به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین سیدحسین مؤمنی در سخنرانی حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه تمسک به قرآن و عترت شرط سلوک در دنیا و عاقبت بخیری است، اظهار کرد: در آخرالزمان و عصر غیبت آن چیزی که باعث نجات مردم است تمسک به محبت اهل بیت (ع) است.
وی با بیان اینکه پیامبر (ص) فرمودند، ضلالت و گمراهی متوجه کسی که تمسک به قرآن و عترت داشته باشد نمیشود، افزود: برای پیشرفت و سلوک در دنیا و آخرت و در امور مادی و معنوی باید انسان اهل مراقبه و محاسبه باشد و بدون مراقبه و محاسبه حتی در امور مادی دنیوی نمیتوان به نتیجه مطلوب رسید.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه سرمایههای معنوی ما هم در حال افول است و باید از آن مراقبت کرد، ادامه داد: لیلة الرغائب امسال دیگر از دست رفت و ما منزل به منزل به آخر وقت نزدیک میشویم، بنابراین اموری که خدا به عنوان فرصت در اختیار ما قرار داده را باید مراقبت کرد تا این فرصتها را از دست ندهیم.
وی با بیان اینکه باید نسبت به نعمتهای خداوند محاسبه داشته باشیم و اگر از نعمتها درست استفاده کرده باشیم، شکر نعمتها را به جا بیاوریم، افزود: اگر از نعمتهای خداوند استفاده درست را انجام ندادهایم باید به وادی استغفار برویم زیرا بر اساس آیات قرآن و روایات متعدد استغفار ترمیم گذشته و ترسیم آینده است.
حجت الاسلام والمسلمین مؤمنی اضافه کرد: کسی میتواند از نعمتها مراقبه داشته باشد که نعمتهای خدا را بشناسد و بداند که این نعمتها در حال از دست رفتن است؛ برای مثال سلامتی نعمت است و مدام در حال از دست رفتن است بنابراین تا وقتی سلامتی داریم باید قدر بدانیم و از آن استفاده کنیم و وقتی قدر سلامتی را میدانیم که بدانیم این سلامتی نعمت است و در حال ضعیف شدن است.
وی گفت: فردی کنار خانه خدا دعا میکرد که خدایا صبر بر بلا به من بده ولی حضرت به او فرمودند این دعا غلط است و باید بگویی «اللهم إنی أسئلک العافیه و الشکر علی العافیه» زیرا گرفتاری رمق و لذت عبادت را از انسان میگیرد و باید از خدا عافیت و سلامتی بخواهیم و اینکه توفیق بر شکر نعمت سلامتی را داشته باشیم.
کارشناس مذهبی حرم بانوی کرامت جوانی را نعمت دانست و گفت: جوانی طبق روایات از ۱۵ تا ۲۹ سالگی است و ۳۰ سالگی تا ۴۰ سالگی میان سالی است و ۴۱ سالگی تا ۵۰ سالگی دوران پیری فرا میرسد و انسان حس میکند که قوایش تحلیل رفته است بنابراین از جهت معرفتی و امور مادی و معیشتی باید در دوران جوانی انسان بار خود را ببندد و متأسفانه در این دوران به شدت غفلت بر انسان عارض میشود.
وی با بیان اینکه زیباترین استغفار کننده نزد خدا جوانی است که معصیت کرده و از کرده خود پشیمان است و از خدا معذرت میخواهد، افزود: شیطان یک حربه قوی دارد برای اینکه انسانها را از وادی شکر خارج کند این است که ابتلائات و نداشته های زندگی را بزرگ جلوه میدهد و داشتهها را حقیر و ناچیز نشان میدهد در حالی که محال است که نعمتهای خدا کمتر از ندادههایش باشد.
حجت الاسلام والمسلمین مؤمنی با بیان اینکه باید حسن ظن به خدا داشته باشیم، ادامه داد: انسان بیمار مستجاب الدعوه است و اگر بیماری و گرفتاری به انسان میرسد در حقیقت نعمت است و خدا این بیماری و گرفتار را به انسان میدهد تا انسان متوجه شود و دعا کند تا استجابت شود.
وی افزود: امام هادی علیه السلام فرمودند در تمام سختیها توکلمان به خدا باشد زیرا خدا برای بندهاش کافی است سپس فرمودند خدا ما را عادت داده است که اگر از او بخواهیم ما را اجابت میکند و ما میترسیم که او از ما رو برگرداند.