چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024

رشادت‌های خالصانه مراجع عظام و روحانیون در دوران دفاع مقدس مدال‌های افتخارآفرینی برای جامعه اسلامی می‌باشد.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت‌الاسلام امیرانصاری با اشاره به نحوه تشکیل ستاد دایرةالمعارف دفاع مقدس گفت: این ستاد با هدف تاریخ‌نگاری دفاع مقدس و ثبت آثار و خاطره‌های رزمندگان اسلام، به دستور مقام معظم رهبری تشکیل شد.

وی، با تشریح فعالیت‌های این ستاد افزود: ستاد دایرةالمعارف دفاع مقدس به پژوهش در بخش‌های گوناگون دفاع مقدس می‌پردازد، کسانی که با جنگ و فرهنگ دفاع مقدس آشنا نیستند یا برای تحقیق و مقاله یا کتاب، به اطلاعاتی دربارة دفاع مقدس نیاز دارند، با مراجعه به این دایره‌المعارف، بی‌نیاز می‌شوند.

مدیر امور پژوهشگران و کرسی‌های نظریه‌پردازی جامعه‌المصطفی تصریح کرد: ستاد حوزوی دایره‌المعارف دفاع مقدس با هماهنگی جامعه مدرسین و مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه و با مشارکت نهادهای مختلف از جمله جامعه‌المصطفی، سازمان تبلیغات اسلامی، ستاد کنگرة شهدای روحانی، مؤسسة روایت سیرة شهدا، بنیاد حفظ و نشر ارزش‌های اسلامی، حوزه علمیه خراسان، مرکز خدمات حوزه‌های علمیه، تیپ مستقل امام صادق(ع) و حوزه علمیه خواهران تشکیل شده است.

حجت‌الاسلام امیرانصاری با اشاره به کلام امام خمینی(ره) درباره حضور پرشکوه و جانفشانی مراجع و روحانیون در دفاع مقدس و مخفی‌ماندن ایثارگری های آنان، اظهار داشت: ایثارگری‌های این قشر در عرصة دفاع مقدس فراموش‌ شده تا جایی که به مظلوم واقع شدن آنان در این زمینه منجر گردیده است.

*4 هزار شهید روحانی

وی، آمار شهدای روحانی را بیش از چهارهزار شهید اعلام کرد و اظهار داشت: ما بیش از چهارهزار شهید روحانی داریم. حتی در زمان جنگ، بعضی از طلاب به اقتضای شرایط، لباس پاسداری یا بسیجی بر تن کردند و هیچ کس از هویت آنها باخبر نبود و بسیاری از طلاب شهید، تاکنون نیز جزو روحانیون شهید به شمار نیامده‌‌اند و تصور بر این بود که شهدای بسیجی هستند و در فهرست شهدای گمنام، آزادگان سرافراز و جانبازان جنگ تحمیلی، شمار زیادی از روحانیون وجود دارند.

*رشادت‌های روحانیون! مدال‌های افتخارآفرین

حجت‌الاسلام امیرانصاری رشادت‌های خالصانة مراجع و روحانیون گمنام را مدال‌های طلایی و افتخارآفرین مردم و حوزه برشمرد و افزود: کسانی که خالصانه در این راه گام گذاشتند، در واقع مردان علم در میدان عمل بودند.

وی، روح شهادت‌طلبی در راه خدا و خلوص حوزویان را در صحنه‌های نبرد، از ویژگی‌های مهم مراجع و روحانیون دانست و ابراز داشت: افرادی چون حجت‌الاسلام والمسلمین عابدی، که هفت سال سابقة حضور در صحنة دفاع از دین و میهن دارد و پس از جنگ نیز در جبهة علمی، فقهی و فرهنگی از جهادگران واقعی به شمار می‌رود،باید شناخته شوند و الگوی نسل کنونی باشند.

*نقش مراجع در دفاع مقدس تبیین می‌شود

عضو ستاد دایره‌المعارف دفاع مقدس، خاطرنشان کرد: این ستاد در نظر دارد تمام فعالیت‌ها، داستان‌ها، خاطره‌ها و... روحانیون شهید در دفاع مقدس را بررسی و نقش مراجع را نیز در این زمینه تبیین نماید.

وی، در ادامه، اظهار داشت: به منظور فرهنگ‌سازی و تبلیغ برای شناسایی و معرفی نقش مراجع و روحانیون در دفاع مقدس، همایشی در پنجم خرداد برگزار شد.

حجت‌الاسلام امیرانصاری گفت: در این همایش، بیش از 58 مقالة انفرادی شامل چهل مقاله از خواهران و هجده مقاله از برادران ارائه شده؛ در بخش گروهی نیز 17 مقاله از 61 نفر و همچنین 15 مقاله ویژه به دبیرخانه ارسال گردیده بود.

وی افزود: شش کتاب با موضوع‌های مختلف مانند «بررسی نقش حوزه‌های علمیه و مراجع در دفاع مقدس از نگاه امام خمینی(ره)»، «بررسی نقش حوزه‌های علمیه و مراجع در دفاع مقدس از نگاه مقام معظم رهبری»، «برداشت‌هایی از سیرة اخلاقی دفاعی امام خمینی(ره) و امامان جمعه در دفاع مقدس»، «سیرة اخلاقی مرجعیت و حوزه‌های علمیه در دفاع مقدس»، «علمداران بصیرت» و « طلایه‌داران معرفت» از جمله کتاب‌ها است که آماده چاپ می‌باشد.

وی همچنین گفت: فیلم مستندی از 1200 نفر از روحانیون شاخص در دفاع مقدس در حال تهیه است.

*دیدار با مراجع و علما

بر اساس گزارش مرکز اطلاع‌رسانی جامعه‌المصطفی، حجت‌الاسلام امیرانصاری، دیدار با مراجع معظم تقلید و علما را از جمله برنامه‌های ستاد دایره‌المعارف دفاع مقدس برشمرد و خاطرنشان ساخت: تاکنون، با چند تن از علما و مراجع تقلید از جمله آیات عظام مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی، حضرت آیت‌الله جوادی آملی، یزدی، حجت‌الاسلام والمسلمین واعظی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حجت‌الاسلام والمسلمین خاموشی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی دیدار داشته‌ایم.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha