دوشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۰۸:۵۵
حضور ۷۰ روزه مردم بسیاری از نقشه‌های دشمن را خنثی کرد

حوزه / بازیگر سینما و تلویزیون گفت: حضور مردم در خیابان‌ها طی حدود ۷۰ روز گذشته نشان داد جامعه نسبت به سرنوشت کشور حساس است و همین حضور مردمی بسیاری از محاسبات و برنامه‌های دشمنان را بر هم زد.

خبرگزاری حوزه | جعفر دهقان، بازیگر سینما و تلویزیون در گفت‌وگو با خبرگزاری حوزه با بیان اینکه حضور مردم در صحنه طی حدود ۷۰ روز گذشته بسیاری از نقشه‌ها و برنامه‌های دشمنان را خنثی کرد، اظهار کرد: واقعیت این است که وقتی مردم در چنین شرایطی به میدان می‌آیند و حضور خودشان را نشان می‌دهند، معادلات بسیاری از طرف‌هایی که علیه کشور برنامه‌ریزی کرده‌اند به هم می‌ریزد. این حضور برای نیروهای مسلح ما هم دلگرم‌کننده است، چون آن‌ها می‌بینند مردمی که امنیت و آرامششان به دست این نیروها حفظ می‌شود، در بزنگاه‌ها کنارشان ایستاده‌اند و از کشورشان دفاع می‌کنند.

وی در پاسخ به این پرسش که این حضور مردمی چه پیامی برای دشمنان داشت، گفت: به نظر من مهم‌ترین پیام این بود که مردم دیگر تجربه‌های گذشته را فراموش نکرده‌اند. الان بسیاری از مردم به خوبی دست آمریکا و برخی کشورهایی که همیشه علیه ما موضع داشته‌اند را خوانده‌اند. در طول سال‌های گذشته بارها دیده‌ایم که هر زمان پای مذاکره به میان آمده، در نهایت طرف مقابل به تعهدات خودش پایبند نبوده است. به تعبیر عامیانه، هر بار که نشستیم پای میز مذاکره، در نهایت آن‌ها زیر میز زده‌اند و مسیر دیگری را رفته‌اند. همین تجربه‌ها باعث شده که امروز نگاه مردم نسبت به این مسائل واقع‌بینانه‌تر باشد.

دهقان ادامه داد: طبیعی است که وقتی چنین تجربه‌هایی وجود دارد، اعتماد هم به سادگی شکل نمی‌گیرد. ما بارها شاهد بوده‌ایم که قول‌ها و وعده‌هایی داده شده، اما در عمل اتفاق دیگری افتاده است. به همین دلیل امروز مردم با دقت بیشتری تحولات را دنبال می‌کنند و می‌دانند که در مواجهه با چنین کشورهایی باید با احتیاط و هوشیاری بیشتری عمل کرد.

این بازیگر سینما و تلویزیون با اشاره به آمادگی نیروهای نظامی کشور گفت: نیروهای مسلح ما در این سال‌ها نشان داده‌اند که با شناختی که از شرایط و رفتار دشمن دارند، همواره تلاش کرده‌اند آمادگی خودشان را افزایش دهند. وقتی می‌دانید ممکن است چه اتفاقاتی رخ بدهد و چه فشارهایی از بیرون وارد شود، طبیعی است که باید توان و آمادگی خودتان را بالا ببرید. خوشبختانه نیروهای نظامی ما در این زمینه تلاش‌های زیادی انجام داده‌اند و امروز از قدرت و توان قابل توجهی برخوردارند.

وی افزود: همین آمادگی و قدرت باعث شده بسیاری از تهدیدهایی که ممکن بود به مرحله اجرا برسد، عملاً متوقف شود یا طرف مقابل در محاسبات خودش تجدیدنظر کند. وقتی دشمن ببیند که یک کشور هم از نظر مردمی پشتوانه دارد و هم از نظر نظامی آمادگی لازم را دارد، طبیعتاً نمی‌تواند به راحتی برنامه‌هایش را عملی کند.

دهقان با اشاره به فشارهایی که از سوی برخی کشورها اعمال می‌شود، تصریح کرد: گاهی شرایطی ایجاد می‌کنند که به نظر می‌رسد راه‌ها را تنگ‌تر می‌کنند و فشارها را افزایش می‌دهند، اما در بسیاری از موارد همین فشارها در نهایت به ضرر خودشان تمام می‌شود. وقتی یک کشور به شکل مداوم بدعهدی می‌کند و به توافقات احترام نمی‌گذارد، طبیعی است که اعتماد بین‌المللی نسبت به آن کاهش پیدا می‌کند.

وی درباره موضوع مذاکره نیز گفت: به نظر من اصل مذاکره در ذات خودش امر بدی نیست. مذاکره یکی از ابزارهایی است که در بسیاری از مسائل بین‌المللی مورد استفاده قرار می‌گیرد و گاهی می‌تواند راهی برای حل اختلافات باشد. اما مسئله مهم این است که مذاکره باید با دقت، هوشیاری و چارچوب مشخص انجام شود. تجربه‌های گذشته به ما نشان داده که اگر بدون در نظر گرفتن همه جوانب وارد مذاکره شویم، ممکن است طرف مقابل از فضای ایجاد شده سوءاستفاده کند.

دهقان ادامه داد: بنابراین اگر قرار باشد مذاکره‌ای انجام شود، باید بسیار حساب‌شده باشد. نباید شرایطی پیش بیاید که در میانه مسیر دوباره با بحران‌های تازه روبه‌رو شویم یا طرف مقابل به راحتی تعهداتش را نادیده بگیرد. به هر حال مذاکره زمانی می‌تواند نتیجه‌بخش باشد که طرفین به اصول آن پایبند باشند و چارچوب‌های مشخصی وجود داشته باشد.

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو به نقش مردم در تحولات اخیر اشاره کرد و گفت: یکی از نکات مهمی که در این مدت دیده شد، حضور پررنگ مردم در صحنه بود. طی حدود ۷۰ روز گذشته شاهد بودیم که مردم در خیابان‌ها حضور پیدا کردند و نشان دادند که نسبت به مسائل کشورشان بی‌تفاوت نیستند. همین حضور مردمی در بسیاری از مواقع می‌تواند تعیین‌کننده باشد.

این بازیگر سینما و تلویزیون اظهار کرد: اگر این حضور و همراهی مردم نبود، شاید مشخص نبود چه اتفاقاتی ممکن بود رخ بدهد. بالاخره دشمنان همیشه تلاش می‌کنند از شرایط مختلف برای ایجاد مشکل استفاده کنند و حتی از برخی جریان‌ها در داخل هم بهره ببرند. اما وقتی مردم خودشان در صحنه هستند و اجازه نمی‌دهند فضا به سمت بی‌ثباتی برود، بسیاری از این برنامه‌ها عملاً خنثی می‌شود.

وی افزود: مردم با حضورشان نشان دادند که نسبت به سرنوشت کشورشان حساس هستند و نمی‌خواهن

داوود کنشلو : د اجازه بدهند عده‌ای از بیرون یا حتی از داخل برای کشور مشکل ایجاد کنند. این مسئله بسیار مهم است، چون هیچ کشوری بدون پشتوانه مردمی نمی‌تواند در برابر فشارها و تهدیدها مقاومت کند.

دهقان ادامه داد: در کنار این حضور مردمی، باید به تلاش‌ها و فداکاری‌های نیروهای رزمنده و نیروهای نظامی هم اشاره کرد. آن‌ها در این مدت با تمام توان تلاش کردند امنیت کشور حفظ شود و مردم در آرامش زندگی کنند. مردم هم این تلاش‌ها را می‌بینند و قدردان آن هستند.

وی با تأکید بر اهمیت همدلی میان مردم و مسئولان گفت: یکی از مهم‌ترین سرمایه‌های هر کشوری اعتماد و همراهی مردم است. وقتی مردم احساس کنند که مسئولان در کنار آن‌ها هستند و برای دفاع از حقوقشان تلاش می‌کنند، این اعتماد بیشتر می‌شود و جامعه با قدرت بیشتری از مشکلات عبور می‌کند.

دهقان در ادامه به اهمیت عملکرد دیپلماسی کشور اشاره کرد و گفت: در شرایطی که مردم این‌گونه در صحنه حضور دارند و مقاومت می‌کنند، طبیعی است که انتظار داشته باشند دستگاه دیپلماسی هم با همان جدیت عمل کند. وقتی مردم ۷۰ شب در کنار خیابان‌ها ایستاده‌اند و برای احقاق حقشان مقاومت کرده‌اند، مسئولان هم باید در مذاکرات و تعاملات بین‌المللی با قدرت و استحکام بیشتری عمل کنند.

وی افزود: مردم در این مدت نشان دادند که حاضرند برای دفاع از حقوقشان ایستادگی کنند. این مسئله مسئولیت مسئولان را هم سنگین‌تر می‌کند. دیپلماسی کشور باید به گونه‌ای عمل کند که نتیجه این ایستادگی مردم حفظ شود و حقوق آن‌ها به بهترین شکل تأمین شود.

این بازیگر سینما و تلویزیون بیان کرد: به نظر من آنچه امروز بیش از هر چیز اهمیت دارد، حفظ وحدت و همدلی در داخل کشور است. وقتی مردم، نیروهای نظامی و مسئولان در یک مسیر و با یک هدف حرکت کنند، قطعاً می‌توان از بسیاری از مشکلات عبور کرد. تجربه‌های گذشته هم نشان داده هر زمان این همدلی وجود داشته، کشور توانسته از شرایط دشوار عبور کند.

وی در پایان گفت: امیدوارم همان‌طور که مردم در این مدت با صبوری و استقامت در صحنه بودند و اجازه ندادند بسیاری از نقشه‌ها عملی شود، در ادامه مسیر هم شاهد تصمیم‌هایی باشیم که منافع کشور و حقوق مردم را تأمین کند. وقتی مردم این‌گونه پای کار ایستاده‌اند، مسئولان هم باید با دقت و مسئولیت بیشتری عمل کنند تا نتیجه این ایستادگی به نفع کشور و ملت رقم بخورد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha