سرویس علمی- فرهنگی مرکز خبر حوزه، تأکید حضرت آیت الله مظاهری در این خصوص را که در یکی از جلسات اخلاقی خود مطرح کردند را منتشر میکند.
از مواردي که موجب وجوب «حقّ النّاس مالي» مي شود، ارائۀ کالا و خدمات بيکيفيت است که ضمانآور نيز مي باشد. پيامبراکرم«ص» بر موضوع محکمکاري تأکيد فراواني فرمودهاند و خود آن حضرت به اين امر مهم عمل ميکردهاند. مسلمانان نيز بايد با تبعيّت از فرامين آن نبيّ گرامي و سرمشق قرار دادن ايشان در زندگي، خدمتي که ارائه ميدهند يا کالايي را که توليد ميکنند را با بهترين درجۀ کيفيت ارائه کنند و از انجام کارها به صورت ناقص و يا به اصطلاح «سرهمبندي» به شدّت پرهيز نمايند. به عبارت ديگر، هرکسی باید دوام محصول و خدمت خود را ابدی در نظر بگیرد و به هیچ وجه از کیفیّت آن نکاهد.
گاهي مشاهده ميشود به جهت اين که پيمانکار ساختمان در کار خود عجله کرده و کار را به صورت ناقص رها کرده است، خسارات فراواني به صاحب خانه وارد ميشود که در برخي موارد جبران ناپذير است. گاهي نيز ساختن يک ساختمان براي صاحب آن مفيد است، اما حقوقي از همسايگان ضايع مي کند. نظير برخي از مجتمع هاي ساختماني که نور آفتاب خانه هاي اطراف را سلب يا محدود مي سازد يا خسارات ديگري به صاحبان آن املاک وارد مي سازد.
اينگونه کار کردن که مختصّ امور ساختماني نيز نيست و در همۀ مشاغل وجود دارد، انسان را ضامن ميکند و در صورتي که نتواند جبران نقص کار خويش يا خسارات وارده را بنمايد، دنيا و آخرت او را قرين شقاوت و بدبختي مي نمايد و فرزندان وي نيز به جهت اين که مال حرام خوردهاند، بسيار مشکل است که بتوانند روي سعادت را ببينند.