چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024

سکولاریسم که از آن به عنوان اندیشه مدرن نیز یاد می‌کنند، امروز در جامعه ما رواج گسترده‌ای پیدا کرده و این یک هشدار جدی است، ما نیز متاسفانه کار زیادی در این زمینه انجام نداده‌ایم.

به‌گزارش مرکز خبر حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمود نبویان، عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی‌(ره)، در اولین نشست «سیاست روحانی» که در مدرسه علمیه شهید صدوقی(فاز 5) برگزار شد، با تبیین علم دینی و علم سکولار و بیان تفاوت این دو، اظهار داشت: در تبیین این دو موضوع باید بدانیم که منظور از دین در این مبحث اسلام است و لذا باید مراد از علم نیز معین گردد.

وی با بیان این مطلب که علم دارای 19 معنای متفاوت است، افزود: برخی واژه‌ها همچون علائم دارای معنای متفاوت بوده و لذا باید مراقب باشیم تا گرفتار مغالطات لفظی نشویم.

عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی‌(ره) در ادامه سخنان خود با تبیین معنای سکولاریسم، گفت: سکولاریسم که از آن به عنوان اندیشه مدرن نیز یاد می‌کنند، امروز در جامعه ما رواج گسترده‌ای پیدا کرده و این یک هشدار جدی است، ما نیز متاسفانه کار زیادی در این زمینه انجام نداده‌ایم.

* سکولاریسم، نه بزرگی به خدا و ائمه‌(ع) است

وی با اشاره به تفکرات افراد طرفدار سکولاریسم، خاطرنشان کرد: در این تفکر افراد تنها به دنیا توجه داشته و این تفکرات، نه بزرگی به خدا و تمام انبیا و ائمه‌(ع) محسوب می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین نبویان در ادامه سخنان خود، مشکل اصلی علوم امروز را علوم انسانی، دانسته و یادآور شد: امروز متاسفانه بسیاری از علوم دانشگاهی ما حاصل تجربه غرب و بدون توجه به اسلام است، به طوری که در برخی از علوم تجربی از جمله فیزیک، شیمی و... حتی اشاره‌ای هم به اهل‌بیت‌(ع) نشده است.

*راهکار قرآن بهتر است یا غرب؟‍‍!

این استاد حوزه و دانشگاه با انتقاد از برخی علوم دانشگاهی همچون روان‌شناسی که کاملا غربی هستند، تصریح کرد: متاسفانه امروز روانشناسان برخی واژه‌ها همچون افسردگی را به کار می‌برند که برای مومن معنا ندارد و از طرفی در درمان‌های خود توجه‌ای به مباحث دینی ندارند، به طور مثال قرآن به روشنی اعلام کرده که «الا بذکرالله تطمئن‌القلوب» دلها با یاد خدا آرام می‌گیرد و این بزرگترین درمان است، اما کدام روانشناس امروز در نسخه‌هایش به این گونه مسایل توجه دارد!!

* به یاد خدا بودن تنها تسبیح به دست گرفتن نیست

وی یادآور شد: به یاد خدا بودن تنها تسبیح به دست گرفتن نیست، بلکه در هر علمی می‌توان به یاد خدا بود و تقوا داشت.

حجت‌الاسلام والمسلمین نبویان با تاکید بر این مطلب که باید اسلام را به بطن جامعه بیاوریم، ابراز داشت: این مسئله حاکی از آن است که طلاب باید به فقه و سایر علوم حوزوی اهتمام ویژه داشته باشند و آنها را با دقت مطالعه نمایند.

وی با اشاره به طرح مسئله اسلامی سازی دانشگاه، تصریح کرد: اسلامی کردن دانشگاه‌ها یا مسئله وحدت حوزه و دانشگاه که امروز از آن سخن به میان می‌آید، تنها با حضور فیزیک روحانیت در دانشگاه‌ها محقق نمی‌شود، بلکه حوزه باید وارد شود و تا این امر صورت نگیرد، علوم ما دینی نمی‌شود و هیچ مشکلی حل نخواهد شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha