شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
کد خبر: 251718
۲۸ خرداد ۱۳۹۰ - ۰۵:۰۶

اولین شماره فصلنامه علمی پژوهشی مدرسه علمیه امام رضا(ع) تهران با عنوان «پلکان» به زیور طبع آراسته شد.

به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه ، این فصلنامه به صاحب امتیازی مدرسه علمیه امام رضا(ع) با گرایش فرهنگی و مذهبی منتشر شده و گستره توزیع آن با بیش از هزار نسخه در سطح حوزه علمیه تهران می باشد.

بنابراین گزارش، در بخش اول این فصلنامه، مقاله ای با عنوان اندیشه ناب درج شده است که در آن به موضوعاتی چون اهمیت عمل به آموزه های قرآنی در زندگی اجتماعی، فهم و تدبر و تمسک به قرآن در کلام مقام معظم رهبری پرداخته شده است.

«بارقه» نام یکی از مهمترین بخش های این نشریه می باشد که سخنان حجت الاسلام والمسلمین رشاد در آن با عنوان رویکردی بر گونه های نگرش به حوزه دیده می شود که وی در آن، سه نوع نگرش سنتی اندیش، نوگرا و پیوسته به سلف و نو اندیش را مطرح می نماید.

وی در این مقاله جریانهای فکری سنتی اندیش را نسبت به آداب و سنن به جای مانده بسیار حساس و محافظه کار شمرده، تا جایی که مشی، منش و سنتهای بازمانده از سلف را مقدس می انگارند.

حجت الاسلام و المسلمین رشاد، جریان متجدد و نوگرا را از تاریخ و تبار خویش گسسته می داند و می گوید: اصولا جریان نوگرا به آنچه که خود دارد به دیده تحقیر و به داشته های غیر به عظمت می نگرد.

 وی در عین حال نو یا کهنه بودن نظریه را ملاک حق و باطل بودن جریان فکری سوم نمی داند، چرا که برای آنان تنها معیار خود حقیقت است.

در ادامه ، مقاله ای با نام طلبه و اهمیت زمان آمده است که به چرایی و چگونگی اتلاف وقت در دوران تحصیل و نحوه مدیریت زمان پرداخته است.

در قسمت انس خانه این نشریه اهداف ازدواج و تشکیل خانواده اسلامی به قلم حسن قاسمی با استناد به آیات و روایات درج شده است.

«کیمیای جان» یکی از مهمترین مطالب این فصلنامه را پیرامون مسائل اخلاقی تشکیل می دهد که این بخش با مقاله مصطفی دعاگو با عنوان برکات مراقبه کامل می شود.

 

 

 

همچنین در صحفه 48 این فصلنامه بخشی به نام چیستی پژوهش ارائه شده که مطالب آن حاصل جمع آوری چکیده‌ای از سلسله نشست های علمی این مدرسه علمیه درباره کسب مهارتهای نویسندگی و تحقیق و پژوهش می باشد.

گفتنی است فصلنامه پلکان با مدیر مسئولی و سر دبیری حجج الاسلام حسن قاسمی و مرتضی نظری جزو 14 نشریه استانی حوزه علمیه تهران محسوب می شود.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha