به گزارش مرکز خبر حوزه حجتالاسلام والمسلمین سید حسن ربانی، امروز در همایش امام محمد باقر(ع)، در دانشگاه باقرالعلوم(ع) قم، اظهار داشت: بیش از دو سوم شاگردان امام باقر نه تنها معتقد به مذهب اهلبیت(ع) نبودند،بلکه تمایلی نیز به آن نداشتند، اما با فضایی که امام ایجاد کرده بودند، به محضر ایشان رسیده و از آموزههای آن حضرت استفاده میکردند.
وی با اشاره به سعه صدر و ادب علمی امام پنجم شیعیان، افزود: اگر امام باقر(ع) با تندی برخورد میکرد، هرگز دانشمندان عصر ایشان آن حضرت را به عنوان عالم دینی نمیشناختند و از محضرش استفاده نمیکردند.
* جامعه به سعه صدر و تحمل نیاز دارد
مدیر مر کز خدمات حوزههای علمیه ادامه داد: سعه صدر و تحمل، مسئلهای است که امام باقر(ع) به آن توجه زیادی داشتند و موجب شده بود فضای علمی خوبی میان شیعه و سنی ایجاد گردد. امروز نیز همین سعه صدر و تحمل مهمترین نیاز جامعه است.
حجتالاسلام والمسلمین ربانی بیان داشت: رغبت امام باقر(ع) برای شنیدن مطالب مخالفان، با این مسئله که ایشان با شنیدن مخالفان به نقد دقیق علمی آنها میپرداختند، منافاتی ندارد؛ چون باید فضایی ایجاد کرد که افکار و اندیشههای مختلف آزادانه بیان شود و به صورت علمی و منطقی مورد نقد و بررسی قرار گیرد.
* توجه امام باقر(ع) به هدایت مخالفان
وی عنوان کرد: جدی گرفتن هدایت مخالفان توسط امام باقر(ع) یکی از مسایل است که باید بیش از پیش به آن توجه کنیم. امروز چقدر روحیه تعامل با مخالفان خود را داریم؟
وی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم آینده مکتب اهلبیت(ع) ونظام اسلامی را حفظ کنیم، باید روش راهبردی و استراتژی امام باقر(ع) در تعامل با مخالفان را الگو قرار دهیم.