شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

«با توجه به دستور دین مبین اسلام مبنی بر رعایت حجاب ، پیشاپیش از همکاری شما بانوان عزیز در حفظ حجاب تشکر می کنیم»

هنوز دقایقی از نشستن مسافران بر روی صندلی های هواپیما نگذشته که سرمهماندار از طریق بلندگو جملات فوق را بر زبان می آورد.

این در حالی است که نگاهی گذرا به وضع پوشش بانوان حاضر در هواپیما این نکته را به ذهن متبادر می کرد که تذکر به اصطلاح لسانی(!) مهماندار نیز چندان تغییری در وضع موجود نداشته است.

سفر هوایی از تهران به مقصد بوشهر آن هم در یکی از گرم ترین فصول سال این فرصت را فراهم آورد تا درنگی افسوس بار به مساله عفاف و حجاب در فرودگاه و پروازهای داخلی داشته باشم.

قبل از پرواز نیز گشت و گذاری در سالن های اصلی و فرعی فرودگاه مهرآباد موید این حقیقت ناگوار است که متاسفانه در این خصوص شاهد بی توجهی برخی بانوان به مساله پوشش اسلامی و نیز غفلت خطرناک برخی مسئولان مربوطه در این باره هستیم.

در ابتدای ورود به فرودگاه مهرآباد و بوشهر که اتفاقا هر دو نیز دارای صبغه بین المللی هستند ، نصب بنرهایی در رابطه با لزوم رعایت حجاب چشم هر بیننده ای را به خود متوجه می کند، به گونه ای که به عنوان مثال در برخی از آن ها به طور مشخص چنین نوشته شده است:«از ادامه سفر مسافرین بدحجاب جلوگیری به عمل می آید»

تناقض در نوع رفتار و ادعای مسئولان هواپیمایی به گونه ای است که احتمالا تعریف مسئولان از مساله حجاب و بدحجابی دچار تغییر و تحولات اساسی شده است ، طوری که نگارنده از درک آن عاجز است چه آن که در غیر این صورت باید به جهت بی برنامگی و عدم دغدغه مندی لازم در وجود مسئولان در این خصوص فریاد واحسرتا سر داد!

بدحجابی مشهود در فرودگاه ها و پروازهای داخلی کشورمان در حالی است که از چندی پیش، پليس فرودگاه‌هاي كشور، طرح ارتقاي امنيت اجتماعي و برخورد با هرگونه بدپوششي در فرودگاه ها و نیز ممانعت از سفر مسافران بدحجاب را به مرحله اجرا در آورده است.

با این همه، آن چه مهم است و گفتنش واجب این که؛ ای کاش مسئولان فرودگاه دست کم به اندازه یک چهارم همت و تلاش ارزنده ای که در باره امنیت فیزیکی پرواز داشته و دارند، در اندیشه امنیت اخلاقی و روانی مسافران نیز بودند و این دغدغه برای آن ها به عنوان یک مساله شرعی و قانونی جلوه گر می شد.

وضع پوشش بانوان در فرودگاه ها به هیچ وجه تناسبی با فرهنگ اسلامی جامعه ما ندارد و این مساله ای نیست که بتوان آن را نادیده گرفت و به راحتی از کنارش گذشت، هر چند عده ای حتی از متدینین متاسفانه گاهاً از این مسئله می‌گذرند!

آری ! وقتی افراد متکدی در سریال های رسانه ملی مان، چادری شده و متمولین و ثروتمندان خانم های به اصطلاح «های کلاس»ی هستند که نماد مترقی بودنشان مانتویی بودن و مشخص شدن چند تار موی است، دیگر جای تعجبی نیست که برخی بانوان که متاسفانه دیگر نمی توان آن ها را در گروه اقلیت هم جای داد، نسبت به رعایت حجاب بی تفاوت باشند.

واقعیت امر آن است که این روزها بدحجابی به یکی از معضلات اساسی فرهنگی جامعه تبدیل شده که یکی از بارزترین مصادیق آن را می توان در فرودگاه های کشور یافت.

آن چه مسلم است مسئولان فرهنگی کشور پس از یک دهه خواب غفلت، امروز ناگهان خود را در برابر موجی از بد حجابی و در بعضی نقاط پایتخت بی حجابی می بینند و این آشفته بازار بی حیایی اینک در اکثر شهرهای کوچک و بزرگ به یک اپیدمی دردناک تبدیل شده است؛ اپیدمی ای که شاید حالا حالاها هم دست از سرمان بر ندارد!

پایان سخن آنکه به هوش باشیم و مراقب که در «یوم الحسرت» آن هم در مقابل چشمان صدها هزار شهید این مرز و بوم ، بتوانیم پاسخ مناسب و قانع کننده ای در قبال میراث گرانقدر آنان داشته باشیم. امید آن که این گونه باشد!

*سید محمد مهدی موسوی

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha