جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

نسخه‌های خطی حلقه اتصال گذشته و آینده است و میراث گرانقدر فرهنگ و تمدن اسلامی به شمار می‌روند و هر برگ آن سندی گویا از تمدن بشری است.

به گزارش سرویس علمی و فرهنگی مرکز خبر حوزه، کتابخانه بزرگ آیت الله العظمی مرعشی نجفی، دهها هزار نسخه خطی را در بردارد و همین امر آن را به یک موزه (کتابخانه-موزه) تبدیل کرده است. در گنجینه نسخه‌های خطی آن افزون بر 65 هزار عنوان نسخه خطی نفیس اسلامی در 35 هزار جلد وجود دارد.

«نسخه شناسی؛ پژوهش‌هایی درباره نسخه‌های خطی در ایران و جهان» به قلم آیت الله سید محمود مرعشی نجفی عنوان مجموعه 8 جلدی است که شامل مجموعه مقالات نویسنده، پیرامون نسخ خطی کتابخانه بزرگ آیت الله العظمی مرعشی نجفی است.

بخشی از جلد نخست این مجموعه شامل نسخه‌های جدید کتابخانه، نسخه‌های خریداری شده و گزیده‌ای از کتاب‌های لاتینی خریداری شده، می‌باشد که شامل بیش از چهل زبان خارجی است.

مولف در این بخش به بیش از 106 عنوان کتاب لاتین در موضوعات مختلف اشاره می‌کند.

نسخه‌های خطی ذخیره خوارزمشاهی، 450 نسخه نفیس از قرن چهارم تا هشتم شامل کتبی چون الاجوبه اختیار الرجال، تبصره الادله، التبیان فی تفسیر القرآن، روض الجنان و روح الجنان، شرح  قصیده تائیه ابن الفارض و... برخی موضوعات این کتاب را شامل می‌شود.

در جلد نخست نسخه شناسی پژوهش‌هایی درباره نسخه‌های خطی در ایران و جهان، با درج نوشتاری تحت عنوان «درنگی در فارسی نگاری و دانشوران» به زندگی‌نامه و آثاری از ادیبانی چون «ابو حکیم ربیع بن احمد اخوینی» شهمردان جبلی، ابوالمعالی محمد بی عبیدالله علوی غزنوی، ادیب نطنزی و... اشاره شده است.

مولف ربیع الشیعه، دو نمونه از قرآن‌های کوفی کهن و کشف کاشف المشکلات، بیرجندی نامه و جغرافیای آستان قدس رضوی دیگر عناوین مقالات درج شده در نخستین جلد این مجموعه است.

جلد اول «نسخه شناسی» به همراه 7 جلد دیگر از سوی کتابخانه بزرگ آیت الله العظمی مرعشی نجفی قم منتشر شده است.

علاقه‌مندان می‌توانند برای تهیه این اثر ارزشمند  با تلفن 78-7741970-0251 تماس بگیرند و یا به پایگاه اینترنتی www.marashilibrary.net  و www.marashilibrary.com  مراجعه نمایند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha