مدیر حوزه علمیه آذربایجان غربی در گفتگو با سرویس استانهای مرکز خبر حوزه، با اشاره به راه اندازی این حوزه در اردیبهشت ماه سال گذشته اظهار داشت: نخستین اقدام صورت گرفته پس از ابلاغ مدیریت به بنده، تعیین افرادی برای معاونت های اداری مالی، امور طلاب، آموزش و تهذیب بود.
حجت الاسلام والمسلمین محمدجواد قهرمانی افزود: پس از این امر، با حضور حجت الاسلام و المسلمین فرحانی شورای استانی حوزه علمیه آذربایجان غربی به ریاست حجت الاسلام و المسلمین حسنی امام جمعه ارومیه و شش تن از اساتید و علمای این استان تشکیل گردید و تا کنون هشت جلسه نیز برگزار شده است.
وی با بیان اینکه تشکیل مدیریت های استانی موجبات رشد حوزه ها را به دنبال دارد، گفت: بسیاری از فعالیت های مدارس از نزدیک مورد ارزیابی قرار می گیرد، نقاط قوت بیان و بر رفع نقاط ضعف تاکید می شود و در اعطای بودجه ها نیز با سرعت بیشتری انجام می شود و حتی به مسائل جزئی هم رسیدگی می شود.
حجت الاسلام والمسلمین قهرمانی افزود: به واسطه ایجاد این مدیریت، تعامل با دولتمردان نیز بیشتر شده و همکاری ها گسترش یافته است
وی با بیان اینکه هشت مدرسه برادران و پنج مدرسه خواهران در این استان فعالیت دارد، اظهار داشت: در این استان، علی رغم نیاز به وجود چندین مدرسه سفیران هدایت، هنوز نسبت به ایجاد چنین مدرسه ای در این استان اقدامی صورت نگرفته است.
حجت الاسلام والمسلمین قهرمانی با بیان اینکه 700 طلبه از پایه اول تا ششم در مدارس علمیه این استان مشغول فعالیت هستند، اظهار داشت: تلاش خواهیم کرد تا در سال تحصیلی آینده تا پایه ده را در این استان داشته باشیم.
وی با بیان اینکه راه اندازی دروس خارج فعلاً در دستور کار نیست، اظهار داشت: طی برنامه ریزی پنج ساله این امکان نیز مهیا خواهد شد.
امام جمعه میاندوآب با اشاره به اجرای طرح جامع مدرسه علمیه میاندوآب در زمینی به مساحت 10 هکتار گفت: در این طرح که به مدت 10 سال به طول خواهد انجامید، دروس پایه اول تا سطح کفایتین ارائه خواهد شد و البته یک مدرسه سفیران هدایت هم در آن قرار دارد.
وی با بیان اینکه پنج هزار متر زمین در اختیار حوزه علمیه آذربایجان غربی جهت احداث استاد سرا قرار گرفته است، اظهار داشت: امسال حداقل ده واحد آماده خواهیم کرد.
حجت الاسلام قهرمانی با اشاره به اهمیت امر تبلیغ و ضرورت حضور طلاب و روحانیون طرح هجرت بلند مدت در استان های مرزی اظهار داشت: 110 مبلغ طرح هجرت بلند مدت در این استان مشغول فعالیت در امر تبلیغ هستند و این تعداد به نسبت نیاز این استان بسیار کم است.
وی با بیان اینکه برادران اهل سنت در اکثر روستاها، دارای ماموستا هستند، اظهار داشت: امروز مردم به دلیل عدم حضور روحانیون شیعه در مراسم عقد خوانی، به برادران اهل سنت مراجعه می کنند.
حجت الاسلام والمسلمین قهرمانی افزود: بیش از 800 روستای شیعه نشین در آذربایجان غربی وجود دارد که بیش از 80 درصد آنها از وجود روحانی بیبهره هستند.
مدیر حوزه علمیه آذربایجان غربی با بیان اینکه فرق و مذاهب در این استان بسیار فعال هستند، اظهار داشت: مسیحیت، بهائیت ، اهل حق و وهابیت در این استان فعالیت دارند و شبهات علیه شیعه بسیار مطرح می شود، لذا نیاز فراوانی به روحانی متخصص در زمینه فرق و مذاهب وجود دارد.
حجت الاسلام والمسلمین قهرمانی در ادامه با بیان اینکه اساس مبارزه با بنیادهای علمی و فرهنگی، حوزه های علمیه هستند، اظهار داشت: هر جا روحانیت شیعه حضور داشته اند، توطئه های دشمنان و فعالیت های آنان علیه شیعه خنثی شده است.
وی بر لزوم ساخت 200 خانه عالم در روستاهای پر جمعیت استان تاکید کرد و گفت: به لحاظ آب و هوایی این استان در ایام بهار و تابستان، طبیعتی بسیار دلنشین دارد که مبلغین از انجام امور تبلیغی دچار مشکل نخواهند شد، لذا توصیه ام به طلاب و روحانیون حاضر در حوزه علمیه قم این است که از دیار خود غافل نشوند.
حجت الاسلام والمسلمین قهرمانی با بیان اینکه آمادگی لازم جهت برگزاری دوره های تابستانی برای حوزه های علمیه دیگر استان ها داریم، اظهار داشت: به واسطه مساعد بودن آب و هوا، برای کل پایه های اول مدارس علمیه استان یک دوره چهل روزه در تابستان برنامه ریزی کرده ایم و از اساتید حوزه علمیه قم نیز بهره مند خواهیم شد.
وی به برگزاری دوره آموزش ویژه مدیران و اساتید مدارس استان طی روزهای آخر این ماه به مدت پنج روز اشاره کرد و گفت: برای سال تحصیلی آینده، یک اردوی ویژه برای کل مدارس علمیه پیش بینی کرده ایم که طلاب به صورت نوبتی پنج روز در قم حضور یافته و از محضر بزرگان و اساتید حوزه بهره مند می شوند.
*پیشرفت 50 درصدی مدرسه علمیه امام خامنهای در ارومیه
حجت الاسلام قهرمانی به وضعیت مدرسه علمیه امام خامنه ای در ارومیه اشاره کرد و گفت: با همت و مجاهدت امام جمعه ارومیه به پیشرفت 50 درصدی رسیده است و امید است با مساعدت مرکز مدیریت حوزههای علمیه این طرح با حضور آیت الله مقتدایی در سال آینده به بهره برداری برسد.
وی افزود: این مدرسه که در جوار مصلی ارومیه است، گنجایشی بالغ بر 300 طلبه را خواهد داشت.
حجت الاسلام والمسلمین قهرمانی به اهتمام ویژه مدیریت استانی برای ساخت استاد سرا اشاره کرد و گفت: در ماکو کلنگ احداث هشت واحد زده شده ، در نقده نیز هشت واحد استادسرا در حد 50 درصد پیشرفت داشته و در میاندوآب زمینی برای احداث 10 واحد واگذار گردیده است.
وی با بیان اینکه در تکاب چهار واحد احداث شده و نیاز به هشت واحد دیگر است، اظهار داشت: در ارومیه حداقل به 40 واحد استاد سرا نیاز است، و بنا داریم که زمینی برای احداث این واحدها تهیه کنیم.