به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، حجت السلام والمسلمین غلامرضا بهرامی، در جمع مشاوران مرکز مشاوره حیات طیبه وابسته به حوزه علمیه خواهران اصفهان گفت: راه اندازی این مرکز اتفاق مبارکی بود، نگاهمان به مرکز مشاوره یک نگاه اقتصادی و بنگاه تجاری نیست، مشاوران، تلاش کنند تا مرکز مشاوره را بر اساس اصول دینی، راهبری کنند.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان، ادامه داد: استان اصفهان با ۵۲ مدرسه علمیه و ۷ هزار دانشآموخته و ۶ هزار طلبه در حال تحصیل نیازمند مرکز مشاوره با رویکرد دینی بود؛ با نگاه متفاوتی که ما با جامعه روانشناختی و جامعه مشاورین مصطلح امروز داریم، هدف این بود تا مرکز مشاورهای راه اندازی شود که رویکرد دینی و فرهنگی داشته باشد.
حجت الاسلام والمسلمین بهرامی بیان کرد: جامعه زحمتکش مشاور و روانشناس و کسانی که دفتر مشاوره دارند خدمات قابلتوجهی به جامعه داشته و دارند، ولی در کنار مشاوره امروزی عیوبی هست که کار را سخت میکند و در کنار آن مسائل اقتصادی ساعتها و مبالغ آنچنانی در همین راستا تصمیم بر آن شدیم تا مرکزی طراحی شود که ضمن مشاوره، مسائل حاشیه اعم از اقتصادی و … را نیز در نظر گرفته تا طلاب بتوانند با هزینه اندک و بهره گیری از راهنمایی و مشاوره دینی مشکلات خود را برطرف نمایند.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان بیان کرد: خداوند متعال به پیامبر (ص) میفرمایند: در کارها مشورت کن «وَ شٰاوِرْهُمْ فِی اَلْأَمْرِ»؛ منظور از اینکه مشورت کن یعنی از عقل دیگران استفاده کن و سپس تصمیم نهایی را بگیر. احادیث و روایات زیادی در باب مشاوره، ضرورت آن و شرایط مشاور از اهل بیت (علیهم السلام) بیان شده است.
وی در ضرورت مشاوره به روایتی از رسول خدا (ص) که فرمودند: «ما یستَغنی رَجُلٌ عَن مَشورهٍ» اشاره کرد و گفت: هیچکسی بینیاز از مشورت نیست، مشاور، روان یک انسان را بههم میریزد، مسیر زندگی شخص را تغییر میدهد، اگر در این مشورت راه درست انتخاب شود مشکلی پیش نخواهد آمد، ولی اگر مسیر درست انتخاب نشود، یعنی مشورت پذیر به اهل و متخصص آن برای مشاوره مراجعه نکرده است و انسان با مشکل رو به رو خواهد شد.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان تصریح کرد: اگر علم جدید را، در مباحث روان شناختی، ممزوج به آیات و روایات کنید، بسیار مؤثر خواهد بود. صدها روایت در زمینه مشاوره و روانشناسی داریم که اگر این روایات به علوم جدید تلفیق میشد بسیار زیبا و مؤثر خواهد بود.
وی با بیان اینکه مشاوره یک شغل نیست، بلکه یک وظیفه انسانی است، گفت: در روایتی پیامبر (ص) در باب وظایف مشاور میفرمایند: «مَنِ استَشارَهُ أخُوهُ المؤمنُ فلَم یَمحَضْهُ النَّصیحَةَ سَلَبَهُ اللّهلُبَّهُ» هرکه برادر مؤمنش با او مشورت کند و او صادقانه راهنماییش نکند، خداوند عقلش را از او بگیرد، همه افراد جامعه باید بدانند که در مسائل خود نیاز به مشاوره دارند و مشاور هم باید مشاوره را وظیفه اجتماعی خود بداند، مشاوره نه تنها یک وظیفه انسانی و دینی است بلکه بیشتر از وظیفه دینی یک وظیفه انسانی است.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان تصریح کرد: جایی که دین با علم جدید زاویه و برخورد پیدا کند، باید آن علم را کنار گذاریم، چون ما در قالب دین فهمیدیم که عقل کل خداست و تجلی آن در شخصیت رسول خدا (ص) است. گاهی مواردی در قرآن بیان شده که ما را از آن عمل منع کردهاند زیرا آن کار ضررش بیشتر از منفعتش است، جایی که ضرر بیش از نفع آن است باید آن را ترک کرد.
وی ادامه داد: از پیامبر (ص) سؤال شد: اگر روایتی به گوشمان رسید که با قرآن منافات داشت چه کنیم حضرت فرمودند: آن روایت شاید سندش جعلی باشد، فَاضْرِبُوهُ عَلَی الْجِدارِ» آن را به دیوار بزنید و آن را قبول نکنید زیرا متن قرآن وحی و حتمی است و از سوی خداست.
حجت الاسلام والمسلمین بهرامی بر استفاده از مشاوره دینی تاکید کرد و گفت: امام صادق (ع) میفرمایند: إِذَا أَرَادَ أَحَدُکُمْ أَمْراً فَلَا یُشَاوِرَنَّ فِیهِ أَحَداً مِنَ النَّاسِ حَتَّی یَبْدَأَ فَیُشَاوِرَ اللَّهَ. قُلْتُ وَ مَا مُشَاوَرَةُ اللَّهِ قَالَ یَبْدَأُ فَیَسْتَخِیرُ اللَّهَ فِیهِ أَوَّلًا ثُمَّ یُشَاوِرُ فِیهِ فَإِنَّهُ إِذَا بَدَأَ بِاللَّهِ تَبَارَکَ وَ تَعَالَی أَجْرَی اللَّهُ لَهُ الْخِیَرَةَ عَلَی لِسَانِ مَنْ یَشَاءُ مِنَ الْخَلْقِ. هرگاه قصد انجام کاری داشتید با کسی مشورت نکنید تا اینکه با خدا مشورت کنید. از حضرت پرسیدم مشورت با خدا چگونه است؟ فرمود: ابتدا از خداوند طلب خیر کند و سپس به مشورت بپردازد؛ چراکه هرگاه کار خود را با خدای تبارک و تعالی آغاز کند، خداوند خیر او را بر زبان هر کدام از بندگانش که بخواهد جاری میسازد.
وی ادامه داد: در این روایت یک نکته برای مشاور و یک نکته برای مشورت پذیر بیان شده است، نکته مشورت پذیر این است که اول خودت را به خدا بسپار و سپس پیش مشاوری بروید، که به اصول دینی معتقد است و خدا را قبول دارد، در این روایت رابطه ملک و ملکوت برقرار است، اگر مشورتپذیر خودش را به خدا بسپارد و پیش مشاور دینی بیاید خداوند به زبان مشاور مطالبی جاری میکند که به نفع مشورت پذیر باشد، یعنی فقط متکی به علم نباشید، نکته برای مشاور این است که مشاور باید خودش را به خدا بسپارد و از خداوند متعال استمداد بطلبد.
حجت الاسلام والمسلمین بهرامی گفت: اگر مشاور به اصول پایبند نباشد، حتماً به انحراف کشیده میشود و برعکس اگر به اصول پایبند باشد نهتنها بر اساس آموزههای دینی و اعتقاداتش پیش رفتهاست، بلکه ارتباطش با عالم بالا حفظ شده و خداوند بر زبانش خیر را جاری میکند.
انتهای پیام