یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
کد خبر: 249667
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۰۷:۵۸

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان گفت: غضبناک‌ترین زمان خدا وقتی است که مومنی از مسیرحق خارج گردد.

به گزارش سرويس استانهاي مركز خبر حوزه، حجة الاسلام و المسلمین علیرضا پناهیان در جمع طلاب مدرسه علميه جامعه امیر‌المؤمنین (ع) شهر ری اظهار داشت: هدف اصلی پروردگاراز آزمودن بندگان، سنجش پايداري و استقامت انسانهاي حق طلب در مسير الهي مي باشد.

وي با بيان اينكه برخي تصور مي كنند آزمون الهي از بندگان به جهت تبيين و تفكيك افراد صالح از افراد ناصالح است اظهار داشت: هدف اصلي از امتحان الهي اينست كه انسان‌های صالح تا چه زماني صالح باقي مي مانند و تا كجا نسبت به عهد و پيمانی كه با خدا بسته اند وفادار خواهند ماند.

وي با بيان اينكه خوب بودن مطابق فطرت آدمي مي باشد افزود: مسئله اصلی مربوط به انحطاط انسانهاي خوب است، كه در پي امتحانات متعدد امكان دارد افراد با ايمان نيز زمين خورده و يا از مسير الهي خارج شوند وگرنه افراد ناصالح كه لطمه اي نمي بينند.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان تصریح کرد: وقتي به خلقت آدمي و يا به تاريخ زندگي ابنا بشر مي نگريم به وضوح درمي يابيم كه اکثر ریزش‌ها و رویش‌های ايجاد شده زاييده امتحانات الهی است.

این استاد حوزه در ادامه به بيان داستان خلقت انسان و جايگاه معنوي ابليس قبل از خلقت انسان پرداخته و ابراز داشت: هنگاميكه خداوند انسان را خلق نمود و بر همه فرشتگان حكم كرد كه به او سجده كنند، ابلیس فرمان خدا را اطاعت نکرد؛ آیا تا قبل از اين جريان ابليس گنهكار بود؟ بی‌نماز بود؟ منافق بود؟ فاسق بود؟ نه! او با شش هزار سال عبادت؛ از مقربان درگاه الهي بود، پس چرا به يكباره در آغاز خلقت انسان کسی سقوط مي كند که داراي شش هزار سال سابقه عبادت مي باشد؟ زيرا اصل ماجرای امتحانات الهي در حیات بشري، سنجش درجه ايمان و ميزان پايبندي خوبان به عهد و پيمانهايشان است چرا كه درست نشدن انسانهاي شقي لطمه چنداني وارد نمي كند.

وي در ادامه افزود: ما باید مسئله عاقبت به خیری را جدی بگیریم و آنقدر نسبت به امتحانات بشري داراي نگرشي عميق و دقیق باشيم که اگردرجامعه اسلامی هر شخصيتي، با هر جايگاهي كه دارد نتواند در برابر امتحانات الهي پيروز شود، آب از آب تکان نخورد، زيرا تغيير در زندگي افراد چه به سمت مطلوب و یا غير مطلوب امري اجتناب ناپذير است و خروج افراد خوب از مسير حق نبايد در ما ايجاد تزلزل كند.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان از اين منظر به تشريح علل عدم ظهور امام زمان عج پرداخته و ابراز داشت: امام زمان (عج) چرا هنوز در پس پرده غيبت است؟ آيا عدم حضور آقا به جهت تعداد قاتل‌هاي جامعه است؟ يا اينكه ايشان تعداد بی‌نمازها را بسيار مي بيند و تشريف نمي آورد، نه! بلکه علت اصلی عدم حضور حضرت به اين جهت است كه ميزان استقامت افراد شايسته در مسير الهي مشخص نمي باشد .

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به داستان ایمان آوردن وحشی غلام هند جگر خوار و قاتل حمزه عموی پیامبرص گفت: کافر قبل از اسلام هر جنایتی کرده باشد بخشیده می‌شود؛ سهل‌گیرترین و مهربان‌ترین زمان خدا هنگامي است كه یک کافر هر چه جنایت کرده باشد، تا مؤمن می‌شود همه بخشیده می‌شود؛ خدا در اینجا مهربان‌ترین مهربانان است؛ ولی غضب‌ناکترین زمان خدا وقتی است که مومني از مسير حق خارج گردد.

ایشان در بخش پایانی سخنانشان در خصوص یکی از عوامل انحطاط افراد با ايمان خاطرنشان نمود: یکی از پایگاه‌های خراب شدن بعد از خوب بودن، عدم وفای به عهد است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha