به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین زمانی در حاشیه بازدید از مرکز مطالعات و پاسخ به شبهات حوزه علمیه قم، در جمع رئیس، مدیران و محققین این مرکز به شکل گیری انقلاب اسلامی و ایجاد جریان جدیدی در جهان توسط امام خمینی(ره) اشاره کرد و گفت: این جریان جدید باید توسط روحانیت شیعه به طور بهتری ادامه یابد.
معاون بین الملل حوزه های علمیه همچنین به آسیب شناسی امر تبلیغ عرصه بین الملل پرداخت و ابراز داشت: دو مسئله اساسی توانمند نبودن بعضی از مبلغین و عدم تحمل سختی های تبلیغ خارج از کشور از جمله این آسیب هاست.
وی با اشاره به موانع حضور روحانیت شیعه در عرصه بین الملل اشاره کرد و ادامه داد: دو مانع اصلی «دولتها» و «ارباب ادیان »در این مسیر وجود دارد. مانع اول شامل دول استعمارگر همچون آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی و دولت های استعمار شده که تحت نفوذ و قدرت گروه اول می باشند. مانع دوم نیز علمای مذاهب گوناگون همچون وهابیت در جهان اسلام و یا واتیکان در مسیحیت می باشد.
حجت الاسلام والمسلمین زمانی ادامه داد: این دو مانع نمی توانند به صورت جدی مشکلاتی را بر سر راه حضور روحانیت شیعه در عرصه بین الملل ایجاد کنند و تا ما وارد فضای تبلیغ بین الملل نشویم، این ذهنیت مأیوسانه از بین نمی رود.
وی با ذکر مثالی درباره بعضی کشورها همچون روسیه و قزاقستان که سالها تحت سیطره اندیشه های کمونیستی بوده اند و نیز کشورهایی از قبیل مصر، سنگال و فلیپین، گفت: در هرکدام از این کشورها ابتدا انسان گمان می کند که نمی توان کار مهمی انجام داد، اما بعدا مشاهده می شود، که روحانیت شیعی و علمای ما میتوانند حضور موثری در مجامع علمی و مذهبی این کشورها داشته باشند و تاثیرات فراوانی را در ترویج معارف اهل بیت(ع) ایفا کنند.
معاون بین الملل حوزه های علمیه تصریح کرد: باید برای تبیین ادبیات گفتمانی، با صاحبان فرق و مذاهب گوناگون و پیروان ادیان مختلف بخصوص در حوزه پاسخ به شبهات، کار کارشناسی شود و نوع برخورد ها از حالت تهاجمی و نیش زننده خارج شود.
حجت الاسلام والمسلمین زمانی در این باره با ذکر نمونه هایی همچون شهید والا مقام دکتر بهشتی و امام موسی صدر، طلاب و روحانیون را به دقت و تفکر در سبک زندگی تبلیغی این دو بزرگوار توصیه کرد.
وی خاطرنشان کرد: شهید بهشتی در هامبورگ آلمان به گونه ای کار کرد که هنوز مسیحیان آن منطقه به یاد او هستند و یا امام موسی صدر از ابتدای حضورش در لبنان به عنوان یک طلبه جوان، چنان عملکردی داشت که توانست مسیحیان، اهل سنت و شیعیان را دور خود جذب کند؛ به طوری که تا به امروز نام ایشان در لبنان زنده است.
معاون بین الملل حوزه های علمیه با اشاره به این که جهان تشنه معارف اهل بیت (ع) است، ابراز داشت: فضا برای حضور روحانیت شیعه در عرصه بین الملل فراهم است؛ البته در این مسیر ابتدا باید با ارتباط دوستانه و بدور از نگاه فرقه ای با پیرو ادیان و مذاهب مختلف برخورد کرد و سپس به تبادل اندیشه و مباحث علمی پرداخت.