چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
کد خبر: 248350
۲۹ فروردین ۱۳۹۰ - ۲۰:۰۰

توجه به آموزه‌های دینی و گسترش و ترویج آن در جامعه امری است که نه تنها مطلوب بلکه سبب آرامش و امنیت می‌شود، در مقابل، ترویج بی‌بندوباری و ناهنجاری‌های اجتماعی و فحشا، جامعه را به سوی انحطاط اخلاقی می‌کند.

سرویس علمی- فرهنگی مرکز خبر حوزه، بخشی از نظرات آیت الله العظمی مظاهری پیرامون اشاعه فحشا، بدحجابی، موسیقی شهوت‌انگیز را تقدیم مخاطبان ارجمند می‌کند.

*اشاعه فحشا چیست؟

اشاعه‌ فحشا يعني «پراکنده کردن فساد و زشت کاري» که از گناهان کبيره در اسلام است و قرآن شريف حتي براي کسي که دوست دارد، اين عمل (فحشا) انجام شود، عذاب دنيا و آخرت را وعده داده است:

« اِنَّ الَّذينَ يحِبُّونَ أَنْ تَشيعَ الْفاحِشَةَ فِي الَّذينَ امَنُوا لَهُمْ عَذابٌ اَليمٌ فِي الدُّنْيا وَ الْاخِرَة»(1)

به تحقيق کساني که دوست مي‏دارند که زشت کاري در ميان آنان که ايمان آورده‏اند، شيوع پيدا کند، براي آنان در دنيا و آخرت عذابي پر درد خواهد بود.

*اقسام اشاعه فحشا

الف) عيبي را به دروغ به کسي نسبت دادن و آن را درميان مردم شيوع دادن؛ و اين قسم علاوه بر گناه اشاعه فحشا، گناه تهمت را نيز دارد؛ و افرادي که به آن دامن شايعه مي‏زنند و آن را براي ديگران مي‏گويند، اگر بدانند که تهمت است، گناهشان مثل کسي است که شايعه را اختراع نموده و اگر ندانند، که حرام است و گناه اشاعه فحشا را دارد، علاوه بر اين که آن شايعه، تهمت است، گناه آن را نيز دارد.

ب) پخش کردن عيبي که در کسي هست، در ميان مردم؛ و اين صورت علاوه بر گناه اشاعه فحشا، گناه غيبت را نيز دارد.

*بدحجابی و موسیقی شهوت‌انگیز

ج) گناهي را علني و در ميان مردم انجام دادن نظير بيرون آمدن زن با وضع جلف يا بدحجاب و يا بي‏حجاب و نظير پخش موسيقي‌هاي شهوت‌انگيز و پخش غناها و آهنگ‌هاي محرک و يا پخش گفته‏هاي جلف و محرک در ميان مردم و نظير پخش کتاب‌هاي عشقي و رمان‌هاي محرک و امثال اين‌ها؛ اين صورت علاوه بر گناهي که مترتَب بر اصل کار است، گناه اشاعه فحشا را نيز دارد و در بسياري از موارد گناه دوم بالاتر از گناه اول است.

اشاعه‌ فحشا دائر مدار قصد نيست، مثلاً خانم بدحجاب گرچه قصد اشاعه‌ فحشا و بدحجابي را نداشته باشد، ولي همين مقدار که با عملش بدحجابي را در اجتماع رايج کند، علاوه بر گناه بدحجابي گناه اشاعه فحشا را نيز انجام داده است.

*سکوت و شرکت در عمل

افرادي که شايعه ساز و يا شايعه پراکن و يا مروج کار آنان ولو به واسطه‌ عملشان و حتّي به واسطه‌ سکوت مي‏باشند، در جرم و حرمت شريک هستند و عمل آن‌ها و سکوتشان حرام است.

*توبه و ندامت

توبه‌ اشاعه‌ فحشا فقط ندامت از گذشته و ترک آن کار زشت است، و چه بسيار خوب است که به واسطه‌ي گفتار و اعمال شايسته و نظير آن جبران گذشته را بنمايد.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha