چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024

امروز ابلاغ كامل دين و حتي تبيين ارزش‌هاي نظام و انقلاب اسلامي مبتنی بر فراگیری زبان‌های خارجی توسط حوزويان است، و بدون آن این مهم تحقق نمی‌یابد.

به گزارش مركز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمين زماني در اولين نشست هم‌انديشي مراکز آموزش زبان‌ حوزه با موضوع «تعميم و تعميق زبان‌آموزي حوزويان» که در محل معاونت بین‌الملل حوزه در قم برگزار شد، با اشاره به ضرورت آموزش زبان هاي خارجي در حوزه، اظهارداشت: دين اسلام، دين خاتم و رحمت بوده و بناي آن بر ابلاغ اين رحمت به جهانيان است و قطعاً تنها راه پیمودن این مسیر تفاهمي است كه برپايه هم زباني استوار می‌باشد.

وي افزود: تفاهم با ساير اديان و مذاهب در دنیای کنونی، زماني دست يافتني است كه مبلغين شيعي بتوانند به زبان هاي خارجي تسلط داشته و با بهره مندي از زبان هاي بومي در تبليغ دين، رسالت مهم خود را انجام دهند.

معاون بين الملل حوزه‌های علمیه، به ضعف هاي استفاده از مترجمين در تعاملات خارجي اشاره كرده و ادامه داد: بكار گيري مترجم در تعاملات ديني و مذهبي تنها مقدار اندكي از آرمان ها، اهداف، معارف و انديشه هاي متكلم را مي تواند بيان كند و بخش اعظمي از اين مسائل باقي خواهد ماند.

وي بيان داشت: امروز ابلاغ كامل دين و حتي تبيين ارزش‌هاي نظام و انقلاب اسلامي مبتنی بر فراگیری زبان‌های خارجی توسط حوزويان است و بدون آن  مهم تحقق نمی‌یابد.

*ضرورت فراگیری زبان‌های خارجی از نگاه بزرگان

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین زمانی با استناد به احکام دینی آيات، روايات و سيره اهل‌بيت‌(ع) در تعامل با اديان و مذاهب ديگر آن هم به زبان‌هاي غير عربي، تصريح كرد: توصيه‌هاي علمي و عملي مراجع و بزرگان سلف در تعامل با انديشمندان به زبان‌هاي گوناگون دنيا نقطه مثبتي در اين عرصه می‌باشد که ضرورت ديني و شرعي آموزش زبان‌هاي خارجي، در حوزه را نشان مي دهد.

وی افزود: امروز با توجه به اهمیت زبان و جایگاه آن در تبلیغ علوم اهل‌بیت‌(ع) باید اهتمام ویژه‌ای به این عرصه دانسته و مشکلات موجود در گسترش آن را مرتفع نمود.

معاون بین‌الملل حوزه‌های علمیه یادآور شد: امروز آن‌طوری‌که باید به عرصه زبان در حوزه توجه ویژه نشده و لذا این معاونت در صدد رفع موانع و مشكلات موجود در اين عرصه است.

حجت الاسلام و المسلمين زماني بيان داشت: بايد با استفاده از اسناد روايي و سيره اهل‌بيت‌(ع) و بزرگان سلف حوزه استحباب و حتي وجوب فراگيري زبان خارجي را در حوزه جا انداخت.

*شیعه از قافله عقب نماند

وي در ادامه با مقايسه روحانيت شيعه و مبلغان مذاهب و اديان ديگر، اظهارداشت: امروز شاهد حضور مبلغان آشنا به زبان هاي مختلف جهان در اديان و مذاهب گوناگون هستيم و شيعه نبايد از اين قافله عقب بماند.

معاون بين الملل حوزه‌هاي علميه با تبیین برخی از راهکار‌های موجود، گفت: موسسات آموزش زبان حوزوي مي‌بايست از ظرفيت‌هاي موجود استفاده كنند و كار تخصصي در اين زمينه انجام دهند و براي آينده خود برنامه‌ريزي داشته باشند.

وي افزود: معرفي اساتيد خوب و برجسته در اين عرصه، انتقال تجارب مفيد در روش هاي تدريس و حتي تشكيل كميسيوني اختصاصي در تبيين روش تدريس متون آموزش زبان از مواردي است كه موسسات حوزوي متکفل آموزش زبان مي توانند با هم تعامل داشته باشند.

حجت الاسلام و المسلمين زماني عنوان كرد: دستيابي به روش‌هاي جامع‌تري كه سرعت، سهولت، عمق و ماندگاري بيشتري در آموزش زبان داشته باشد، در این عرصه از اهميت فراواني برخوردار است.

*برنامه‌های پیش رو

وي با اشاره به برخی از برنامه‌های فراروی این معاونت خاطرنشان كرد: در این عرصه در صدد هستیم زمينه‌هايي را براي بكارگيري فارغ التحصيلان دوره‌هاي زبان آموزشي در پيكره دستگاه‌هاي بين‌المللي كشور فراهم كنيم که براي اين كار تا امروز سعي شده با دستگاه‌هاي مختلفي رايزني شود كه تاكنون با 54 دستگاه این رایزنی شده است.

 حجت‌الاسلام‌ والمسلمین زمانی در پایان تصریح کرد: سفرهاي تكميلي به عنوان فراگیری کامل زبان براي برترين هاي دوره‌هاي آموزشي از دیگر اقدامات در نظر گرفته شده است، همچنین در صددیم راهكارهايي براي پشتيباني و تقويت دستگاه هاي آموزشي زبان حوزه برنامه‌ریزی كنيم. 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha