به گزارش مرکز خبر حوزه، وزیر آموزش و پرورش، صبح امروز در پنجمین همایش سالانه همکاری های آموزش و پرورش و حوزه های علمیه، که در راستای تحقق منویات رهبری و به منظور بحث و بررسی پیرامون نظریه اسلامی علم و دین و دلالت های آن در برنامه درسی، در محل سالن همایش های دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، اظهار داشت: تأکیدات مقام معظم رهبری و نگاه ایشان به آموزش و پرورش نگاه بلندی است که تا کنون شاید نظیر آن دیده نشده است.
وی افزود: سخنان مقام معظم رهبری در 14 اردیبهشت در مورد آموزش و پرورش و معلم آن قدر بلند بود که فکر کردیم شاید نتوانیم منویات ایشان را حتی در تفکر خود به تصویر بکشیم.
*رهبری فرمودند "هیچ جا آموزش و پرورش نمی شود"
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: ایشان فرمودند "هیچ جا آموزش و پرورش نمی شود و این نهاد در رأس همه نهادهای مملکتی است".
حاجی بابایی اضافه کرد: در حوزه نظر کسی اختلافی با اهمیت آموزش و پرورش ندارد، اما مشکل ما، مشکل عمل است؛ همه به تبعیت از قرآن، دین اسلام، مقام معظم رهبری و ... ، اول بودن آموزش و پرورش را قبول دارند، اما در عمل این مهم مشاهده نمی شود و مشکل ما اینجاست.
وی با بیان این که در حال حاضر بیش از 18 میلیون دانش آموز مشغول تحصیل هستند، افزود: می توان گفت که هیچ نهاد هم عرضی برا ی آموزش و پرورش وجود ندارد، اما با این وجود باید پرسید که از میان این همه بودجه های که به منظور کار فرهنگی پیش بینی می شود به آموزش و پرورش و این 18 میلیون نفری که تا 18سالگی هم در آن هستند، چه میزان اختصاص می یابد؟
* کجا بهتر ازآموزش و پرورش برای کار فرهنگی است؟
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: اگر در آموزش و پرورش خوب کار کنیم، جنگ نرم معنا پیدا نمی کند؛ کجا را می توان یافت که بتوان بهتر از آموزش و پرورش کار فرهنگی کرد؟ کجا را می توان بهتر از آموزش و پرورش یافت تا بودجه های فرهنگی را به صورت هدفمند هزینه کنیم.
حاجی بابایی تاکید کرد: آموزش و پرورش جایی است که می توان گفت یک درصد بودجه های فرهنگی هدر نخواهد رفت.
وزیر آموزش و پرورش افزود: در سال جاری بیش از 10هزار مدرسه قرآنی در کشور ایجاد می شود که این در مقایسه با 670 دارالقرآنی که قبلا ایجاد شده بود آمار قابل توجهی است.
*آماده راه اندازی 50 هزار مدرسه قرآنی هستیم
وی خاطرنشان ساخت: ما پیشنهاداتی دادیم که امسال بتوانیم بیش از 50 هزار مدرسه قرآنی که حالت پایگاه داشته باشند، را ایجاد کنیم.
حاجی بابایی ادامه داد: با راه اندازی مدارس قرآنی که تا کنون ایجاد شده است، بیش از یک و نیم میلیون دانش آموز به صورت داوطلبانه وارد این مدارس شده اند که این ظرفیت بسیار با ارزشی است.
وی با بیان این که فضای آموزش و پرورش نیازمند یک توجه ویژه و جدی است، گفت: اگر در آموزش و پرورش به صورت جدی کار کنیم، قطعا در دانشگاه ها و در آینده تأسف نخواهیم خورد که چرا این گونه شده است.
وزیر آ موزش و پرورش گفت: نقشه راه کتب درسی و برنامه دروس ملی را در دستور کار داریم؛ این دروس ملی در 4محور پیش بینی و برنامه ریزی شده است و تمام مبانی آن تعلیم و تربیت اسلامی است.
وی گفت: تمام هم و غم ما این است که ذره ای از مبانی تعلیم و تربیت اسلامی فاصله نگیریم و این در راستای دغدغه ای است که مقام معظم رهبری دارند؛ بدانیم که اگر جایی هم نقصی دیده می شود به دلیل این است که کمک لازم به ما نشده است.
*درخواست وزیر آموزش و پرورش از حوزه
وزیر آموزش و پرورش خطاب به مسئولان حوزه های علمیه سراسر کشور گفت: به نظر بنده باید اولین کار و دراولویت دارترین کار حوزه حضورجدی در آموزش و پرورش باشد و من استدعا دارم که به آموزش و پرورش توجه ویژه ای کنید.
وی افزود: اگر می خواهیم مساجد و حسینیه های ما پر باشد، اگر می خواهیم اقتصاد اسلامی در مملکت ما رواج پیدا کند، اگر می خواهیم که احکام اسلامی در جامعه اسلامی ما به معنای واقعی ایجاد شود، باید به آموزش و پرورش توجه کنیم.
حاجی بابایی افزود: دانش آموزی که در دوران ابتدایی ساخته شود، در سنین جوانی و سال های دانشگاه نیز کمتر به انحراف کشیده می شود.
* افتخار می کنم وزیر مهد کودک ها وابتدایی ها باشم
وی تأکید کرد: من افتخار می کنم که وزیر مهد کودک ها یا وزیر ابتدایی ها باشم؛ چرا که کار آن ها یک کار اساسی و زیرساختی است.
حاجی بابایی با بیان این که تأثیرگذاری دانش آموزان ابتدایی بر خانواده های شان بسیار زیاد است، گفت: ما اگر می خواهیم که سطح اعتقادی و دینی مردم از جمله حجاب زنان و دختران در جامعه اصلاح شود، باید به آموزش و پرورش توجه ویژه ای شود؛ یعنی دانش آموزی که سطح اعتقادی او در مدارس محکم شود به خانواده خود فشار می آورد تا آن اعتقادات را در حرکات خود لحاظ کنند. و این تـأثیرگذاری چیزی است که ما می بینیم.
*شبکه معلم و دانش آموز راه اندازی شود
وزیر آموزش و پرورش در پایان گفت: به نظر من همه نهادها از جمله صداو سیما و ... باید به کمک آموزش و پرورش بیایند؛ یعنی حوزه های علمیه باید تمام مردم و جامعه را ترغیب به کمک و تعامل با آموزش و پرورش کنند؛ حتی پیشنهاد می کنم که در صدا و سیما شبکه ای با عنوان معلم و دانش آموز ایجاد شود.