چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024

احادیث ساختگی در مورد خلافت و خلفا تحت عنوان یک رساله علمی سطح3 حوزه، با حضور کارشناسان و صاحب نظران حوزوی، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام عبدالصالح بابازاده در جلسه دفاع از رساله علمی خود با موضوع «بررسی احادیث ساختگی در مورد خلافت و خلفا»، اظهار داشت: بدون شک در حیات رسول خدا دسیسه های دشمنان و منافقان به واسطه وحی الهی از بین می رفت، اما بعد از ارتحال پیامبر اسلام(ص) منافقان و دشمنان فعالیت های خود را به دلیل این که دیگر بیم رسوا شدن نداشتند تشدید کردند.

*سخنان نویسنده برای معرفی رساله علمی

وی افزود: بعد از ارتحال رسول الله(ص) برخی از دشمنان به اسم اسلام، احادیث و روایاتی ساختگی ساخته و آتش اختلاف را میان مسلمانان ایجاد کردند.

نویسنده این رساله علمی افزود: قطعا اگر ما احادیث ساختگی را مورد واکاوی قرار داده و آن ها را به صورت علمی رد کنیم، دیگر هیچ مسلمانی به آن ها گرایش نخواهد داشت و در نهایت وحدت میان مسلمانان ایجاد خواهد شد.

وی گفت: در این رساله علمی که از بخش های مختلفی تشکیل شده است به بررسی تعلیم حدیث و نیز بررسی واژه خلیفه در مسلمین پرداخته شده است.

حجت الاسلام بابازاده گفت: در این رساله مهمترین احادیثی که فکر می کردیم، منشأ انحرافات در جهان اسلام باشد را جمع آوری کرده و مورد نقد و بررسی دقیق علمی قرار دادیم.

*سخنان استاد داور در مورد این رساله علمی و بیان برخی انتقادات

بعد از سخنان اولیه نویسنده رساله علمی «بررسی احادیث ساختگی در مورد خلافت و خلفا»، استاد داور این نشست علمی به ایراد سخن پرداخت و گفت: موضوع این رساله، موضوعی بسیار مناسب است چرا که در میان اهل سنت، تا حدی تاریخ سازی صورت گرفته است. از این رو این رساله علمی می تواند کار مثبتی تلقی شود.

حجت الاسلام و المسلمین رضوی افزود: در کنار نکات مثبت این رساله علمی، نکات منفی هم در آن به چشم می خورد و از جمله آن ها این است که باید استانداردهای یک رساله علمی رعایت شود.

وی گفت: در این رساله علمی به دلیل این که بخش های مجزایی از جمله دیدگاه های شیعه اثنی عشری و دیدگاه های اهل بیت(ع) آمده است، این شبهه را پدید می آورد که گویی دیدگاه شیعیان اثنی عشری جدای از دیدگاه اهل بیت(ع) است.

استاد داور رساله علمی «بررسی احادیث ساختگی در مورد خلافت و خلفا» تصریح کرد: به دلیل این که این رساله به زبان فارسی نوشته شده است، باید تمام عبارات عربی آن از جمله آیات و روایات موجود در آن علاوه بر انتشار به زبان عربی، ترجمه فارسی هم داشته باشد.

*دفاع نویسنده در مقابل انتقادات استاد داور

بعد از انتقادات استاد داور نویسنده این پایان نامه در دفاع از رساله علمی خویش، گفت: برخی از اشکالات استاد داور را می پذیرم، اما تمام تلاش من در این رساله علمی این بوده طبق فهرست بندی این رساله علمی که مورد تأیید اساتید راهنما و مشاور بنده قرار گرفته است، حرکت کنم.

حجت الاسلام بابازاده، در مورد اشکال استاد داور مبنی بر این که تمام آیات و روایات تنها به زبان عربی است و ترجمه فارسی برای آن ذکر نشده است، گفت: این اشکال درست نیست و بیشتر آیات و روایات ترجمه شده است.

وی افزود: داور محترم اشکال کرده اند که این رساله به دلیل این که برای فارسی‌زبان‌ها نوشته شده است، باید ترجمه آیات و روایات به زبان عربی هم می آمد، باید گفت این رساله علمی برای عوام الناس نوشته نشده است، بلکه برای محققان و پژوهشگران نوشته شده است.

*سخنان استاد راهنما

بعد از بحث های علمی میان نویسنده و استاد داور، حجت الاسلام و المسلمین رجبی به عنوان استاد راهنمای رساله علمی «بررسی احادیث ساختگی در مورد خلافت و خلفا»، اظهار کرد: اشکالات تایپی که از سوی داور بیان شد، اشکالاتی است که باید آن ها را طبیعی دانست، چرا که این موضوع در تمام رساله های علمی به نوعی وجود دارد.

وی افزود: التبه برخی از اشکالاتی که از سوی داور بیان شد باید از سوی نویسنده محترم مورد توجه قرار گرفته و برای اصلاح آن اقدام کند.

*سخنان استاد مشاور

حجت الاسلام و المسلمین حسینی، استاد مشاور این رساله علمی هم آخرین سخنران این نشست علمی بود که در سخنانی ا ظهار کرد: مطالب این رساله، گرچه اکثرا صحیح است، اما نباید به گونه ای نوشته شود که شبهه اشکالی را برای مخاطبان ایجاد کند و از این جهت باید به اشکالات استاد داور توجه شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha