به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، در این جلسه که نماینده ولی فقیه در استان و نیز معاون پژوهش حوزه های علمیه کشور حضور داشتند، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی ملکی گزارشی از روند فعالیتهای پژوهشی این حوزه ارائه کرد و گفت: اعضای محترم شورای حوزه گلستان تاکید جدی بر مقوله مهم تحقیق و پژوهش داشته و در این مسیر رهنمودهایی داشته اند که همواره مورد توجه مسئولان حوزه استان قرار دارد.
وی افزود: راه اندازی معاونت پژوهشی حوزه استان و دفتر پژوهشی در مدارس استان به منظور مدیریت امر پژوهش در حوزه ها از جمله اقدامات انجام شده در این جهت می باشد.
* کارگاه آموزشی پژوهشی
مدیر حوزه علمیه گلستان همچنین خاطرنشان کرد: برگزاری کارگاه آموزشی با حضور معاونین و مسئولان دفاتر پژوهشی استان ، انتشار شماره نخست فصلنامه اسوه در حوزه علمیه استان از دیگر اقدامات این مرکز می باشد.
وی برگزاری کارگاه علمی و مهارتی استادان ادبیات عرب، حمایت از مولفین کتب در استان و پیگیری تدوین کتاب "تجزیه افعال قرآن" در سه جلد را از دیگر فعالیت های مدیریت حوزه گلستان عنوان کرد.
* شناسایی نیازهای کتابخانهها
حجت الاسلام والمسلمین ملکی در ادامه بیان داشت: شناسایی نیازهای کتابخانه مدارس استان به منظور تجهیز آن و راه اندازی وبلاگ استادان پژوهشی حوزه های علمیه استان از اقداماتی است که در راستای تقویت مقوله تحقیق و پژوهش در بین حوزویان استان انجام شده است.
مدیر حوزه علمیه گلستان همچنین با اشاره به اهمیت توجه به رویکردهای علمی در مقوله پژوهش در حوزه پیشنهاد
کرد درس روش تحقیق برای نخستین بار در کشور به عنوان پایلوت در حوزه استان گلستان تدریس شود.
وی آموزش شیوه های علمی پژوهش و تحقیق به طلاب را موجب بهینه شدن فعالیتهای پژوهشی در حوزه ها دانست و افزود: با توجه به ضرورت نهادینه شدن تحقیق در مدارس علمیه استان پیشنهاد می شود تدوین یک مقاله علمی در پایان هر سال تحصیلی برای طلاب در تمامی پایه ها و ارائه آن به معاونت پژوهش استان الزامی شود.
در ادامه این نشست پس از بحث و بررسی مسائل و مشکلات پژوهشی حوزه علمیه استان ، حجت الاسلام والمسلمین عماد، به سئوالات و مسائل مطرح شده از سوی اعضای شورای حوزه استان پاسخ داد.