به گزارش مرکز خبر حوزه ، در این نشست محمد النوري عضو شوراي بازنويسي قانون انتخابات تونس گفت: براي اولين بار به ايران آمدهام تا درسهايي را از بزرگترين انقلاب كه در دوران معاصر رخ داد فراگيرم.
* انقلاب ایران بر تمام جهان تاثیر گذاشت
وي افزود: انقلاب اسلامی ايران به رهبری امام خمينی(ره) بر تمام جهان تأثيرگذاشت و نهضت بيداری اسلامی كه امروز در كشورهای منطقه شاهد آن هستيم، نتيجه اين انقلاب عظيم و ارزشمند است.
عضو شوراي بازنويسي قانون انتخابات تونس با اشاره به موج خيزش اسلامي در منطقه، بيان داشت: بيداري اسلامي موضوع بسيار مهمي است كه هر دو طرف در رابطه با آن سخن ميگويند. هم ملتهاي اسلامي وهم دولتهاي مستكبرغربي كه نميخواهند اين ملتها به صورت مستقل و آزاد به زندگي خود ادامه دهند.
* مسلمانان باید به ریشه های خودشان بازگردند
النوري تصريح كرد: نميتوانيم در مورد بيداري اسلامي صحبت كنيم، بدون اينكه در مورد انحطاط و عقب ماندگي گذشته سخن برانيم؛ دوراني كه در آن كشورهاي غربي بر كشورهاي اسلامي مستولي بودند و سيطره داشتند و بر اين كشورها حكومت ميكردند اما ملتهاي اسلامي هرگز راضي به چنين وضعيتي نبودند چون اسلام ميخواهد كه مسلمان فرد گرامي و بزرگوار باشد؛ مسلمانان بايد به ريشههاي خودشان بازگردند و متوجه شوند كه قرار نيست زير ستم و بار استعمار غربيان زندگي كنند بلكه بايد به عنوان انساني آزاد و آزاده در اين دنيا ادامه حيات داشته باشند.
وي افزود: اصول اسلام اساس تمدن بشري است؛ اين اصول بايد بار ديگر به جايگاه اصلي خود بازگردد و بايد تمدن اسلامي حاكم شود و ما بايد اين كار را بكنيم.
بر پایه این گزارش به نقل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ، عضو شوراي بازنويسي قانون انتخابات تونس با اشاره به جايگاه تونس در تمدن بشري ، اظهار داشت: تونس كشور كوچكي است ولي نقش بزرگي در تمدن اسلامي دارد. در اين كشور تمدنهاي متعدد در طول تاريخ از جمله فينيقي، رومي و اسلامي حكمفرما بودند؛ تمدن اسلامي كه استعمارگران تلاش كردندآن را در اين كشور از بين ببرند و ملت را زير سلطه خويش قرار دهند.
وي افزود: تونس به داشتن متفكران برجسته معروف است؛ ابوالقاسم شابي، شاعرجواني است كه مردم را به قيام و انقلاب تشويق ميكرد و ملت خود را به اصول اسلامي پايدار يادآوري ميكرد.
* روایت رئیس جمعیت زنان تونس از ریشه های انقلاب مردمی
غاده بن جدو رئيس جمعيت زنان تونس نيز در اين نشست به ريشههاي انقلاب مردمي اين كشور اشاره كرد و گفت: انقلاب ما نتيجه سلسله ظلم و ستمهايي بود كه حكام ستمگر بر ملت تونس روا ميداشتند؛ از سوي ديگر گروهها و جمعيتهايي به نام زن تونسي صحبت ميكردند كه به بدتربن شكل اين نقش را ايفا كردند در حالي كه خود مرتبط با حكام ديكتاتور تونس بودند و خود را نماينده زن تونسي ميدانستند.
وي افزود: ما بر اساس اعتقادمان كه زن به عنوان نيمي از جامعه بايد نقش مهمي در ايجاد بيداري و آزادي در جامعه ايفا كند حركت كرديم. دين اسلام به نحو احسن زن را تكريم كرد اما انسان از تعاليم ديني خارج شد و نقش ديگري را ايفا كرد لذا در صحنه مبارزاتي و اجتماعي زنان در تونس وارد شديم تا چهره واقعي زن را نشان دهيم.
* شاهد پیشرفت شگرف در ایران بودیم
خانم غاده بن جدو در ادامه بيان داشت: با آمدن به ايران شاهد پيشرفت شگرف در زمينههاي مختلف در اين كشور بوديم و ان شاء الله با استفاده از اين تجربيات نقشي در پيشرفت كشور تونس ايفا كرده و اميدواريم آينده اي روشن براي كشورمان شاهد باشيم.
هادي تسخيري پژوهشگر كشورمان از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي ديگر سخنران نشست علمي بيداري اسلامي با بيان اينكه تونس يكي از كشورهاي تاريخي و بسيار كهن در شمال افريقا است، اظهار داشت: اين كشور از زمان ظهور حضرت مسيح نقش بسيار فعالي در انديشه مسيحيت داشت كه در آن زمان ۲ كانون اصلي بود يكي در روم ديگري در تونس كه به الافريقيه معروف بود.
* سرداران خراسانی تونس را فتح کردند
وي با تاكيد بر اينكه كشور تونس آغازگر بيداري اسلامي و انقلابهاي مردمي در جهان عرب بود، افزود: جالب است بدانيد سرداران خراساني سپاه اسلام اين كشور را فتح كردند و مردم تونس چون عدالت اسلامي را ديدند به استقبال سپاه اسلام آمدند.
وي به شهر باستاني قيروان تونس اشاره كرد و گفت: شهري در تونس به نام قيروان كه اسم اصلي آن كاروان بوده است در زمان ورود سپاه اسلام به اين كشور تاسيس شد و پايگاه نفوذ اسلام به شمال افريقا بلكه در كل جهان عرب و جهان اسلام شد.
در پايان اين نشست علمي جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد و سخنرانان در رابطه با موضوع نشست به سوالات شركت كنندگان پاسخ گفتند.