شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
کد خبر: 250203
۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۹:۴۹

آیت الله حائری شیرازی توبه را عامل نجات انسان از تباهی و بدبختی و آتش جهنم دانسته و گفت: یکی از مواردی که خدای متعال رحمت خود را بر انسان نازل می کند زمان توبه است.

به گزارش خبرنگار مرکز خبر حوزه، آیت الله حائری شیرازی پیش از ظهر امروز در جلسه درس اخلاق خود که در سالن اجتماعات مدرسه علمیه فیضیه برگزار شد، اظهار داشت: انسان باید جرأت توبه در مقابل کار هایی که انجام داده است را داشته باشد؛ همچنین انسانی در محضر خدای متعال سربلند خواهد بود، همان‌طوری که خداوند می فرماید، « يَا أَيُّهَا الَّذِينَ...» بنابراین هر کس توانایی نه گفتن را به خواسته های نفسانی خود داشته باشد.

وی با اشاره به آیات قرآن کریم افزود: معیار و ملاک انسان در محضر پروردگار گذشتن از بهترین چیزی که در دنیا برایش وجود دارد می باشد؛ با یک دقت عقلی و عملی در مفهوم آیه کریمه« لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَمَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ»، (آل عمران:92) گذشتن از بهترین سرمایه ای است که برایش وجود دارد.

استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: هنر مند کسی است که از« مِمَّا تُحِبُّونَ» بگذرد تا بتواند در مقابل « تَنَالُوا الْبِرَّ»را دریافت نماید، این همان زیر پا گذاشتن نفس و پست و مقام است.

آیت الله حائری شیرازی با اشاره به زنجیر کشیدن« نفس اماره» تصریح کرد: یکی از مزایای اصلی درس اخلاق به زنجیر کشیدن نفس اماره است، نباید جایگاه درس اخلاق را با دروس متداول حوزه مقایسه کرد؛ چرا که دروس دیگر، با امتحان و حضور غیاب روبرواست، لذا چندان در انسان تاثیر معنوی نمی‌گذارد، اما درس اخلاق بدون این قید و بندها برگزار می شود که همان « مِمَّا تُحِبُّونَ» نامیده می شود.

وی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم یادآور شد: انسان در طول زندگی نیازمند برنامه ریزی، در جهت نیل به اهداف عالیه می باشد که اگر سازماندهی نشود، دچار گمراهی و نابودی خواهد شد و خسارت‌های جبران ناپذیری را برای شخص به جا می‌گذارد، اما اگر با تدبیر مسیر الهی را طی نماید به درجه ای می رسد که خدای متعال می فرماید: «مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثَى وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَيَاةً طَيِّبَةً وَلَنَجْزِيَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ» (النحل:97) به درجه مخلصین خواهد رسید.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha