حجت الاسلام محمد اعتزازیان، مسئول دفتر رفاه و پشتیبانی مسکن طلاب حوزه علمیه اصفهان در گفتگو با خبرنگار سرویس استانهای مرکز خبر حوزه اظهار کرد : در واگذاری مسکن، به طلاب به صورت اجاره ای و مطلق است و شهرکهای سازمانی در نقاط مختلف اصفهان ایجاد کرده ایم که با دریافت اجاره بهاء منازل در اختیار طلاب قرار میگیرند.
وی اضافه کرد: هم اکنون 174 خانواده در منازل سازمانی ساکن هستند که بر اساس دستورالعمل، این طلاب از 1 تا 3 سال می توانند در آنجا ساکن باشند. البته چنانچه فردی واجد شرایط باشد، سکونت وی برای یک سال دیگر تمدید می شود.
مسئول دفتر رفاه و پشتیبانی مسکن حوزه علمیه اصفهان در مورد بخش واگذاری مطلق و شیوه آن عنوان داشت: منازل را با دریافت وجه و با قیمتهای بسیار مناسب و قطعی به طلاب واگذار کردیم. شیوه واگذاری هم این بوده که در ابتدا محلی با مساحت و قیمت معین مشخص شده و پس از کارهای ساخت و ساز تحویل طلاب گردیده است.
وی در خصوص هزینه های پائین واگذاری هم خاطرنشان کرد: هیچ گونه افزایشی به جهت تورم و بالا رفتن قیمت اقلام ساختمان متوجه طلاب نمیشود به گونه ای که در بعضی پروژه ها مبالغ دریافتی در بعضی موارد ازنصف هزینه های انجام شده کمتر بوده است.
حجت الاسلام اعتزازیان در خصوص تعداد منازل سازمانی واگذار شده خاطرنشان کرد: تعداد منازل واگذار شده به صورت قطعی، متجاوز از 250 واحد است که 48 واحد آن در منظریه خمینی شهر،120 واحد در مجموعه ی نبوی منش، 35 واحد در گلستان خیابان کاوه؛ 30 واحد در خیابان امام خمینی؛ تعدادی نیز در گلدیس شاهین شهر، اصفهانک،پینارت و قهجاورستان است. البته موارد اخیر را از بنیاد مسکن خریداری کردیم و با شرایط به طلابی که هم اکنون ساکن هستند، واگذار شده است.
مسئول دفتر رفاه و پشتیبانی مسکن حوزه علمیه اصفهان در مورد مسکن مهر و مشکلات آن گفت: مرکز خدمات، در نقاط مختلفی چون بهارستان، حبیب آباد و مرکز شهر اصفهان، که بافت فرسوده، است اقدام به ساخت و ساز کرده است و عده ای از طلاب هم ثبت نام کردند. ولی مسکن مهر، 50 کیلومتر از محدوده اصفهان فاصله دارد و این برای طلاب مشکل ساز خواهد شد.
حجت الاسلام اعتزازیان با اشاره به اهمیت حضور مداوم و مستمر روحانیت در دل جامعه گفت: به همین خاطر ما بیشتر تلاشمان بر این است که در زوایای مختلف شهر با کمترین فاصله، نقاطی را در نظر بگیریم تا ضمن رفع نیاز مسکن طلاب، چاره ای هم برای رفع نیاز فرهنگی مناطق مختلف صورت بگیرد.
وی هدف از راه اندازی دفتر رفاه و پشتیبانی مسکن حوزه علمیه اصفهان را نظارت بر تمامی ساخت و ساز های ساختمانی و انجام امور رفاهی برای طلاب و روحانیون عنوان کرد و افزود : قبل از حضور آیت الله العظمی مظاهری به اصفهان در مراکز حوزوی تعداد انگشت شماری ساختمان های تازه تأسیس وجود داشت که این دفتر جهت، تأمین فضاها و نیازهای اساسی مرکز مدیریت حوزه علمیه اصفهان راه اندازی شد.
مسئول دفتر رفاه و پشتیبانی مسکن حوزه علمیه اصفهان در مورد فعالیتهای ساخت وساز دفتر در مورد بخش آموزش هم بیان داشت یک مجموعه بزرگ آموزشی برای حوزه علمیه اصفهان با حدود 14 هزار مترمربع در نظر گرفته شده که حدود 47 هزار مترمربع عیانی خواهد داشت و هم اکنون بیش از 80 درصد کار آن به اتمام رسیده است و افراد خیری در جهت ساخت این مکان کمک می کنند.
وی در مورد مجموعه فرهنگی آیت الله خادمی و جریان احداث آن یادآور شد: این مجموعه از مراکز زیر نظر دفتر خدمات، بیت مرحوم آیت الله خادمی به مساحت 500 متر مربع است که به حوزه واگذار شده البته قطعات دیگری هم در کنار آن خریداری شد و آنجا نیز طرحی به نام مجموعه فرهنگی آیت الله خادمی به مساحت 1700 مترمربع احداث گردید که دفتر رفاه و پشتیبانی مسکن حوزه، مشغول نظارت بر ساخت و ساز آن می باشد.
مسئول دفتر رفاه و پشتیبانی مسکن حوزه علمیه اصفهان علت پائین بودن نرخ واگذاری مسکن را به دو جهت عنوان کرد و ابراز داشت: یکی از این موارد این است که تورم را برای طلاب در نظر نگرفتیم؛ بلکه بر اساس نرخ روز قرارداد، محاسبه کردیم و دوم اینکه هزینه های تحمیلی را حذف می کنیم.