به گزارش مرکز خبر حوزه، حضرت آيت الله جوادي آملي، عصر امروز در ديدار سه نفر از مدعوين ايتاليايي شرکت کننده در کنفرانس بين المللي "ضد تروريسم براي صلح عادلانه " گفتند: افرادي که واقعيت تلخ تروريسم را چشيده اند نه تنها دست به اين کار نمي زنند، بلکه با تمام تلاش جلوي آن را مي گيرند، اما آنان که تلخی آن را نچشیدهاند، حقیقت آن را درک نمیکنند.
معظم له با اشاره به نگاه موجود در غرب نسبت به دين، ابرازداشتند: برخي از غربيها گمان مي کنند که دين علم نيست ، خرافه و افسانه است، لذا ايمان را در مقابل علم مي دانند.
حضرت آيت الله جوادي آملي در ادامه افزودند: با توجه به اين که معيار غربيها در معرفت شناسي حس و تجربه است، خاطر نشان کردند: چيزهايي که به حس و تجربه نيايد را نمي پذيرند. اين در حالي است که معرفت شناسي چندين درجه دارد؛ اولين مرتبه آن حس و تجربه است ، مرتبه بعدي علوم نيمه تجربي مانند رياضيات است و فلسفه و کلام بالاتر از علوم رياضيات قرار دارد. بالاتر از همه اينها معرفت شهودي است و اين معرفت با لفظ و مفهوم همراه نبوده و معرفت شهودي با حقيقت سرو کار دارد.
استاد برجسته حوزه علميه قم افزودند: کسي که يک سخنراني علمي ميکند، يا کتاب مينويسد، مفهوم عقل و علم را مي فهمد، اما ممکن است گاهي آن فرد مفهوم را بفهمد، ولي اهل عمل نباشد.
معظم له گفتند : آناني که تلخي تروريسم را نچشيده اند، ممکن است در همايشي در مورد تروريسم سخنراني کنند يا مقاله بنويسند اما نمي توانند حقيقت اين پديده را احساس کنند.
* چه کسانی اسلام ظاهری آوردهاند؟
حضرت آيت الله جوادي آملي یادآورشدند: انبياي الهي (ع) حقيقت را چشيدند و براي بشريت بازگو کردند ، برخي مردم آن حقيقت را در حد خودشان چشيدند و شيفته اسلام شدند و برخي ديگر نيز اين مطالب را فهميدند و اسلام ظاهري آوردند.
ايشان افزودند: بهترين راه و تنها راه براي رسيدن به عالم شهود و عرفان عمل به دستورات انبياء (ع) است.
معظم له ادامه دادند:خداوند مقلب القلوب است و هر انساني از طريق دل خود با خدا ارتباط دارد و نيات خيري که در قلب فرد القا مي شود، نشانه فيض حق تعالي به شمار مي رود.
مفسر بزرگ قرآن کريم افزودند: انساني که در يک زيردريايي آسيب ديده در عمق اقيانوس در حال غرق شدن است و هيچ کس از حال او با خبر نيست همواره به يک حقيقتي متکي است که از حال او با خبر است و بر اقيانوس مسلط بوده و مي تواند آن انسان را نجات دهد.
حضرت آيت الله جوادي آملي ابرازداشتند: ما انسانها مي توانيم طوري زندگي کنيم که تمام شئون ما الهي باشد منتها اين شئون نياز به مراقبت دارد، انسان مي تواند مراقب خودش باشد تا تقلب نکند.
ايشان خاطر نشان کردند: ممکن است فردي به منظور کسب مدرک ، شهرت يا پول تحصيل کند يا اين که خوب بفهمد ، باور کند ، عمل کند و اعمال نيک خود را به جامعه منتقل کند و در اين صورت جامعه نوراني شده و اين گونه اعمال خوب مي تواند به ثوابهاي ديگر کمک کند.
معظم له ابرازداشتند:صفحه قلبي که خداوند نصيب ما کرده است مانند آيينه اي شفاف است و گناه مانند غبار و چرک بر روي اين آيينه خواهد نشست.
* سخن خلاف آیینه دل را سیاه میکند
استاد برجسته حوزه افزودند: سخن خلاف ، نگاه ناروا ،اعمال ناپسند و مال حرام آيينه دل را سياه مي کنند.
ايشان خطاب به نوجوانان و جوانان اضافه کردند: آيينۀ قلب جوانان هنوز آلوده نشده است و آنان بايد گوش به حرف رهبران الهي داده و بدانند که اين آيينه قلب را به کدام سمت نگهدارند.
حضرت آيت الله جوادي آملي اضافه کردند: انبياي الهي (ع) آمدند تا به ما بگويند که آيينه دل خود را به کدام طرف نگهداريم و جواني که آيينه اي شفاف در دستش مي باشد، بايد قدر آن را دانسته و گوش به فرمان رهبران الهي باشد.
بر اساس اعلام بنیاد علوم وحیانی اسراء، دکتر کمال کوربوچي حقوقدان و استاد دانشگاه ، مهدي ايللو مدير انتشارات عرفان در ايتاليا و حجت الاسلام ديالما عباس مدير موسسه امام مهدي (عج) در کشور ايتاليا در دو روز گذشته در کنفرانس بين المللي ضد تروريسم براي صلح عادلانه در تهران شرکت کرده بودند که امروز با حضرت آيت الله جوادي آملي دیدارکردند.