به گزارش مرکز خبر حوزه، آیت الله استادی، شامگاه چهارشنبه در مراسم گرامیداشت حضرت فاطمه زهرا(س) در محل سالن اجتماعات مجتمع فرهنگی-آموزشی طلوع مهر قم، اظهار داشت: توسل به حضرت فاطمه(س) از سوی شیعیان، بهانه ای برای وهابیون است که این کار ما را شرک بدانند در حالی که این توسل ما به سه صورت مختلف صورت می گیرد.
وی افزود: یک بار توسل ما به گونه ای است که مستقیم حضرت را خطاب قرار می دهیم که بین ما و خداوند واسطه شود تا گناهان ما مورد بخشش و حوائج ما برآورده شود، این چیزی است که تمامی علمای شیعه آن را بی اشکال می دانند.
امام جمعه قم، خطاب به وهابیون گفت: کجای این کار که از شخصی که در درگاه خداوند آبرو دارد، بخواهیم واسطه ما و خداوند شود، شرک است؟
وی در بیان نوع دوم توسل به حضرت زهرا(س) گفت: گاهی حضرت زهرا(س) را مستقیم خطاب قرار نمی دهیم، و خطاب اصلی ما به سوی خداوند است؛ به این صورت که می گوییم خدایا به حق حضرت زهرا(س) حوائج ما را برآورده کند.
آیت الله استادی در بیان نوع سوم توسل نیز تصریح کرد: نوع سوم به این صورت است که از خود حضرت زهرا(س) می خواهیم حوائج ما را برآورده کند؛ معنی این کار این است که ما معتقدیم که خدای متعال به فاطمه زهرا(س) خصوصیتی داده است که می تواند مشکل ما را حل کند؛ ما در این جا فاطمه زهرا(س) را خدا نمی دانیم، اما آبرو دار و به عنوان شخصی قبول داریم که خداوند این قدرت را به او داده است، که این را هم نمی توان شرک نامید.
وی افزود: ما معتقدیم که هیچ بنده ای حتی ائمه اطهار (ع) و حضرت زهرا(س) از خودشان قدرتی غیر از قدرت خداوندی دارند و این چیزی است که خود ائمه اطهار(ع) نیز به آن معتقدند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تأکید کرد: این سه گونه توسل همواره در مذهب شیعه بوده و خواهد بود و قطعا این گونه توسل ها، هیچ شائبه شرکی در آن وجود ندارد.
وی افزود: این گونه توسل ها، نه تنها هیچ شائبه شرکی در آن نیست، بلکه شاهد قرآنی و استدلالات فقهی نیز برای اثبات دارد.
آیت الله استادی در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: وهابی ها معتقدند که پیامبر اسلام(ص) و... که از دنیا رفته اند، دیگر تمام شده اند، حال آن که ما شیعیان معتقدیم که توسل به آن ها، نتیجه بخش خواهد بود؛ این مشکلی است که وهابی ها خودشان دارند و ائمه اطهار(ع) را همانند خودشان می بینند.
وی درباره فلسفه توسل، گفت: ما انسان های عادی، غیر از خواسته های مادی و دنیایی که همواره پیش روی ما قرار دارد، همواره و در هر موقعیتی نمی توانیم از نظر روحی روی پای خود بایستیم، و به همین دلیل ا حساس ناتوانی و ضعف است که باید توسل کنیم؛ شاهد این ادعای ما نیز گذشته هر فرد است، چرا که در گذشته بارها و بارها زمین خورده ایم و آن هم در شرایطی بوده که از توسل به خدا و ائمه اطهار(ع) غافل شده ایم.
امام جمعه قم در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: علاماتی را به خصوص ائمه (ع) ما ذکر کرده اند که هر کسی چه انسان های عادی و چه انسان هایی که در حال حکومت هستند باید خود را با آن ها تطبیق دهند که اگر این گونه شد آن ها شیعه واقعی هستند و اگر با آن ها تطبیقی نداشته باشند، تشیع آن ها ضعیف است.
وی افزود: یکی از علامات شیعه اهمیت بر نماز است، به گونه ای که وقتی صدای اذان شنیده می شود، هیچ کاری را بر نماز خواندن مقدم ندانیم.
استاد حوزه علمیه قم در پایان یادآور شد: اگر امروز مشاهده می کنیم که برخی از مساجد ما خلوت هستند به این دلیل است که تشیع جامعه ما ضعیف است و امیدواریم نماز و توجه به فرایض الهی بیش از پیش در جامعه پررنگ شود.