به گزارش مرکز خبر حوزه، یکی از فضلای حوزه در این مراسم گفت: تعبیری که ما انسانها از مرگ داریم، با تعبیری که در واژههای دینی بهویژه در قرآن کریم به کار برده میشود، بسیار متفاوت است.
حجتالاسلاموالمسلمین حسینی ادامه داد: ما معمولا از مرگ انسانها به فوت افراد یاد میکنیم؛ اما هیچگاه قرآن کریم از مرگ انسان به فوت تعبیر نمیکند؛ بلکه فوت را نفی میکند. واژه «فوت» تنها یک بار در قرآن کریم به کار برده شده و آنهم نفی آن بوده است.
سخنران این مراسم، فوت را از «بینرفتن» معنا کرده و خاطرنشان ساخت: مرگ، فوت نیست و با مرگ همه چیز در پیشگاه عدل الهی مهیاست. قرآن کریم از مرگ انسانها به «توفی» یاد میکند.
حجتالاسلام والمسلمین حسینی اظهار داشت: بیش از بیست مرتبه در قرآن کریم از مرگ انسانها به «توفی» یاد شده است و در همه آیات واژه توفی آمده است.
سخنران این مراسم به اساتید مرحوم آیتالله افتخاری اشاره کرد و افزود: حضرات آیات عظام امام خمینی(ره)، گلپایگانی، بروجردی، بهجت و ..... از استادان ایشان به شمار میرفتند.
حجتالاسلام والمسلمین حسینی به تألیفات این مرحوم هم اشارهای داشت و تصریح کرد: کتاب آراءالمراجع فیالحج، الحج و العمره الحرمین و .... از تألیفات ایشان میباشد. همچنین کتابها و رسالات بسیاری هم توسط این عالم فقید نوشته شده که هنوز به چاپ نرسیده است.
وی ادامه داد: آیتالله افتخاری خودشان را خادم طلاب میدانستند و در رفع گرفتاریهای طلاب کارهای زیادی را انجام دادند. از ویژگیهای ایشان تقید به تهجد، تقید به انجام نماز شب و نوافل بوده است.
سخنران این مراسم با اشاره به بخشهایی از وصیتنامه آیتالله افتخاری، اظهار داشت: از وصایای ایشان این بوده است که اگر در عراق از دنیا رفتم، مرا در حرمین شریفین دفن کنید و اگر در قم از دنیا رفتم، اگر ممکن بود بنده را در قبرستان شیخان در کنار فرزند شهیدم محیالدین دفن کنید.
وی در پایان به دستنوشته آیتالله افتخاری در کتاب علمای گلپایگان اشاره کرد که بدین شرح میباشد: حقیر علی افتخاری فرزند مرحوم ثقهالمحدثین ملاحیدرآقا متولد 1304 شمسی در گلپایگان از یک خانواده بیبضاعت و فقیر و لکن اهل علم و حدیث متولد شدم. تحصیل ابتدایی را در شهر گلپایگان به سر رساندم و در همین هنگام پدرم فوت کرد و نتوانستم به تحصیل ادامه دهم. توفیق داشتم تحصیل را در حوزه علمیه ادامه دهم و در مدرسه آیتالله وحید که در یک فرسخی گلپایگان قرار داشت، ادامه تحصیل دهم. در ادامه هم برای تحصیل علوم اهلبیت(ع) به قم آمدم.