چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
فجر 32

جشنواره فیلم فجر روز گذشته و امروز دو فیلم ارزشی را در معرض داوری کارشناسان و نظریه‌پردازان هنر هفتم قرار داد.

به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری حوزه به جشنواره فیلم فجر، نمایش آثار این دوره در بامداد روز چهارشنبه با اکران فیلم سینمایی «ناخواسته» ساخته «برزو نیک نژاد» ادامه یافت در این فیلم که شخصیت اصلی آن را یک طلبه ایفا می‌کرد، داستان در خصوص وقایع دراماتیک و موقعیت‌های پدید آمده برای این طلبه جوان پیش می‌رود و به نوعی به انعکاس شخصیت او و موقعیت خاصی که برایش پدید آمده بود اختصاص داشت.

در فیلم ناخواسته با یک روحانی آشنا می‌شویم، در سفری که از قم به سمت شهر نائین طی می‌کند به صورت اتفاقی با مسافرانی همراه می‌شود که او را در طول سفر  با مصائب و مشکلات خویش آشنا می‌کنند و به نوعی به ورود این طلبه به زندگی آنها و درگیر شدن او با دغدغه‌ها و اتفاقات رخ داده روبرو می‌شود.

طلبه جوان که در طول مسیر با دختر جوانی که  در راه خانه و درگذر از وقایع ناملایمی که برای او رخ داده به این طلبه پناه آورده است، فضایی را فراهم می‌آورد که موجبات رخ دادن نوعی حس عاطفی  و علاقه‌مندی دو جانبه میان دختر جوان و طلبه داستان را فراهم می‌کند.

بستر روایی فیلم که می‌توان آن را در «ژانر جاده‌ای» توصیف کرد، موقعیتی می‌شود تا مخاطب به ظرایف دغدغه‌ها نوع شخصیت و حالات و روحیات طلبه جوان نزدیک و او را بهتر بشناسد.

نجابت ،خلوص و سادگی به همراه پاکی نگاه و حس همیاری و همدلی با مردم همه آن چیزهایی است که در شخصیت این طلبه جلوه می‌یابد و در نهایت او را به موقعیتی عاشقانه و تمایلی عاطفی برای ازدواج با دختر جوان رهنمون می سازد، فیلم که بستری برای طرح یک موقعیت ملودرام است، تمام تلاش خود را به انجام رسانده تا آنجا که می‌تواند تصویری واقعی، حقیقی و منصفانه از شخصیت طلبه جوان به مخاطب ارایه دهد و این همه در حالی است که هم به لحاظ داستان و هم به لحاظ ساختار سینمایی در «فیلم ناخواسته» با یک موقعیت گرم و نسبتاً روان روبروییم.

در این فیلم نه از هجوها و تمسخرها نشانی است و نه از کنایه‌های دو پهلو، نه سیاهنمایی اثری است و نه از ابهام‌های منحرف کننده ذهن بیینده و این در حالی است که نقطه مرکزی داستان و مرکز ثقل روایت، داستان طلبه جوان است.

فیلم «ناخواسته» یکی از چند اثر سینمایی جشنواره امسال است مشخصاً به موضوع طلاب و روحانیت پرداخته است و از منظری دیگر به تصویرگری این قشر مهم تاثیرگذار جامعه پرداخته است

فیلم «چ» ساخته ابراهیم حاتمی‌کیا دیگر فیلمی بود که روز گذشته در این جشنواره به نمایش درآمد.

فیلم «چ» به 48 ساعت از زندگی شهید چمران در آزاد سازی پاوه می‌پردازد، 48 ساعتی که شهید چمران با حضور در شهر پاوه با همراهی تیمسار فلاحی در مجاهدتی کم‌نظیر با ایستادگی و رشادت مردم این شهر به پیروزی بزرگ آزاد سازی شهر پاوه از دست منافقین می‌پردازد

این فیلم شاهد به تصویر کشیدن شهید چمران با عنوان شخصیتی مجاهد و رزمنده‌ای بصیر که با حضور خود توانست یکی از زیباترین و خاطره‌انگیزترین رشادت‌های دوران انقلاب اسلامی را به تصویر بکشد.

این فیلم که از ویژگی‌های ساختاری برجسته و قابل تحسین برخوردار است، در بستر روایت یک حادثه تاریخی به پرداخت شخصیت یکی از اسطوره‌های دوران جنگ و انقلاب پرداخته است شخصیت شهید چمران به عنوان یک چریک مبارز و در عین حال یک عارف واقعی با خصوصیات و ویژگی‌های برجسته اخلاقی در این فیلم نمود قابل توجهی دارد رفتار نجیبانه و عاقلانه در پیوند با همه خصوصیاتی که از یک رزمنده مجاهد توقع داریم در او به منصه ظهور و بروز رسیده و این فیلم تمام تلاش خود را برای تصویرگری توامان این دو موقعیت به کار می‌گیرد

این نکته قابل تامل، ضرورت تذکر این  واقعیت مهم را هم یادآوری می‌کند که یکی از دلایل مرگ تدریجی سینمای ایران ناشی از همین غفلت بوده است غفلتی که باعث شد هم مخاطب از این سینما دور شود و هم فیلم‌ها در چرخه‌ای باطل میان مزامین تکراری و گاه مبتذل گرفتار آیند.

فیلم «چ» یکی از آثار مهم و قابل ستایش در میان مجموعه فیلم‌های این دوره از جشنواره فیلم فجر است که توانسته بار دیگر فضایی ملهم از خاطرات دوران سرنوشت‌ساز انقلاب را آن هم با به تصویرکشیدن یکی از  منحصر به فردترین شخصیت های تاریخی دوران معاصر یعنی شهید مصطفی چمران به سرانجام برساند.

گفتنی است جشنواره فیلم فجر امسال با حاشیه‌هایی از جمله عدم رعایت شئونات و ظواهر اسلامی شرکت‌کنندگان همراه بود که با انتقاد تند حضرات آیات مکارم شیرازی و نوری‌همدانی مواجه شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha