به گزارش مرکز خبر حوزه، رئیس پژوهشکده پیوستار فرهنگی اصفهان، امروز در نشست علمی و تخصصی« اندیشه قرآنی و مهندسی تحقیق و توسعه فرهنگی» که با حضور اساتید و کارشناسان قرآنی در دانشکده تفسیر و معارف قرآن کریم قم برگزار شد، طی سخنانی اظهارداشت: متاسفانه مسئولین فرهنگی و متصدیان مسائل اجتماعی کشور هنوز نتوانستهاند اندیشههای قرآنی را در جامعه پیاده کنند.
* اندیشههای غربی را در افکار فرزندانمان نکاریم
دکتر حسن بنیانیان ادامه داد: وقتی از تزهای آموزش و پرورش غربی برای تربیت فرزندانمان استفاده میکنیم و اندیشههای غربی را از ابتدا در افکار آنان میکاریم، چگونه میتوان انتظار داشت، در آینده کارشناسان و اندیشمندان قرآنی و دین مدار به جامعه تحویل دهیم.
وی تصریح کرد: زمانی شاهد جامعهای قرآن محور و دین مدار خواهیم بود که از ابتدای دوران تربیت فرزندان، آموزش و پرورش قرآنی و دینی داشته باشیم؛ آموزش و پرورشی که بر اساس اندیشههای قرآنی ایجاد شده باشد، نه براساس نظریات فلان دانشمند سکولار غربی و روش فلان کشور غیر مسلمان.
* با نظریههای غربی نمیتوان نهاد قرآنی ایجاد کرد
بنیانیان ادامه داد: قرآن و دین باید در روابط اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و حتی روابط خانوادگی و بین المللی حضور داشته باشد؛ بر این اساس مسئولین و نظریه پردازان کشور باید بدانند که هرگز با نظریههای غربی و فرهنگ غرب نمیتوان سازمان و نهاد قرآنی و دینی ایجاد کرد.
*حوزویان مبانی را از قرآن استخراج کنند
وی تاکید کرد: امروز حوزههای علمیه میبایست نظریات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی را از قرآن کریم استخراج و در اختیار کارشناسان و مسئولین اجرایی قرار دهند تا به صورت عملی شاهد اجرایی شدن آموزههای قرآنی در کشور باشیم.
بنیانیان با اشاره به عدم توجه به معارف و آموزههای قرآنی از جمله مسئله امر به معروف و نهی از منکر، تصریح کرد: برخی از مسئولین هنوز مفهوم و معنای واقعی مسئله امر به معروف ونهی از منکر که در جای جای قرآن ذکر شده را نمیدانند و این مسئله در میان مشغلههای فرهنگی و اجتماعی کشور مغفول مانده و به نوعی گم شده است.
* کار فرهنگی باید با محوریت روحانیت باشد
وی افزود: بجای کار کارشناسی و بنیادی در زمینه امر به معروف و نهی از منکر به سرعت ستادی در نیروی انتظامی تشکیل شد و چند سرباز را روانه خیابان کردیم که به اصطلاح کار فرهنگی کنند؛ در حالی که کار فرهنگی و مسئله مهمی مانند امر به معروف باید با محوریت روحانیون و کارشناسان قرآنی باشد تا یک کار کارشناسی و بنیادی صورت گیرد.
رییس پژوهشکده پیوستار فرهنگی اصفهان گفت: مهمتر از آنچه مطرح شد، این است که هنوز در جامعه اسلامی ما برای مردم و مسئولین این مطلب جا نیفتاده که هیچ عنصر مسلمانی نمیتواند در نظام اسلامی پست و مقامی داشته باشد مگر آن که فهم قرآنی داشته باشد، چون در غیر این صورت هرگز جامعهای قرآنی نخواهیم داشت.
* برخی مسئولین فهم قرآنی ندارند!
وی عنوان کرد: اگر برخی از مسئولین ما فهم و دانش قرآنی ندارند، لااقل باید در کنار خود چند متفکر و کارشناس قرآنی قرار دهند تا در تصمیم گیریها و برنامهها، مسائل و آموزههای قرآنی را لحاظ کنند.
بنیانیان یادآور شد: امروز وزرای مسکن، اقتصاد، امور خارجه ، آموزش و پرورش و همه و همه باید از کارشناسان قرآنی و متفکران حوزوی در تصمیم گیریهای خود استفاده کنند.
* برای پیروزی در جنگ فرهنگی از متفکران حوزوی استفاده کنیم
این فعال فرهنگی ادامه داد: به تعبیر مقام معظم رهبری، کلیه دستگاههای اقتصادی، سیاسی ، قضایی و اجرایی در تحقق فرهنگ اسلامی در کشور خط مقدم تلقی میشوند؛ بنابراین برای پیروزی در این جنگ فرهنگی باید از متفکران حوزوی که آشنایی کامل با عرصههای مختلف قرآنی دارند، استفاده شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: برای تحول فرهنگی در کشور دو محور مهم اصلاح نظام اجتماعی و اصلاح فرهنگ عمومی نیاز اساسی است.