به گزارش سرویس بین الملل مرکز خبر حوزه ، در این کتاب کوشش شده تا ارتباط میان سیاست، جامعه و اسلام به شکل کارشناسانه مورد بررسی قرار گیرد.
به اعتقاد « کلاوس شوبرت و هندریک میر» به عنوان متخصصان علوم سیاسی و شاغل در «دانشگاه مونستر»، همگرایی مسلمانان در آلمان می تواند القاء نماید یک «الگوی موفق» توصیف شود.
ناشر این کتاب برآنست که مباحثه درباره ی اسلام تابحال بیشتر از روی احساس انجام شده است، اما این کتاب می تواند به این فرآیند سیاسی، یک مبنای تخصصی بدهد.
«شوبرت و مَیر» در این کتاب تأکید کرده اند: «اسلام هم مانند جامعه اکثریت در آلمان متنوع است؛ زیرا اسلام منفرد وجود ندارد. اینان اعلام کرده اند که اقسامی برای مسلمان بودن وجود دارد و وظیفه ی مسئولان سیاسی در آلمان آن است که شرایط لازم را بوجود آورند تا این تنوع به رسمیت شناخته شود و به شکل مثبت از آن بهره گرفته شود. در این صورت مباحثه ی مربوط به اسلام می تواند بر اثر تلاش های پژوهش گران به میدان تمرین برای چگونگی رفتار با تنوع اجتماعی، اخلاقی و دینی بدل شود.
این ناشران معتقدند که جوامع مدرن باید به شکل قوی تری به این موضوع بپردازند که در آینده چگونه می توان با تنوع و گوناگونی دینی- فرهنگی و همچنین با مسئله ی تحول کنار آمد و برآنند که واقعیات زندگانی مسلمانان نباید در وهله ی اول بواسطه ی دین تعریف شود، بلکه بهتر است از طریق محیط زندگی آنان مورد بررسی قرار گیرد. بدین لحاظ باید تلاش های مربوط به همگرایی در وهله ی اول در عرصه های اجتماعی، بازار کار و سیاست آموزشی به عمل آید.