چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024

قائم مقام حوزه­های علمیه با بیان این­که طلاب باید به دنبال اخلاق عملی باشند، گفت: راه را گم نکنیم و اخلاق را با اصطلاحات اخلاقی و عرفانی آن به بیراهه نکشیم.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت­الاسلام والمسلمین محمودرضا جمشیدی در دیدار طلاب مدرسه علمیه شبانه مجتهدی قم با اشاره به این­که همه مردم نیاز به تذکر دائمی دارند، گفت: از معصوم (ع) نقل شده که مؤمن احتیاج به سه خصلت؛ توفیقات الهی، نصیحت و موعظه و پذیرفتن حرف حساب دارد.

عضو جامعه مدرسین ادامه داد: یکی از امامانی که همیشه خود را موعظه می­کرد، امام علی(ع) بود. ایشان به خود می­فرمودند؛ ای علی! اگر فردا تو را به سمت آتش ببرند، چه کسی تو را نجات خواهد داد؟ این امام همام همیشه خویش را موعظه می­کرد و به فکر آخرت خود بود.

*برای اخلاق مرز تعیین نکنیم

وی با بیان این­که طلاب باید به فکر مسائل اخلاقی خود نیز باشند، خاطرنشان ساخت: اخلاق مرز ندارد و نمی­توان برای اخلاق، مرزهای اجتماعی، اخلاقی، فرهنگی و .... تعیین کرد و با جمع همه این مرزها اخلاق پدید می­آید.

*اخلاق را با اصطلاحات آن به بیراهه نکشیم

قائم مقام حوزه­های علمیه افزود: ما راه را گم نکنیم و اخلاق را با اصطلاحات اخلاقی و عرفانی آن به بیراهه نکشیم. آنچه باید به دنبال آن باشیم، اخلاق و عرفان عملی است و زمانی به دست می­آید که ما به وظیفه خود واقف باشیم و به دنبال آن برویم.

*طلاب ماهیت طلبگی خود را بشناسند

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران با اشاره به این­که طلاب باید ماهیت طلبگی خود را بشناسند، اظهار داشت: ما باید مرغوب­ترین اعمال و افکار را داشته باشیم؛ چون راهی را انتخاب کردیم که در روایات، تأکید زیادی بر آن شده و از بهترین راه­ها شمرده شده است. این روایت را که می­فرماید: «مدادالعلماء افضل من دماءالشهدا» باید با تمام وجود باور کرد.

*نتیجه این راه سربلندی است

حجت­الاسلام والمسلمین جمشیدی، خطاب به طلاب اذعان داشت: این راهی را که شما انتخاب کردید، احتیاج به زحمت و فهم فراوانی دارد البته نتیجه آن سربلندی است. شما با عمل به آنچه که خداوند متعال و بزرگان دین فرموده‌اند، تبدیل به انسان کاملی همانند امام خمینی(ره)، رهبر معظم انقلاب و مراجع عظام تقلید می­شوید؛ پس این راه را با صلابت و ایستادگی دنبال کنید و به سرمنزل مقصود برسید.

*دلیل ورود طلاب به حوزه علمیه

وی با بیان این­که دعای خیر پدر و مادر، لقمه حلال، نگاه عالم، کار خیر و یا ناله در دل شب، باعث آمدن شما به حوزه علمیه شده است، تصریح کرد: این راه را محکم نگه دارید و آن را دنبال کنید؛ چون شما سرمایه گرانبهایی را به دست آوردید و انسان سرمایه­ای که به دست آورده را از دست نمی­دهد و به تدریج به آن می­افزاید؛ پس آن را غنیمت بشمارید؛ البته اگر کسی در این راه خود را رها کرد، از راه به در می­شود و مشکلات و معضلات جدی برای او پدید می­آید.

*طلبگی یک هویت و حقیقت است

قائم مقام حوزه­های علمیه در پایان، طلبگی را یک هویت و حقیقت دانست و یادآور شد: این راه جزو بهترین­ راه­های عالم هستی است که خداوند متعال با عنایت اهل­بیت(ع) پرده از روی آن برداشته و ما را به سمت آن هدایت کرده است. این گنج احتیاج به حفظ و نمو دارد و ما باید حافظ آن باشیم و قدر آن را بدانیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha