به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، مدیر اجرایی حوزه علمیه خراسان در بازدید از مدرسه علميه جواد الائمه (ع) مشهد در جمع طلاب این مدرسه ضمن تسليت ايام فاطميه، با اشاره به پويايي حوزه علميه خراسان در زمينه هاي مختلف و شناسايي طلاب نخبه و حضور موفق آنان در جشنواره هاي مختلف، اظهار داشت: امروز بايد به دنبال چگونگي استفاده از اين استعدادها و فراهم آوردن امكانات مورد نياز آنها بود.
حجت الاسلام و المسلمين فرجام بر اهميت و ضرورت ارتباط بين حوزويان و مركز مديريت حوزه علميه خراسان تأكيد نمود و گفت: با اطلاع رساني دقيق و گسترده، مي توان به نتايج قابل قبولي در هماهنگي، برنامه ريزي و انتقال بهتر تجربيات و فعاليت هاي انجام شده، رسيد.
مدير اجرائي حوزه علميه خراسان، فعاليت هاي انجام شده در كميسيون هايي چون آموزش و پژوهش اين مرکز را خوب ارزيابي كرده و افزود: اين حوزه در سال هاي اخير با ظرفيت بسيار خوبي وارد عرصه علم و پژوهش شده است.
عضو شوراي برنامه ريزي حوزه علميه خراسان در پاسخ به پرسشي درباره اختصاص امكانات براي مدارس، ابراز داشت: این مرکز در اين زمينه اقداماتي انجام داده است و مطمئناً در حد توان با ارائه امكانات بيشتر، از مدارس حمايت مي كند.
وي كه در جمع طلاب داراي مدرك دانشگاهي اين مدرسه علميه سخن ميگفت، موفقيت خروجي راه اندازي مدارس داراي طلاب فارغ التحصيل دانشگاه را مثبت ارزيابي نمود و در بيان تفاوت دوره عمومي تحصيل در دانشگاه و حوزه، يادآورشد: با توجه به كار وسيع حوزه علميه، نياز به تحصيل و يادگيري تمام علوم مرتبط با مباحث دين، در دوره عمومي احساس مي شود كه اين امر موجب افزايش طول تحصيل در اين دوره ميگردد.
حجت الاسلام و المسلمين فرجام در جواب سؤالي درباره آمار و نسبت پذيرش در حوزه و دانشگاه، به طرح موفق نيلوفرانه كه از سوي مدرسه علميه سليمانيه مشهد انجام مي شود، اشاره كرد و گفت: طبق آمار ارائه شده، در سال گذشته از هر 4 متقاضي ورود به دانشگاه، 3 نفر پذيرفته شده اند؛ در حالي كه در حوزه علميه خراسان از حدود هر 5 نفر 1 داوطلب را در مدارس خود جذب و گزينش نموده است.
عضو شوراي برنامه ريزي مديريت حوزه علميه خراسان با بيان اين مطلب كه ظرفيت پذيرش در اين حوزه با نيازها و تقاضاي جامعه تناسب ندارد و با توجه به سرانه جمعيتي در كشور، نياز به روحاني و مبلغ مشهود است، اظهارداشت: توجه به سخت افزارهايي چون احداث مجتمع هاي بزرگ حوزوي اين نياز را برطرف مي كند اما متأسفانه سرانه و اعتبار لازم براي انجام اينگونه اقدامات در اختيار حوزه علميه خراسان قرار نگرفته است.
وي در ادامه با اشاره به چند بعدي بودن دروس در اين حوزه، گفت: توجه به تفسير در دروس پايه اي و به ويژه تفسير تخصصي در كنار دروس خارج فقه و اصول با گرايش سياسي- اجتماعي، اخلاقي، فقهي و اعتقادي و نيز برگزاري كارگاه هاي مهارتهاي ده گانه، شاهدي بر چند بعدي بودن و توجه به ساير رشته هاي مورد نياز طلاب در دوران تحصيل آنان مي باشد.
مدير اجرائي حوزه علميه خراسان با تأكيد بر اين كه مديران و مسؤلان این مرکز همواره آماده شنيدن انتقادات، پيشنهادات و نظرات طلاب هستند، از استقبال مسؤلان اين حوزه در بيان نظرات و مطالب مورد نظر طلاب جوان از طريق كميسيون هاي فعال در مركز خبر داد و افزود: علاوه بر اين، در حال حاضر در چرخه برنامه ريزي اين حوزه، 50 نفر از اساتيد در قالب گروه هاي علمي به ارائه نظر مي پردازند.
حجت الاسلام و المسلمين فرجام در پاسخ به سؤالي درباره لزوم ارتباط طلاب با علما و اساتيد حوزه، با بيان اين كه برنامه ريزي اين نوع فعاليت ها به عهده مدارس مي باشد، يادآورشد: ارتباط با علما و بهره مندي طلاب جوان از نقطه نظرات و رهنمودهاي آنان، مي تواند در موفقيت دانش پژوهان علوم و معارف اسلامي، تأثيرگذار باشد.
مدير مدرسه علمیه جواد الائمه نیز در این نشست با اشاره به نحوه جديد پذيرش مدرسه با جذب فارغالتحصيلان دانشگاه، اظهارداشت: آموختن دروس حوزوي مبتني بر آموزه هاي ديني و برگرفته از قرآن و حديث به منظور تربيت مدير، براي هدايت آحاد مردم، از اهداف اين مدرسه مي باشد.
وي بر توجه مسؤلان اين مدرسه به امور تربيتي و اخلاقي در عرصه هاي مختلف تأكيد نموده و ابراز داشت: براي رسيدن به اين مهم، از مديريت و همياري طلاب در اداره مدرسه و انجام برنامه هاي آن استفاده شده است.
حجت الاسلام جلائيان به اهميت و ضرورت ارتباط طلاب علوم ديني با مديران و اساتيد حوزه علميه اشاره و با بيان اين مطلب كه منحصر نشدن به استفاده از درس يك استاد، نقد نمودن آراء و ارتباط با مساجد و مدارس ديگر از جمله برنامه هاي در نظر گرفته شده براي طلاب اين مدرسه است، خاطرنشان كرد: ايجاد زمينه هاي فعاليت پژوهشي و همكاري با مراكز تحقيقاتي از ديگر برنامه هاي مورد توجه در اين مدرسه مي باشد.
شايان ذكر است، در اين نشست، يكي از اساتيد و دو تن از طلاب به بيان پرسش هايي در زمينه مسائل آموزشي، پژوهشي، فرهنگي و برنامه هاي جاري در حوزه علميه خراسان پرداختند.
مدرسه علميه جوادالائمه(ع) داراي 60 طلبه است كه 30 نفر با مدرك دانشگاهي در قالب پايه هاي اول و دوم در اين مدرسه مشغول تحصيل علوم ديني مي باشند و ساير طلاب اين مدرسه در قالب طلبه مهمان در ديگرمدارس علميه سطح شهر مشهد در پايه هاي 3 تا 6 تحصيل مي كنند.