به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی در سمینار امام خمینی(ره) و بیداری امتها که در سالن قدس مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) برگزار شد، با تحلیل انقلابهای اخیر، اظهار داشت: امروز همان شعارها و پیامهای انقلاب که روزی در شهر مقدس قم و در حوزههای علمیه وجود داشت، در سراسر جهان قابل مشاهده است.
وی با تأ کید بر این که موج بیداری اسلامی ریشه در انقلاب اسلامی ایران دارد، بیان داشت: امروز علیرغم تلاشهای دشمنان برای مصادره انقلابهای مردمی و به انحراف کشیدن آنها، همان ویژگیهای انقلاب اسلامی ایران در آنها دیده می شود.
* انواع قیامها و انقلابها
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بررسی تحولات، قیامها و انقلابهای سده اخیر، تصریح کرد: این حرکتها و جنبشها به سه نوع تقسیم می شود که یکی از آنها جریانهای ناسیونالیسمی با انواع مختلف است.
وی ادامه داد : در این جریان برخی بر مسائل ملی گرایانه و ارزشهای ملی و برخی دیگر به مسائل قومیتی و مذهبی تکیه می کنند که این پدیده در فلسفه غرب وجود دارد.
حجت الاسلام والمسلمین اعرافی، انقلابهای ناسیونالیستی را از دیگر انواع انقلابها برشمرد و بیان داشت: در این نوع حرکت، تحولات هویت ناسیونالیستی و کمونیستی دارد که نمونه آن در فلسطین، افغانستان، پاکستان و... دیده می شود.
وی ادامه داد: نوع دیگری جریانهای انقلابی و قیامها، ریشه در اندیشه خالص غرب دارد که نمونه آن حرکت آتاترک، رضاخان و... می باشد.
رییس جامعة المصطفی با بیان این که تمامی قیامهای موجود در 100سال گذشته دراین سه نوع تقسیم گنجانده میشوند، اظهارکرد: البته در این میان قیامهایی هم صورت می گرفت که تلفیقی ازاین سه نوع حرکت بود.
* انقلاب اسلامی ایران، نسل جدیدی از انقلابها
وی، انقلاب اسلامی ایران را مدل چهارمی از انواع قیامها و انقلابها معرفی کرده و گفت: این تحول که ازحوزه برخاسته است، با دیگر انقلابها در جهان متفاوت است و ریشه در تاریخ اسلام و مبانی دینی دارد.
حجت الاسلام والمسلمین اعرافی، موج بیداری اسلامی در منطقه را الگو گرفته از انقلاب اسلامی ایران دانسته و بیان داشت: جریانی که امروز در جهان اسلام و دیگر کشورها به راه افتاده است، برگرفته از انقلاب اسلامی ایران است و شباهتی با سه نوع جریان انقلاب مطرح شده ندارد.
وی در تبیین دلایل شکل گیری انقلابهای منطقه نیز گفت: حاکم بودن استبداد، نقش نداشتن مردم بر سرنوشت کشورشان، وابستگی شدید به آمریکا و غرب، فساد اقتصادی، اخلاقی، اجتماعی و...، عقب ماندگی ملتها و نابود شدن ارزشهای اسلامی از جمله دلایل شکل گیری این انقلابها است.
*بازگشت مردم به تمدن اسلامی
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: مهم ترین مسئله ای که باعث انقلابهای منطقه شده، بازگشت مردم به تمدن اسلامی خود است؛ آنها فهمیده اند که از تمدن اسلامی خود فاصله گرفته اند؛ از این رو به وسیله قیام تلاش دارند به تمدن دینی خود را بازیابی کنند.
وی ادامه داد: امروز مسلمانان می دانند اگر تمام مشکلاتی که در کشورهای آنها وجوددارد، برطرف شود، باز هم کمبود دارند و فقط اسلام است که می تواند نیازهای آنان را برطرف سازد.
حجت الاسلام والمسلمین اعرافی در مقایسه ویژگیهای مشترک انقلاب ایران و انقلابهای دیگر کشورهای اسلامی یادآور شد: اسلامی بودن قیامها، مردمی بودن، حضورجوانان، پیوستگی و استمرار آن، عمق و ژرفای قیامها و مستقل بودن قیامها، از جمله مشترکاتی است که میان قیامهای منطقه و انقلاب اسلامی ایران وجود دارد.
*آمریکا توان مدیریت موج بیداری را ندارد
وی در پاسخ به ادعای برخی که این انقلابها را برنامه اجراءشده از سوی آمریکا معرفی می کنند، خاطرنشان کرد: این موج بیداری در مقابل خاورمیانه جدید مطرح شده از سوی بوش که اوباما نیز آن را ادامه می دهد، متفاوت است؛ زیرا حرکت بیداری به اندازهای قوی است که آمریکا نمی تواند آن را مدیریت کند.
* تلاش آمریکا برای مصادره انقلابها
رییس جامعه المصطفی به تلاشهای آمریکا و غرب برای به انحراف کشیدن این انقلابها و منحرف کردن آنها اشاره کرده و گفت: آمریکا در مرحله نخست تلاش می کند که مزدوران خود در منطقه را تقویت و آنها را روی کار نگه دارد.
وی ادامه داد: زمانی که آمریکا از این عمل ناتوان ماند، تلاش می کند که باقیماندههای حکام سرنگون شده را روی کار آورد تا منافع خود را از دست ندهد.
حجت الاسلام والمسلمین اعرافی، نفوذ در حکومتهای جدید را از دیگر شگردهای آمریکا برای به انحراف کشیدن انقلابهای منطقه معرفی کرده و اظهار داشت: دراین مرحله آمریکا تلاش دارد مزدوران جدید را وارد انقلاب کرده و آن را به نفع خود تمام کند.
*اختلافات ملی و مذهبی، هدف آمریکا و استکبار
وی خاطرنشان ساخت: اگر نقشههای آمریکا عملی شود، در مراحل بعدی به دنبال اشغالگری و ایجاد اختلافات ملی و مذهبی خواهد بود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: زمانی که آمریکا در هیچ یک از اهداف خود موفق نشود، تلاش خواهد کرد که حداقل ارزشهای اسلامی را از انقلابها تهی نماید.
وی به نقش حوزههای علمیه در مقابل نقشههای شوم آمریکا و غرب اشاره کرده و گفت: ملتهای مسلمان بدانند که آمریکا و غرب هیچگاه پشتیبان آنها نیستند.