حجت الاسلام و المسلمین پاک نژاد در گفتگو با خبرنگار سرویس استان های مرکز خبر حوزه با اشاره به این که مرکز خدمات حوزه علمیه اصفهان از سال 74 به دستور مستقیم حضرت آیت الله مظاهری به شکل مستقل و مجزا از قم شروع به کار کرد، ابراز داشت: البته ساختار و قالب کار خود را از قم گرفتیم و از همان سال خدمتگزار طلاب و روحانیون معزز اصفهان هستیم.
وی با اشاره به این که فعالیت این مرکز در آغاز شامل دو بخش خدمات درمانی و ارایه تسهیلات بوده است، افزود: در آغاز اعتبارات و پشتیبانی از سوی دفتر آیت الله العظمی مظاهری انجام می گرفت و البته همان گونه که در قم خدمات محدود ارایه می شد در اصفهان نیز وضع به همین منوال بود.
حجت الاسلام و المسلمین پاک نژاد همچنین اضافه کرد: یکی از برنامه های ما در همان ایام این بود که با برخی از صندوق های قرض الحسنه قراردادهایی جهت سپردهگذاری بسته شود تا از این طریق بتوانیم طلاب را به صندوق ها معرفی کرده و برای آن ها تسهیلات اقساطی دریافت کنیم.
وی گفت: حدود یک سال این کار با نظارت دفتر آیت الله العظمی مظاهری در اصفهان انجام شد و پس از آنکه حجت الاسلام و المسلمین نواب از سوی مقام معظم رهبری مسئولیت مرکز خدمات حوزه های علمیه را عهدهدار شد قرار بر این شد که تمام خدماتی که در قم به طلاب ارایه می شود، طلاب سراسر کشور از جمله اصفهان نیز از این خدمت بهرهمند شوند.
مدیر مرکز خدمات حوزه علمیه اصفهان همچنین یادآور شد: مرکز خدمات اصفهان در طول این سال ها به تدریج خدمات جدیدی را به طلاب ارائه می کرد که از جمله آن ها می توان به افزایش سقف تسهیلات و ارایه مستمری به معمرین و خانواده مرحومین و نیز کسانی که سن آن ها 60 سال بود و امکان استفاده از خدمات تامین اجتماعی برای آنان مقدور نبود، اشاره کرد.
وی افزود: از کار افتادگان حوزه که توانایی فعالیت عادی را به جهت بیماری و یا حوادث از دست می دهند و زمینه تبلیغ و تدریس برای آن ها فراهم نیست، بعد از تشخیص کمیسیون پزشکی قم، میتوانند مبالغی را به عنوان کمک دریافت نمایند.
حجت الاسلام و المسلمین پاک نژاد در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به این که خانواده مرحومین قبل از اجرای طرح یاد شده عموما مورد فراموشی و غفلت بودند، گفت: هم اکنون همه خانواده مرحومین حوزه که سرپرست آن ها روحانی بوده است، بعد از فوت سرپرست تحت پوشش مرکز خدمات قرار می گیرند و همسر و فرزند ان آن ها نیز تحت پوشش قرار گرفته و حقوق مستمری دریافت می کنند، ضمن آن که تحت پوشش بیمه ای نیز قرار دارند.
حجت الاسلام و المسلمین پاک نژاد یادآور شد: با تحت پوشش قرار گرفتن طلاب تحت بیمه تامین اجتماعی عمده دغدغهها در خصوص بازنشستگی و یا فوت طلاب بود که حقیقتا یکی از دغدغه های جدی طلاب به شمار می آید.
وی افزود: خوشبختانه این طرح با وجود هزینه های بسیار سنگین و عنایت ویژه و خاص مقام معظم رهبری و جدیت مدیر مرکز خدمات قم اجرایی شد و در حال حاضر در سطح استان اصفهان غیر از شهر های کاشان و خوانسار که تحت پوشش حوزه اصفهان نیستند ، بالغ بر 5 هزار و 500 خانوار تحت پوشش تامین اجتماعی می باشند.
مدیر مرکز خدمات حوزه علمیه اصفهان در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به فعالیت کمیسیون ویژه در این مرکز اظهار داشت: چنانچه برای طلاب حادثهای پیش آید که منجر به خسارت مالی شود، مثل دیه، سرقت، آتش سوزی و یا عدم تمکن مالی جهت هزینه رهن و ساخت مسکن، درخواست آنها در این کمیسیون مورد بررسی قرار می گیرد و پس از بررسی به این دسته از طلاب کمک مالی میشود، البته مقدمات کار عموما در خود استان انجام می شود و برای تصمیم گیری نهایی پرونده به قم ارسال می گردد.
حجت الاسلام و المسلمین پاک نژاد همچنین در خصوص فعالیت کمیسیون پزشکی نیز ابراز داشت: هزینه های بالای درمانی طلاب مبتلابه در این کمیسیون بررسی شده و بین 50 تا 90 درصد هزینه ها را به آنان پرداخت می کنند.
وی با تاکید بر این که یکی دیگر از خدمات ماندگار این مرکز، اهتمام به حل مشکل مسکن طلاب بوده است ، گفت: کار ساخت مسکن طلاب در اصفهان از سه سال قبل شروع شده و با کمک مدیر محترم حوزه و مساعدت مسئولان شهر در برخی از شهرک های اطراف اصفهان، ازجمله بهارستان و دردشت ، حدود 550 واحد مسکونی را در دست احداث داریم که از این حیث، پس از قم بیشترین حجم ساخت مسکن طلاب را در کشور دارا می باشیم.
مدیر مرکز خدمات حوزه علمیه اصفهان در رابطه با کیفیت ساخت خانههای طلاب گفت: در ساخت و سازها سعی کرده ایم با بهره گیری از کارشناسان اهل فن ، به معماری اسلامی و زیبایی های مدرن توجه ویژه ای داشته باشیم.