به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام و المسلمین علی بهجت، عصر امروز در اولین همایش از سلسله همایش های عرفان اسلامی با عنوان «پارسای پرهیزگار» که به منظور نکوداشت مقام آیت الله العظمی بهجت(ره)، در سالن امام خمینی(ره) دانشگاه پردیس قم برگزار شد، اظهار داشت: خیلی ها می پرسند که امتیاز آیتالله العظمی بهجت چیست؟و این چیزهایی که به ایشان نسبت می دهند، مگر شدنی است؟؛ و سؤال دیگر این است که رمز موفقیت ایشان چه بود؟
وی با بیان این که ارزش هر چیز به سطح علمی آن است و ارزش علم نیز به غایت آن علم میباشد، افزود: به نظر می رسد که علم فقه در میان سایر علوم، اشرف است، چرا که به سایر علوم دسترسی دارد.
* فقه شرط لازم برای شناخت خدا نیست
فرزند آیت الله العظمی بهجت(ره)؛ خاطرنشان کرد: اگر چه فقه علم بسیار مفیدی است، اما شرط لازم برای شناخت و معرفت خدا نیست و از این رو درجه عالمانی که به معنای واقعی فقیه شده اند یکی نیست.
وی افزود: در میان عالمان، آن عالمی ارزشش بالاتر است که عامل به علم خود باشد تا به حب و معرفت و در نهایت به بهشت برسد.
* هرگز کوتاهی نکرد
حجت الاسلام و المسلمین علی بهجت، با بیان این که پدرم هیچ گاه در انجام وظایف خود کوتاهی نداشت، گفت: آیت الله العظمی بهجت(ره) هیچ کوتاهی در انجام کارهای خود نداشت؛ برای مثال زمانی که ایشان درس می خواندند به معنای واقعی غرق در درس می شدند و این چیزی است که تمام اطرافیان و شاگردان ایشان به آن اذعان دارند.
* درس را فدای عبادت نمیکرد
وی افزود: هیچ گاه ندیدیم که ایشان درس را فدای عبادت و یا عبادت را فدای درس کنند و این نکته ای است که می تواند الگویی برای همگان باشد.
* کسی باور نمیکرد او یک مرجع تقلید است!
فرزند آیت الله العظمی بهجت(ره) با تأکید بر این که پدرم از نظر علمی در سطح بسیار بالایی بود، ابراز داشت: طرز پوشش ایشان به اندازه ای ساده بود هرکسی که ایشان را نمی شناخت وقتی را می دید باور نمی کرد، او یک مرجع تقلید باشد.
وی اضافه کرد: آیت الله العظمی بهجت(ره) با این که یک مجتهد اعلم بود، اما هیچ گاه راضی نبود خود را مرجع تقلید و یا حتی مساوی دیگر مراجع تقلید ببیند.
حجت الاسلام و المسلمین علی بهجت یادآور شد: آیت الله العظمی بهجت به این دلیل این خصوصیات را در خود رشد داده بود، چون دانسته بود برای پرواز نباید به هیچ چیز وابسته بود و او به معنای واقعی به هیچ چیز وابسته نبود