شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

اگر در زندگی خود، ائمه اطهار‌(ع) مخصوصا حضرت زهرا‌(س) را الگو قرار دهیم، دیگر شاهد بسیاری از معضلات نخواهیم بود.

مدیر گروه فرهنگ و تمدن اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در گفت­وگو با مرکز خبر­حوزه، با اشاره به شخصیت برجسته علمی، سیاسی، اجتماعی و اخلاقی، فاطمه زهرا(س)، ایشان را بهترین الگو مسلمانان دانست و اظهارداشت: ابعاد شخصیتی این بانوی برجسته جهان اسلام، نه تنها برای زنان عالم بلکه برای مردان نیز الگوی سعادت و هدایت ابدی است.

حجت الاسلام مهران اسماعیلی ادامه داد: با تلاش رسانه­های دینی و نهاد­های مذهبی، امروز ابعاد شخصیتی حضرت زهرا برای آحاد جامعه شناخته شده است و برای الگو گرفتن از اهل بیت‌(ع)، به ویژه شخصیت ایشان نیازمند تبیین شخصیت آن‌ها همچون گذشته نیستیم، بلکه تامل و تفکر در سیره اهل بیت‌(ع) شدید ترین و مهم‌ترین نیاز جامعه در الگو گرفتن از اهل بیت‌(ع) است.

حجت الاسلام اسماعیلی با اشاره به حدیثی از حضرت زهرا‌(س) بیان داشت: اینکه حضرت زهرا‌(س) تا صبح برای دیگران دعا می‌کردند و برای خود چیزی نمی‌خواستند، نباید تنها احساسات مردم را تحریک کند بلکه باید تلنگری باشد به آحاد جامعه که خودپرستی و خودخواهی‌ها را کنار گذاشته و کمی به فکر اطرافیان خود باشند.

* چه زمانی مشکلات جامعه زودتر حل می‌شود

وی تصریح نمود: در زندگی روزمره چقدر به فکر دیگران هستیم؟ حضرت نشان دادند می‌توان هرگونه خودخواهی و خودپرستی را از درون پاک کرد و کارهای دیگران را مقدم بر کارهای خود دانست، با الگو قرار دادن این مطلب دیگر شاهد دعوا و منازعات در جامعه از جمله صف‌های نانوایی، ادارات، دادگاه‌ها و هنگام رانندگی در کوچه و خیابان نخواهیم بود.

این محقق حوزوی گفت: هرچه بیشتر در احادیث و سیره اهل بیت‌(ع) تفکر و تامل شود، مشکلات جامعه اسلامی زودتر و راحت‌تر حل می­شود،البته کار آسانی نیست و باید تمرین کرد و حتی گاهی شکست خورد تا به موفقیت دست یافت.  

وی، پیامبر اکرم‌(ص) و اهل بیت عصمت و طهارت‌(ع) را بنا به روایات صحیح، به منزله پدران امت اسلامی به ویژه شیعیان دانست و ادامه داد: مهم‌ترین وظیفه مسلمانان به ویژه شیعیان در قبال پدران امت اسلامی، انجام تکالیف الهی و دستورات اهل بیت‌(ع) و پیاده کردن تعالیم آن‌ها در زندگی روزمره است که موجب جلب رضایت پیامبر(ص) و سایر اهل بیت(ع) می‌شود.

این محقق حوزوی با اشاره به چگونگی برقراری ارتباط عمیق و دائمی با اهل بیت‌(ع) و بهره مندی از فیوضات ایشان گفت: برای برقراری ارتباطی نزدیک و دائمی با اهل بیت(ع) به ویژه حضرت زهرا (س) و امام علی (ع) به عنوان پدر و مادر شیعیان عالم باید اسباب رضایت آن‌ها را فراهم نمود.

* با اهل بیت‌(ع) برخورد احساسی نکنیم!

وی با توجه به این مطلب که در برقراری ارتباط با اهل بیت(ع) نباید احساسی برخورد کرد، تصریح نمود: اگر در روز مادر یا روز پدر با گرفتن هدیه‌ای، سعی در جلب رضایت آن‌ها داریم، آیا این هدایا اعمال و رفتار ما در قبال والدین را اصلاح می­کند و کدورت­ها را می­زداید؟ بنابراین باید توجه داشته باشیم که برخورد­های احساساتی هرگز جای عمل را نمی­گیرد و آنچه موجب رضایت می­گردد عمل خالص و صحیح است.

حجت الاسلام اسماعیلی در پایان خاطرنشان کرد: در برقراری ارتباط با اهل بیت(ع)، ملاک و شاخص، هرگز احساسات نیست و نشان دادن احساسات شدید به اهل بیت(ع) به اشکال نامتعارفی که امروز میان برخی نسل جوان مد شده، نشان دهنده نزدیک بودن به آن‌ها نیست و این حرکات و سکنات هرگز ملاک قرب و جلب رضایت ائمه نمی‌باشد.

    

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha