شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

جای تاسف است که 70 درصد انرژی مراکز فرهنگی، برای تامین بودجه و رایزنی با مسئولین دستگاه‌ها صرف می‌شود و این در حالی که جامعه همچنان پیش چشمان مسئولین از مشکلات فرهنگی رنج می‌برد.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام محمد مهدی ابراهیم پور، صبح امروز در جمع اصحاب رسانه، با ارائه گزارشی از فعالیت‌های مرکز تحقیقات و طرح‌های کاربردی حجاب ریحانة‌النبی، اظهارداشت: این مرکز در سال 84 با هدف توجه به مباحث کاربردی حجاب و عملیاتی کردن آن در جامعه به دور از شعارزدگی فعالیت‌های خود را آغاز کرد.

وی افزود: سال تحصیلی گذشته طرح حجاب در 57 مدرسه ابتدایی با حضور بیش از 10 هزار دانش آموز دختر در 5 شهر شامل، تهران، ری، ساری، ارومیه و مشهد برگزار شد که در سال تحصیلی جدید، شاهد رشد 100 درصدی این آمارها هستیم.

*113 مدرسه تحت پوشش طرح حجاب

مدیر مرکز حجاب ریحانة‌النبی گفت: در سال تحصیلی جدید 113 مدرسه تحت پوشش قرار گرفتند که طی آن 20 هزار و 657 دانش آموز دختر با مباحث مربوط به حجاب آشنا شدند و علاوه بر شهرهای یاد شده، اصفهان، شیراز و کاشان نیز اضافه گردیده است.

وی با اشاره به آماری از تعداد اساتید و مربیان این طرح، عنوان کرد: مربیان این طرح از 100 نفر در سال تحصیلی گذشته به 200 نفر ارتقا یافتند که طی 90 تا 120 ساعت حضور در مدارس اولین کتاب آموزش حجاب با عنوان «مروارید بهشتی» که ویژه دوره ابتدایی و تالیف همین مرکز است را به دانش آموزان آموزش می‌دهند.

حجت الاسلام ابراهیم‌پور تاکید کرد: در سال تحصیلی جدید، 16 مدرسه در ارومیه، 25 مدرسه در تهران، 25 مدرسه در ساری، 8 مدرسه در شهرری، 14 مدرسه در مشهد، 9 مدرسه در شیراز، 11 مدرسه در اصفهان و 5 مدرسه در کاشان تحت پوشش این طرح‌ها قرار دارند.

وی افزود: قبل از برگزاری این طرح تنها یک هزار و 327 نفر در این مدارس دارای حجاب برتر یعنی چادر بودند؛ ولی تا پایان سال 89 شاهد آمار 8 هزار و 657 نفری هستیم که نشان دهنده استقبال خوب از این طرح است.

رییس مرکز حجاب ریحانة‌النبی با اشاره به برخی از طرح‌های این مرکز، ادامه داد: طرح‌های «خوش حجابی»، «حامیان حجاب» و «حافظان حجاب» از جمله طرح‌هایی است که برای سنین مختلف برگزار می‌شود؛ به گونه‌ای که طرح «خوش حجابی» برای دختران 7 تا 14 سال در نظر گرفته شده که امسال سومین سال آن را درشهر ارومیه تجربه می‌کنیم که رضایت 99 و 4 دهم درصدی خانواده‌های دانش آموزان را شاهد هستیم.

*متاسفانه این طرح‌ها در قم اجرا نمی‌شود

وی تصریح کرد: با توجه به این که دو شهر قم و مشهد به دلیل حضور زائرین، می‌تواند قطب اجرایی این طرح‌ها باشد، ولی تاکنون توجه لازم صورت نگرفته است و علی رغم رایزنی‌هایی که از خرداد 89 در قم صورت گرفته، هنوز منابع مالی مورد نیاز طرح تامین نشده است.

حجت الاسلام ابراهیم پور گفت: امسال از صد در صد منابع مالی مورد نیاز طرح‌ها در سراسر کشور، 6 درصد توسط مرکز خدمات حوزه‌های علمیه، 23 درصد توسط دستگاه‌های دولتی، 3 درصد توسط خیرین، 5 درصد توسط دستگاه انتظامی تامین شده و این مرکز همچنان با کمبود بودجه 63 درصدی مواجه است.

*برپایی راهپیمایی حجاب توسط دختران دانش آموز

حجت الاسلام ابراهیم پور با اشاره به برگزاری راهپیمایی سالانه حجاب توسط دختران دانش آموز شرکت کننده در این طرح، اظهارداشت: دانش آموزان شرکت کننده در این طرح سالانه با هدف علمیاتی کردن و نشان دادن ضرورت حفظ حجاب در جامعه و ارائه نمایش عملی آن به بانوان کشور، از 23 تا 30 اردیبهشت راهپیمایی‌هایی را برگزار می‌کنند.

مدیر مرکز حجاب ریحانة النبی ادامه داد: فردا صبح این راهپیمایی به صورت همزمان ساعت 9 صبح با حضور 2800 دانش آموز دختر در تهران، 2 هزار دانش آموز در ساری، 2200 دانش آموز در ارومیه، هزار نفر در شهرری، هزار و 500 نفر در مشهد، هزار نفر در کاشان، 900 نفر در شیراز و 850 نفر در اصفهان برگزار خواهد شد.

*برنامه‌های آتی

حجت الاسلام ابراهیم پور تصریح کرد: برای توسعه طرح‌ها در سال آینده 2 شهر سمنان و اراک با همکاری مسئولین اضافه خواهد شد، البته امسال به دلیل کسری بودجه قصد نداریم فعالیت‌های اجرایی را گسترش دهیم و فعالیت‌ها را به سمت برنامه‌های نرم افزاری و فعالیت در فضای مجازی ادامه خواهیم داد.

وی عنوان کرد: از دیگر برنامه‌های این مرکز در سال آتی، تقویت فعالیت‌های واحد خواهران است که مباحث پژوهشی و نرم افزاری مسئله حجاب را با قوت پیگیری می‌کنند، این واحد فعالیت اجرایی ندارد و بیشتر به هماهنگی میان ارگان‌ها در شهرستان‌ها و مدیریت اجرای برنامه‌ها را بر عهده دارد.

حجت الاسلام ابراهیم‌پور خاطرنشان ساخت: برای اجرایی شدن و استمرار این طرح‌ها در شهرستان‌ها از مربیان و طلاب خواهر فارغ التحصیل همین شهرستان‌ها به صورت بومی استفاده شده که در بخش اول به تدریس کتاب‌های مربوط به آموزش حجاب می‌پردازند و در بخش دوم به اجرای مسابقات فرهنگی، هنر و ورزشی می‌پردازند و در بخش اخر تبلیغ چهره به چهره با دانش آموزان را در برنامه کار خود دارند.

*برگزاری جشن حافظان حجاب و چادر گزاری

وی ادامه داد: از دیگر برنامه‌های سال آتی این مرکز برگزاری جشن حافظان حجاب برای دانش آموزان دختر 15 تا 18 ساله است که پیش بینی می‌شود امسال با حضور بیش از 4 هزار نفر از دانش آموزان در سراسر کشور برگزار شود. این فعال فرهنگی عنوان کرد: همچنین جشن ویژه آیین چادر گزاری برای دانش اموزان کلاس پنجم ابتدایی از دیگر برنامه‌های مرکز ریحانة‌النبی است که دانش آموزان ضمن آشنایی با ضرورت و اهمیت حجاب، در یک آیین رسمی چادر بر سر می‌گذارند و از آن‌ها تجلیل می‌شود.

حجت الاسلام ابراهیم پور تصریح کرد: متاسفانه 70 درصد انرژی این مرکز فرهنگی، برای تامین بودجه و رایزنی با مسئولین دستگاه‌ها صرف می‌شود و تنها 30 درصد این انرژی آن هم با منابع بسیار محدود برای مسئله حجاب در کشور عملیاتی می‌شود که جای بسی تاسف دارد.

مدیر مرکز حجاب ریحانة النبی اظهارداشت: تامین منابع مالی برای کارهای فرهنگی از جمله عملیاتی کردن مسئله مهمی همچون حجاب در کشور، توجه دو چندان مسئولین را می‌طلبد و این مرکز آمادگی خود را اعلام می‌دارد که چنانچه بودجه کافی برای این مرکز تامین شود، توانمندی توسعه طرح‌های جاری را دارد.

*حضرت زهرا؛ الگوی زنان و مردان عالم

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جایگاه حجاب از دیدگاه حضرت زهرا(س) ادامه داد: تنها زن معصومی که الگوی کاملی برای مردان و زنان در ولایتمداری، همسرداری و رعایت حجاب و عفاف است، حضرت زهرا(س) می‌باشند ، ایشان به زنان عالم آموختند علاوه بر حضور در اجتماع می‌توانند شرافت و کرامت انسانی خود را حفظ کنند.

مدیر مرکز حجاب ریحانة النبی افزود: متاسفانه برخی زنان به بهانه حضور در اجتماع و پیدا کردن جایگاه اجتماعی، شرافت و کرامت انسانی خود را زیر پا می‌گذارند و به عنوان کالا و ابزار در جامعه مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی بیان داشت: یکی از مهم‌ترین مسائلی که حجاب را تحت پوشش خود قرار می‌دهد، مسئله عفاف و حیا است؛ حیا بزرگ‌ترین سرمایه انسانی برای حفظ جوامع اسلامی است و اگر عفاف و حیا کمرنگ شود جامعه اسلامی در خطر می‌افتد.

*سیره فاطمی را الگوی خود بدانیم

مدیر مرکز حجاب ریحانة النبی با اشاره به سیره حضرت زهرا‌(س) یادآور شد: حضرت در برابر فرد نابینا نیز حجاب خود را حفظ می‌کردند، ولی امروز متاسفانه برخی زنان جامعه افراد بینا را نا بینا فرض می‌کنند و با پوشش نامناسب به خیابان‌ها می‌آیند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: زندگی سالم و با امنیت جانی، روانی و اخلاقی حق هر انسانی است و مسئولین در این زمینه وظیفه سنگینی بر دوش دارند، اگر از خواب غفلت فرهنگی بیدار نشوند، کشتی جامعه اسلامی در امواج سهمگین تهاجم فرهنگی غرق خواهد شد.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha