شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
کد خبر: 250734
۸ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۰:۰۶

حجت الاسلام والمسلمین محمد جواد ارسطا، فخر فروشی را منجر به تکبر وعدم توجه به نصیحت ها، پند و اندرزها و اظهار نظر دیگران دانست.

به گزارش مرکز خبر حوزه، رییس دانشگاه باقرالعلوم(ع) طی سخنانی در سلسه نشست های خود با اساتید ودانش پژوهان این دانشگاه، با اشاره به حکمت 454 نهج البلاغه، یکی از مذموم ترین صفات را از نگاه امام علی(ع) فخر فروشی دانسته و اظهارداشت: این امام همام در این حکمت تصریح می کنند که «ما لَاِبن آدم وَالفخرَ، اوّله نطفة و آخره جیفة ولا یَرزُق نَفسَه وَ لایَدفع حَتفَه»[1] انسان را با فخر فروشی چه کار؟ اول کارش نطفه ای است و آخر کارش تبدیل به مردار می شود، نه می تواند روزی خود را تامین کند و نه می تواند مرگ را از خود دفع نماید.

وی افزود: فخر فروشی؛ یعنی افتخار کردن به هر چیزی ولو این که مثبت و خوب باشد و از این طریق، خود را برتر از دیگران دانستن؛ بنابراین فخر فروشی مذموم است.

معاون آموزش دفتر تبلیغات اسلامی تصریح کرد: آنچه در فخر فروشی مذموم است، همین ترجیح دادن خود بر دیگران ولو به واسطه کارهای خیر و مثبت می باشد.

حجت الاسلام والمسلمین ارسطا در تبیین این مطلب با ذکر حدیثی از پیامبر اکرم(ص) ادامه داد: رسول خدا(ص) می‌فرمایند: "من آقای همه فرزندان آدم هستم، ولی فخر فروشی نمی‌کنم"، یعنی به سیادت هم نمی توان فخر فروخت، آن هم سیادتی که در خود پیامبر است که اصل هر سیادت می باشد

* هیچ انسانی نمی تواند خود را برتر از دیگری بداند

براساس گزارش روابط عمومی دانشگاه باقرالعلوم(ع)، وی در پایان خاطرنشان کرد: ملاک برتری تقوا است و از آنجایی که تقوا برای هیچ کسی به طور دقیق قابل سنجش نیست و فقط خدا می تواند بسنجد؛ بنابراین هیچ انسانی نمی تواند خود را برتر از دیگری بداند.



[1]. بحارالانوار، ج 7، ص 294، باب العصبیة والفخر

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha