به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه،دکتر محسن زنگنه در جمع برخی اعضای کارگروه اصلاح ساختار بودجه از منظر اسلامی که با حضور برخی اساتید و محققان اقتصاد اسلامی در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در قم برگزار شد، خاطرنشان کرد: اصلاح مدیریت نظام مالیاتی شامل اصلاح وظایف، جایگاه و ساختار سازمانی مالیات، استقرار نظام درآمد- هزینه و ارتقای نظام عملیاتی مالیات ستانی، جلوگیری از فرار مالیاتی با ارتقای نظام اطلاعات مالیاتی، تنظیم نظام مالی دولت و شهرداری ها را در ارتباط با شاخص درآمدسازی پایدار ضروری است.
وی اصلاح قیمت گذاری حامل های انرژی، اصلاح و یکپارچه سازی نظام های مالیاتی و تامین اجتماعی، ساماندهی و بهینه سازی استفاده از دارایی های دولت را در بخش درآمدزایی پایدار مهم دانست و گفت: ساختار دستگاه های اجرایی و شرکت های دولتی، اصلاح سیاست های حمایتی و تامین اجتماعی، اصلاح نظام مالیه نفت و گاز و ساماندهی تعهدات دولت نیز باید اصلاح شود.
وی اصلاح پایه و نرخ ها و افزایش پوشش های مالیاتی شامل اخذ مالیات، عایدی سرمایه، اطلاح نرخ های مالیاتی، مالیات بر املاک و مستغلات و کاهش معافیت های مالیاتی و کمرگی را از دیگر ضرورت های اصلاح ساختار بودجه ذکر کرد.
دکتر زنگنه تصریح کرد: ساماندهی و بهینه سازی استفاده از دارایی های دولت، تقویت درآمد زا کردن دارایی های دولت از طریق استقرار نظام مدیریت واحد دارایی های فیزیکی و مالی دولت، بهادارسازی و مدل سازی دارایی های فیزیکی دولت باید در دستور کار در اصلاح ساختار باشد.
وی با اشاره به نقش مهم و تعیین کننده مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در ارتباط با اصلاح ساختار بودجه گفت: مرکز تحقیقات قم در کنار نگاه آکادمیک مرکز پژوهش های مجلس، می تواند در حوزه های بنیادی، اسلامی سازی و پشتیبانی معرفتی از مجلس شورای اسلامی نقش مهمی را ایفا نماید و این انتظار از مرکز تحقیقات قم وجود دارد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی یادآورشد: اگر مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در موضوعات مختلف حرف محکم خود را روی میز نمایندگان بگذارد به صورت قطعی نمایندگان استقبال خواهند کرد و در ارتباط با اصلاح ساختار بودجه و سایر موارد از این دست، این انتظار از مرکز تحقیقات اسلامی قم وجود دارد.
دکتر زنگنه گفت: اصلاح نظام بودجه ریزی کشور وارتقای سند بودجه به سند مالی بخش عمومی از مواردی است که مجلس یازدهم باید نسبت به آن ورود جدی داشته باشد.