به گزارش سرويس استان هاي مركزخبر حوزه، آیت الله واعظ طبسی، امروز در سومین همایش تجلیل از برترین های حوزه علمیه خراسان که در تالار قدس کتابخانه مرکزی حرم مطهر رضوی برگزار شد، با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب دقیقا حرکتهای انحرافی را رصد و در جای خود یادآوری می کنند و تذکر می دهند، اظهار داشت: درست است که تکیه به رهبری و نگاه عالمانه و حکیمانه ایشان، نگرانی ما را کم می کند، ولی ما باید همراه و کمک رهبری باشیم.
وی با اشاره به سالروز قیام 15 خرداد بر توجه به بزرگداشت یاد و خاطره مؤسس و بنیانگذار جمهوری اسلامی، امام خمینی (قدس سره)، اظهار داشت: نگاه عمیق، جهانی، دقیق و برداشت درست و تحلیل صحیح در حوزه های علمیه یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.
مدیر عالی حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه بدون شک امروز ما شاهد یک تحول بنیادی در فضای علمی، صنعتی، سیاسی و فرهنگی دنیا هستیم، گفت: حوزه علمیه نیز همین احساس تحول و تغییر را دارد؛ البته باید بپذیریم که حوزه امروز با گذشته متفاوت است.
وي با اشاره به وجود نیروهای جوان که قدرت بحث و بررسی در زمینه مسائل فلسفی، اصولی، کلامی، نهج البلاغه و قرآن را دارند، برتوانایی نیروهای جوان حوزه علمیه مشهد و قم برای تدریس خارج فقه و اصول تأکید نمود و خاطر نشان کرد: بسیاری از نوآوری ها و خلاقیت هایی که امروز مطرح است، در گذشته وجود نداشت.
عضو خبرگان رهبري با بیان این مطلب که اکثر این تحولات، رشد و پیشرفت علمی، معلول انقلاب و نظام اسلامی، فکر، اندیشه و تدبیر حکیمانه امام و رهبر معظم انقلاب اسلامی است، ضمن اشاره به اینکه امروز توجه به اصل ولایت، امامت، مسائل فکری و معنوی قابل مقایسه با گذشته نیست، تصریح کرد: مگر می شود کسی که امام و رهبر را به عنوان پیشوا و فرد برجسته در شناخت قرآن و اهل بیت (ع) بشناسد و بداند که فکر، اندیشه و پیام نظام اسلامي عمیق ترین و ریشه دارترین تحول را در جهان بوجودآورده است، ولی شناختی نسبت به حضرت ولی (عج) نداشته باشد.
آيت الله واعظ طبسي با بیان اینکه بعضی از افراد می گویند می توان بدون واسطه با امام زمان(عج) ارتباط داشت، يادآورشد: این برداشت غلط است، زیرا در شرایط غیبت، رهبر جامع الشرایط به عنوان نایب ایشان معرفی شده و اطاعت از رهبري امت اسلامي، اطاعت از امام زمان (عج) است.
وی افزود: اگر فکر سالم باشد و کسی که هدایتگر و رهبری امت و جامعه را به عهده دارد، متفکر اسلامی به مفهوم واقعی باشد، نتیجه آن همین گسترش فرهنگ دینی در سطح دنیا می باشد.
توليت آستان قدس رضوي، امام خمینی (قدس سره) را مجتهد، صاحب نظر ، اسلام شناس و متفکر بزرگ اسلامی دانست و گفت: ایشان با برداشت صحیح و بازیافت اسلام ناب، فرهنگ تازه و نویي را در فضای سیاسی و اجتماعی ایجاد و بر اين اساس بود که با تبعیت مردم، نظام اسلامی بوجودآمد.
وی با تأکید بر اینکه باید در حوزه های علمیه زمینه تعمیق و رشد مسائل معرفتی، فکری و بصیرتی فراهم شود، تصریح کرد: متأسفانه بعضي ها اصطلاحات را خوب بيان مي كنند و در عين حالي كه رابطه آنان با نظام ضعیف است و فقط نقد می کنند، نمی توانند طرح، راهکار و پروژه اثرگذاري را براي جامعه ارائه نمایند.
آیت الله واعظ طبسی با بیان اینکه بعضی از ما حوزویان به آموزش و پرورش و صدا و سیما اشکال می کنیم، ابراز داشت: همانگونه که رهبر انقلاب فرمودند، بسیاری از کمبودهای آموزش و پرورش و صدا و سیما مربوط به حوزه است و ارائه پیشنهاد و راهکار آن وظیفه حوزه های علمیه مي باشد.
وی با تأکید مجدد بر این مطلب که حوزه در کنار فقه جواهری نبايد از مسائل فکری، سیاسی و اجتماعی غافل باشد، یادآور شد: همانگونه که امام راحل (قدس سره) با استدلال قوی، نظر خود را با شجاعت و صراحت بیان می کردند، امروز نيز حوزه های علمیه باید از آن شجاعت علمی برخوردار باشند.
*اخلاق درس نیست، عمل است
مدیر عالی حوزه علمیه خراسان با توصیه به اساتيد براي بیان نکات اخلاقی در حین درس، اظهار داشت: اخلاق باید در رفتار، زندگی، منش و روش استاد تجلی پیدا کند و هیچ درسی نباید خالی از تذکرات علمی و اخلاقی باشد.
وی با بیان اینکه نباید جامعه را نگران کرد، اظهارداشت: مبلغان و منبری ها بايد از اقبال و توجه دنیا به قرآن و اهل بیت (ع) و گسترش روز افزون اسلام در جوامع بشری و موج گسترده بیداری اسلامی، سخن بگویند.
عضو خبرگان رهبری در ادامه تأکید نمود: نباید در مقایسه حوزه و دانشگاه، حوزه علمیه را دست کم بگیریم؛ زيرا نیروهای جوان، فعال و موفق دانشگاه ها در عرصه هاي مختلف از حوزه هاي علمیه الگو برداری مي كنند.
ایشان بر احترام ، استقلال و عزت نفس حوزه تأکید و با بیان اینکه در گذشته طلاب علوم دینی برای تحصیل ادبیات و سطح از قم به مشهد می آمدند، خاطر نشان کرد: علت این امر وجود اساتید بزرگی چون مرحوم ادیب اول و ادیب ثانی بود که به تدریس ادبیات، رسائل، مکاسب و کفایه می پرداختند؛ در حالی که می توانستند تدریس خارج داشته باشند.
وی با بیان این مطلب که فقط به صرف بیان کلی یک موضوع نمی شود قضاوت کرد، افزود: در كنار نقد، باید به ارائه راهکار و پیشنهاد هم اقدام نماییم.
*مردم منطقه پیروز خواهند شد
آیت الله واعظ طبسی در ادامه به انقلاب های مصر، تونس ، لیبی و بحرین اشاره و با بیان اینکه مردم بحرين علی رغم همه فشارها، شکنجه ها و حضور نیروهای بیگانه در اين كشور، در آينده اي نه چندان دور، همچون انقلاب اسلامی به پیروزی خواهند رسید، اظهار داشت: آمریکا و استکبار جهانی از اتفاقات منطقه غافلگیر شدند.
وي افزودند: امروز نظام اسلامی در عرصه فرهنگی و سیاسی در دنیا حرف اول را می زند كه اين امر باعث شده آمریکایی ها و کشورهای اروپایی دچار بحران شوند.
مدير عالي حوزه علميه خراسان با اشاره به احساس خطر رژیم صهیونیستی از حركت هاي انقلابي منطقه، یاد آور شد: شعار امروز فلسطین برگرفته از شعار نظام جمهوری اسلامی ایران می باشد.
نماینده ولی فقیه در خراسان در ادامه با تأکید بر اینکه باید مسائل و جایگاه علمی حوزه را به طور جدی پیگیری نمود، گفت: این مسائل قابل مقایسه با گذشته نیست ولی هنوز باید در این زمینه رشد و پیشرفت نماییم.
*طلاب، اساتید را پدر معنوی خود بدانند
وی خطاب به طلاب علوم دینی توصیه کرد: اساتید را پدر معنوی خود بدانند، از فرصت جوانی استفاده کنند، سؤالات درسی را کوتاه و شبهات را مطرح نمایند، به رتبه های درسی خود اکتفا نکنند، کتابهای غیر حوزوی مانند ادبیات فارسی و تاریخ را بخوانند و با مطالعه انس بگیرند.
آیت الله واعظ طبسی باتأکید بر اینکه نباید در مسائل حوزه تشریفات و جاذبه های مادی را وارد کرد، اظهار داشت: باید به عنوان یک روحانی باشناخت و توجه به حداقل امکانات، برای تأثیر گذاری سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ، جایگاه علمی برجسته و بالایی داشت.
نماينده ولي فقيه در خراسان از اساتید حوزه خواستند طرح ها و پیشنهادهاي خود را برای رفع مشکلات فرهنگی و اجتماعی نظیر مسئله حجاب و عفاف، ارائه نمایند؛ زیرا فرهنگ سازی یکی از وظایف اصلی و مهم حوزه است.
وی، تلاش، حرکت علمی و کوشش حوزه را برای عمیق دیدن مسائل، جمع بندی کامل و ارائه طرح و برنامه ضروري دانست و ابرازداشت: انجام اين امور از وظایف مسئولین حوزه مي باشد.