چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
کد خبر: 249248
۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۰:۳۷

حضور در پای درس‌ و سخنرانی‌های شهید مطهری برایمان بسیار ارزشمند بود و همواره با دوستانم سرا پا گوش می‌شدیم تا سخنان استاد را با جان و دل بشنویم...

آنچه در پی می‌آید، حاصل گفت و گوی خبرنگار مرکز خبر حوزه با حجت الاسلام والمسلمین عباس رفعتی نائینی، یکی از شاگردان شهید مطهری و رییس مرکز تخصصی حقوق و قضای اسلامی است که به ویژگی‌های این استاد شهید پرداخته شده است.

*نحوه آشنایی با شهید مطهری

بنده از طریق مطالعه کتاب داستان و راستان با این عالم بزرگ جهان اسلام آشنا شدم و بعد از این آشنایی به همراه دوستان طلبه و تعدادی از دانشجویان در سال‌های 53 و 54 در کلاس‌های مختلف استاد در قم و تهران شرکت کرده و در وجود ایشان ویژگی‌ها و خصوصیات برجسته فراوانی مشاهده نمودم که در کمتر شخصیتی می توان نمونه آن را مشاهده کرد.

ایشان گاهی در قم کلاس درس و بحث برگزار می‌کرد و من نیز چندین بار در کلاس تفسیر قرآن استاد شرکت کردم، ویژگی های رفتاری و سجایای اخلاقی ایشان، من و دوستانم را جذب کرد و شخصیتشان برای ما بسیار دوست‌داشتنی بود.

*عظمت علمی در عین تواضع و شکیبایی

علامه مطهری، در برخورد با اطرافیان و شاگردان بسیار متواضع بود و به نحوی با اقشار مختلف برخورد می کرد که اصلاً احساس نمی‌کردید که با متفکری کم نظیر در جهان اسلام رو برو هستید.

ایشان در پاسخ گویی به سوالات و مشکلاتی که جوانان، دانشجویان و طلاب در میان می گذاشتند، متواضع و در تفهیم مطالب به افراد بسیار شکیبا بودند.

* پدر معنوی طلاب و دانشجویان بود

برخورد شهید مطهری با طلاب و دانشجویان طوری بود که همه احساس می­کردند با پدری معنوی صحبت می کنند و از او برای حل مشکلات فکری، اعتقادی کمک و مشورت می گیرند، این استاد گرانقدر با حوزویان و دانشگاهیان در سطوح و رتبه های مختلف بسیار مأنوس بود و به جوانان و نوجوانانی که خدمتشان شرفیاب می شدند احترام قایل می‌گذاشت.

*علامه مطهری برای خود هیچ پرستیژی قائل نبودند

نحوه تعامل علامه با آن عظمت علمی به عنوان دانشمند و متفکری با اندیشه های بزرگ اسلامی برخاسته از مکتب، با  دانشجویان و حوزویان جوان به گونه ای بود که هر جوانی به خود جرأت می داد در کنار ایشان بنشیند و از ایشان سوال بپرسد و این استاد بزرگوار بی آن‌که برای خود پرستیژ خاصی قائل باشد و در ارتباط با دیگران محدودیت هایی ایجاد کند همه را به سوی علم و معرفتی که از اهل بیت‌(ع) فراگرفته بود، جذب می کرد.

هرگز از یاد نمی برم، قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، در سن نوجوانی وقتی به محضر ایشان شرفیاب می‌شدم با این‌که نوجوان بودم و برخی مطالب علمی را متوجه نمی شدم، ولی از مصاحبت و همنشینی با چنین شخصیتی لذت می‌بردم، حضور و نشستن در درس‌ها و سخنرانی‌های ایشان برای من بسیار ارزشمند بود و همواره با دوستانم سرا پا گوش می‌شدیم تا سخنانشان را با جان و دل بشنویم، این علاقه به نحوی بود که هرگاه متوجه می‌شدیم علامه مطهری در قم هستند، سریع خود را به محفل درس و بحث استاد می‌رساندیم و از هر بهانه ای برای حضور در کنار ایشان بهره می بردیم.

* ویژگی خاص

یکی از ویژگی‌های مرحوم شهید مطهری که کمتر در میان عالمان بزرگ وجود داشت، این بود که هر گروهی که به سراغشان می آمد از وجود پر فیض ایشان بهره‌مند می شد.

این ویژگی را می‌توان در قرآن کریم، روایات و کلام اهل بیت(ع) به وضوح مشاهده کرد، استاد مطهری این ویژگی را از این منابع مقدس به دست آورده بود تا جایی که امروز وقتی یک دانشجو به آثار ایشان مراجعه می‌کند، گمشده خود را پیدا می‌نماید و جواب سوال خود را می یابد.

وقتی یک طلبه به آثار این استاد شهید مراجعه می‌کند جواب سوالات و مسائل علمی خود را با بهترین و شیواترین بیان و قلم پیدا می کند،همچنین یک نوجوان نیز وقتی این آثار را مطالعه می‌کند به اندازه نیاز خود از کتاب های شهید توشه می‌گیرد.

عالمان و دانشمندان نیز وقتی به آثار و کتاب های شهید مطهری مراجعه می­کنند بهره کافی را می‌برند؛ بنابراین هر قشری در هر سن و پایه معلومات می‌توانند از آثار شهید مطهری بهره‌مند شوند، که این معنای واقعی یک استاد است.

*استاد واقعی کیست؟

استاد واقعی کسی است که بتواند برای همه اقشار جامعه استاد باشد نه این‌که فقط بتواند برای پایه، رشته و یا کلاس خاصی حرف بزند، که با این تفاسیر شهید مطهری مصداق کامل استاد واقعی می‌باشد.

*سخن پایانی...

امیدواریم امروز نیز حوزه های علمیه بتوانند چنین فرزانگان با اخلاص و متواضعی که قله های علم و عمل را طی کرده اند را به جامعه اسلامی تحویل داده و نیاز نسل امروز را برطرف کنند.

گفت‌وگو: سید رضا حسینی

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha