به گزارش سرویس علمی- فرهنگی مرکز خبر حوزه، دستگاه حكمت صدرايي به سهم بسيار بالایی، داراي پيوستگي و ارتباط متقابل ميان مباحث و مسائل است. پژوهش مستقل و مجزا در مباحث آن، نتايج و دستاوردهاي مهمي دارد، اما با نگاه جامعالاطراف به اين دستگاه نتايج مهمتري به دست ميدهد. این کتاب ميكوشد، مباحث معرفتشناختي حكمت صدرايي را با نگاهي سازماننگر مورد هدف قرار دهد.
نويسندگان در بخش اول كتاب كه به هستيشناسي معرفت اختصاص دارد، ابتدا از چيستي معرفت ميگويند و در بحث از اقسام معرفت، به تقسيمات علم به حضوري و حصولي پرداخته و از تصور و اقسام آن، تصديق و تقسيمات ديگر علم، سخن به ميان آوردهاند. در شناخت هويت معرفت، نگارندگان، تجرد معرفت را مورد توجه قرار ميدهند و دوازده دليل بر آن اقامه مينمايند. ديدگاه صدرالمتألهين در خصوص ماهيت معرفت در ادامه ميآيد. اركان معرفت شامل عالم، قواي نفس، قواي ادراكي نفس، حواس باطني، معلوم و اقسام آن و نيز رابطهي علم با معلوم و عالم، محتواي دو گفتار بعدي را تشكيل ميدهد.
در بخش دوم كتاب كه به معرفتشناسي اختصاص دارد، در گفتارهاي متوالي، از امكان معرفت، فرايند و مكانيزم آن، منابع معرفت (شامل عالم طبيعت، مثال و عقل)، قلمرو معرفت و ديدگاه صدرالمتألهين در خصوص هر يك سخن رفته است. در گفتارهاي پاياني كتاب، تئوريهاي صدق، ارزش و معيار معرفت و شرايط و موانع آن مورد توجه نويسندگان است.
خاطرنشان میشود کتاب نظام معرفت شناسی صدرایی انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی قم به قیمت 5700 تومان و شمارگان 2500 نسخه منتشر شده است.
علاقهمندان با تلفن 88503341-88504202-021 تماس بگیرند.