یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

آیت الله مصباح یزدی گفت: اگر چه نقش روحانیت در پاسداری از انقلاب بی‌بدیل است، اما هنوز از ظرفیت‌های این نهاد مقدس در عرصه‌های مختلف نظام بهره‌برداری کامل نشده است.

به گزارش خبرنگار اعزامی سرویس استان های مرکز خبر حوزه، آیت الله محمدتقی مصباح یزدی، عصر امروز در اختتامیه سومین دوره همایش سالانه « روحانیت، راهبردها و تعاملات فرهنگی» که در سالن اجتماعات هتل نخل مشهد برگزار شد، اظهار داشتند: وظیفه ای بر دوش همه انسان ها وجود دارد که مختص به روحانیت نیست و هر کسی در حد توان باید آن را انجام دهد.

معظم له با بیان این که در هر زمانی باید نیازهای جامعه را شناخت، گفتند: به طور کلی جامعه یا نیازهای مادی از جمله کشاورزی، دامداری، امور بهداشتی و ... دارد که مشترک بین انسان و حیوان است و یا نیازهای معنوی که  مختص به جامعه انسانی است.

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام  خمینی(ره) افزودند: در ادامه همین، نیازهای معنوی و توجه به آن هاست که انسان ها در پی اموری چون علت آفرینش خدا هستند.

ایشان گفتند: علما مأموریت دارند که مرز معنوی جامعه را حفظ کنند و نگذارند شیاطین در این مرز وارد شوند.

آیت الله مصباح یزدی با بیان این که علما، مرزداران، جامعه معنوی هستند، یادآور شدند: این مرز، مرز  جغرافیایی نیست؛ چرا که مرز آن دلهاست و شیاطین سعی در ورود به آن دارند و روحانیت باید در مقابل این حمله ها بایستد.

معظم له تأکید کردند: علما باید همواره مراقب باشند که شیاطین در اعتقادات مردم رسوخ نکنند و از لحاظ مادی به حقوق مردم تجاوز نکنند.

عضو خبرگان رهبری ادامه دادند: به طور یقین اگر مصالح معنوی و حتی مادی جامعه و مردم آسیب ببیند، علما مسئولیت دارند، البته این نکته ای است که امام علی(ع) آن را شرط خلافت می دانند.

ایشان با اشاره به دوران قبل از انقلاب گفتند: قبل از انقلاب امکان اثر گذاری در عرصه های فوق شاید برای روحانیت وجود نداشت؛ و ما در دورانی که در سن جوانی در حوزه های علمیه درس می خواندیم، فکر می کردیم که درس می خوانیم که چه کار کنیم؟

معظم له با بیان این که قبل از انقلاب واقعا کاری از دست مان بر نمی آمد، افزودند: خوشبختانه به واسطه انقلابی که امام خمینی(ره) پایه گذاری کردند، آن قدر کار فراروی روحانیت قرار گرفت که تمامی ندارد.

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) خاطرنشان ساخت: بعد از انقلاب به دلیل حجم کارها با کمبود روحانی هم از لحاظ کیفی و هم از لحاظ کمی مواجه شدیم.

ایشان با بیان این که اگر چه برخی از دولت ها میدان زیادی به روحانیون ندادند، اضافه کردند: واقعا باید بپذیریم، هنوز هم بعد از 33سال از پیروزی انقلاب از ظرفیت‌های روحانیت به طور کامل استفاده نشده است.

آیت الله مصباح یزدی در ادامه با اشاره به تعامل مجمع نمایندگان و سازمان بسیج طلاب، گفتند: چنین تعاملاتی اسباب خیر و سبب ایفای نقش بیشتر روحانیت در جامعه می شود.

معظم له خاطرنشان کردند: امروز شبهات بسیار زیادی مطرح می شود ،اما با این حال باید پرسید که ما چقدر آمادگی پاسخ گویی به این ها را داریم.

استاد حوزه علمیه قم با بیان این که وظیفه دیگر روحانیت مبارزه با ستمگران مادی است، تأکید کردند: روحانیت همواره با پرخورها و ظالم ها مبارزه کرده است.

معظم له با اشاره به تأکیدات امام خمینی(ره) مبنی بر این که روحانیت باید ساده زیست باشد، گفتند: این سفارش امام راحل نه فقط یک توصیه اخلاقی است، بلکه اگر روحانیت بخواهد وظیفه اجتماعی خود را به خوبی انجام دهد، شرطش همین ساده زیستی است.

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) تصریح کردند: بخشی از فعالیت های روحانیت باید در راستای بالا بردن معرفت و آگاهی جامعه نسبت به مسائل روز باشد.

ایشان با تأکید گفتند: اگر بخواهیم پاسخ نیازهای علمی جوانان را بدهیم، نیروی ما از نظر کمیت و کیفیت و به ویژه کمیت، خیلی کم است.

آیت الله مصباح یزدی با اشاره به حضور روحانیون در دانشگاه‌ها، گفتند: حضور روحانیون در دانشگاه ها، اگر با توانمندی علمی همراه باشد، شبهه های جوانان را رفع می‌کند، در غیر این صورت بر شبهات می‌افزاید.

معظم له با اشاره به برگزاری طرح ولایت که هر ساله برای دانشجویان سراسر کشور، برگزار می شود، افزودند: این دوره ها بسیار نتیجه بخش بود و این نتیجه بخشی تا جایی است که مسئولین آن بسیار شگفت زده شدند.

عضو خبرگان رهبری خاطرنشان ساختند: بهتر است چنین دوره هایی یا مشابه آن ها برای طلاب و روحانیون برگزار شود.

ایشان تأکید کردند: مجمع نمایندگان طلاب و فضلا و سازمان بسیج با مشارکت هم و البته با پشتوانه نهادهایی چون جامعه مدرسین و شورای عالی حوزه، دوره هایی شبیه دوره ولایت دانشجویان را برای طلاب برگزار کنند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha