به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، مدیر بخش نمایشگاه های خارجی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، در حاشیه بازدید دانش آموختگان المصطفی از مرکز نور، گفت: این مركز، اولين و مهم ترين مجموعه فعال در عرصه بهره گيری از فناوری پيشرفته رايانه در توليد نرم افزارهای علوم اسلامي، است که با به كارگيری نيروهای متخصص در زمينه وب، به راه اندازی پايگاه های گوناگون اينترنتی اقدام کرده و «پايگاه كتابخانه ديجيتال نور»، از آن جمله مي باشد.
علیرضا احمدلو ادامه داد: این مرکز تاکنون بخش عظيمی از منابع و متون اصلی علوم اسلامی با موضوعات گوناگون و متنوع را در قالب نرم افزارهای مختلف عرضه کرده است، در همين راستا، در سال 1387، با توجه به پیشینه نرم افزارهای مختلف ارائه شده و پایگاه های کتابخانه ای مانند پایگاه مجلات تخصصی نور، و به منظور دسترسی سريع و آسان پژوهشگران به منابع پژوهشي با هدف عرضه کتاب های تخصصی حوزه علوم اسلامی و انساني بر روي شبکه جهاني اینترنت، پايگاه کتابخانه ديجيتال نور را با امكانات پژوهشي و قابلیت های متنوع تحقیقاتی راه اندازی کرد.
وی اضافه کرد: در طی این مدت تغییرات و تحولات گسترده ای از لحاظ محتوایی، گرافیکی، به روزرسانی دیتا، امکانات و قابلیت های پژوهشی و نمایشی مورد نیاز کاربر و همچنین افزایش تعداد کتاب و حجم اطلاعات ... را داشته است که موجبات افزایش استقبال و استفاده سریع و آسان کاربران را فراهم کرده است.
احمدلو خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات مفید و مورد نیاز پایگاه به جهت مراجعه کاربران از سایر کشورها برای دستیابی به منابع معتبر و مرجع، راه اندازی اینترفیس عربی و انگلیسی در کنار اینترفیس فارسی می باشد.
مدیر بخش نمایشگاه های خارجی مرکز نور افزود: این پایگاه در سال 1391 برترین پایگاه کتابخانه ای کشور در ششمین جشنواره و نمایشگاه بین المللی رسانه های دیجیتال شد و حائز کسب نشان زرّین و لوح افتخار کشور شده است.
وی تصریح کرد: این پایگاه هم اکنون 8 هزار عنوان کتاب تخصصي در حدود 25 هزار جلد در زمینه علوم اسلامی را ارائه کرده است که مشتمل بر موضوع 10 موضوع ادبيات، علوم حديث، نهج البلاغه، فقه و اصول، ادعيه و زيارات، اخلاق و عرفان، علوم قرآن و تفسير، جغرافيا، تاريخ و سيره، فرق و مذاهب اسلامي، كلام، فلسفه و منطق است.
انتهای پیام 313/17