنند و حرام و حلال الهی را  به جامعه نشان می‌دهند.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: تعبیر پیامبر اعظم(ص) برای عالمان؛ «معلمان خیر» است. لذا ایشان می فرمود: إنَّ مُعَلِّمَ الخَیرِ یَستَغفِرُ لَهُ دَوَابُّ الأرضِ وَ حِیتَانُ البَحرِ وَ کُلُّ ذی رُوحٍ فی الهَوَاءِ وَ جَمیعُ أهلِ السَّماءِ وَ الأرضِ ؛ معلمی که به مردم نیکی می آموزد، همه جانداران عالم، از ماهیان دریا و جانوران زمین و پرندگان و مرغان هوا و بالاخره تمام اهل آسمان و زمین برای او از خداوند طلب آمرزش می کنند.

آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به اینکه تجلیل از علما در کلام ائمه اطهار(ع) نیز جایگاه ویژه ای برخوردار است، افزود: عالمان دین مرزبانان اعتقادی جامعه هستند. همانطور که سربازان، نیروهای انتظامی، سپاه سرافراز و بسیج قهرمان ما از مرزهای جغرافیایی دفاع می کنند، علما نیز از مرزهای اعتقادی جامعه مواظبت و مراقبت می کنند، لذا اگر اعتقاد جامعه سالم بماند مرزبان اعتقادی و جغرافیایی هم تربیت خواهد شد.

پای کار انقلاب باشیم

وی در ادامه با بیان اینکه در آستانه چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی هستیم، خطاب به علمای حاضر در جلسه گفت: شما علما قبل از انقلاب زحمات فراوانی کشیدید. بارها شکنجه شده و به زندان افتاده اید. خون دل های فراوانی خورده اید تا این انقلاب به پیروزی برسد. لذا شما که تا دیروز پای کار بودید همچنان در صحنه بمانید. همانطور که رهبر عالیقدر انقلاب اسلامی، مراجع بزرگوار و دلسوزان انقلاب ما پای کار هستند.

آیت الله حسینی بوشهری اظهار کرد: آنچه دشمن تصور کرده و می کند خواب آشفته‌ای بیش نیست. آن ها می خواستند شکست انقلاب را جشن بگیرند، اما دیدیم یکی بعد از دیگری آمدند و رفتند. ولی ما ماندیم و چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب مان را جشن می‌گیریم. به فضل الهی ما سروقامت خواهیم ایستاد و دشمنانمان راهی جهنم خواهند شد.

نباید دست از ولایت برداریم

نماینده مردم بوشهر در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه کشور ما در آستانه انتخابات مهمی قرار گرفته است، گفت: ما در منطقه بر خلاف تصور دشمنان حداقل سالی یک بار انتخابات برگزار می‌کنیم. انتخابات هایی که یکی از دیگری پرشورتر بودند. لذا برماست که در انتخابات پیش رو شرکت کنیم و به دوستان انقلاب امید دهیم و دشمنانش را برای همیشه مایوس کنیم.

آیت الله حسینی بوشهری ادامه داد: ممکن است گلایه و حرف و حدیث هایی وجود داشته باشد، اما مصلحت انقلاب، مصلحت نظام اسلامی و مصلحت اسلام فراتر و بالاتر از این حرف‌ها است. نباید دست از ولایت برداریم، لذا همانگونه که فاطمه(س) تا آخرین لحظه دست از ولایت و علی(ع) برنداشت ما هم در میدان باشیم.

نقش هجرت در تاریخ تمدن اسلامی

آیت الله حسینی بوشهری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش هجرت در تاریخ تمدن اسلامی گفت: تاریخ اسلام به نام هجرت پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم ثبت شده است که نشانگر نقش هجرت در یک تحول بزرگ اجتماعی است و امروز هم همه آنچه که ما داریم به برکت هجرت وجود پیامبر اکرم(ص) است.

تجلیل از خدمات آیت الله نجفی

دبیر شورای عالی حوزه های علمیه کشور افزود: آیت الله شیخ ضیاءالدین نجفی در دوره‌ای که می توانست در حوزه علمیه قم مدارج علمی را یکی پس از دیگری طی کند، هجرت را برگزید تا از راه و رسم رسول اسلام(ص) پیروی کند و نقش بزرگ هدایتگری خود را در این خطه به خوبی انجام دهد.

وی با اشاره به تقریرات و تالیفات آیت الله نجفی گفت: دستخط و اجازه علما درباره این شخصیت علمی و عالم دینی مشهود است. همچنین تعداد و تنوع آن در نوع خود کم نظیر است. لذا ما به خودی خود این همایش را برگزار نکرده ایم، این خداوند است که به ما یاد داده از علمای دین و هدایت کنندگان تجلیل و تقدیر کنیم.

آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به شهدای مسجد نبی اکرم(ص) گفت: آیت الله نجفی در شرایطی که می‌توانست در حوزه علمیه قم به درجه اجتهاد برسد با هجرت خود به منطقه پیروزی تهران و ساخت مسجد، حوزه علمیه و صندوق قرض الحسنه و حضور بیش از ۳۵ بار در جبهه های نبرد حق علیه باطل، این شهدا را پرورش دهد و طلابی عالم برای حفاظت از مرزهای اعتقادی تربیت کند.

لازم به ذکر است، نمایندگان مراجع عالیقدر حضرات آیات نوری همدانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی و حکیم در این مراسم حضور داشتند.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha